Proyek Fotografi Antarabangsa “Pesona Jiangsu”: Mengalami Nikmat Kebahagiaan

(SeaPRwire) –   SUQIAN, Cina, 29 Mei 2024 — Dari 19 hingga 21 Mei 2024, Projek Fotografi Antarabangsa “Mengembara Keindahan Jiangsu, Merangkul Kehidupan Bahagia”, anjuran Pusat Komunikasi Antarabangsa Charm of Jiangsu, telah diadakan di Jiangsu. Para jurugambar dari AS, UK dan beberapa negara lain, bersama dengan wakil jurugambar Cina, pergi jauh ke dalam Jiangsu untuk merakam pemandangannya, menerokai sejarahnya dan mengalami adat istiadat rakyatnya. Mereka menikmati pemandangan indah Jiangsu, mencuba makanan tempatan dan menghargai kehidupan yang bahagia penduduknya.

Dengan ekologi sebagai asas dan memanfaatkan sumber sungai dan tasik, Suqian dan Huai’an telah menghasilkan lanskap menakjubkan di mana keindahan semula jadi dan kekayaan budaya berjalin. Mengunjungi Hutan Air Jinhu di Huai’an pada awal musim panas terasa seperti melangkah ke dunia impian hijau yang menawan. Ribuan ekar pokok cemara yang terendam air ditutupi dengan lumut itik hijau lembut, mewujudkan pemandangan yang berubah mengikut musim menjadi tontonan laksana mimpi.

Jurugambar dari seluruh dunia mendaftar masuk di pelbagai tapak budaya dan sejarah – Kampung Halaman Xiang Yu, tempat kelahiran budaya Chu-Han di Suqian, mendengar legenda kawalan banjir di Kota Zaohe Longyun, menjumpai pulau kucing di Tasik Baima di Huai’an, menikmati makanan istimewa di Bandar Lama Hexia dan menyaksikan budaya malam yang meriah di sepanjang Koridor Budaya Terusan Besar di Kawasan Pemandangan Qingjiangpu. Jurugambar Brazil Alexandre Felipe terharu dengan kisah menyayat hati Farewell My Concubine, mengagumi dedikasi Yu the Great terhadap kawalan banjir dan memuji masakan Cina. Ketika mengucapkan selamat tinggal, dia berkata, “Memiliki masa yang luar biasa bersama anda semua dan saya sangat menikmati mengunjungi semua tempat yang indah di Suqian dan Huai’an.”

Transformasi berjaya Niujiao Village Holiday Resort dan Jalan Lama Jiangba telah mengubah kampung-kampung yang pernah sunyi menjadi “bilik tamu luar bandar bandar”, di mana orang ramai dapat menikmati masa lapang dan perbualan, menjadi lanskap indah pemulihan luar bandar di Jiangsu. “Orang ramai di sini sangat ramah, dan semua orang hidup dalam kemakmuran dan keamanan. Inilah semua yang saya impikan!” kata wartawan veteran British Hossack Francis Rupert.

Sumber: Pusat Komunikasi Antarabangsa Charm of Jiangsu

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

KONTAK: Orang hubungan: En. Wong, Tel: 86-10-63074558.