Program Pengurusan Berat Badan MaNaDr Mencetus Minat di Hari Obesiti Sedunia 2024 di Singapura

(SeaPRwire) –   Singapura, 8 Mac 2024 — MaNaDr, juga dikenali sebagai MOBILE-HEALTH NETWORK SOLUTIONS, penyedia produk dan perkhidmatan kesihatan teleperubatan dan 24/7 yang menyeluruh di rantau Asia Pasifik, hari ini melaporkan bahawa program pengurusan berat badan syarikat mendapat sambutan yang baik dan menarik minat dan perhatian peserta di pada Ahad, 3 Mac di Event Square di Marina Bay di Singapura. MaNaDr, penaja acara emas, percaya lebih 500 peserta melawat stan syarikat untuk mengetahui tentang program pengurusan berat badan.

“Kami gembira dengan semangat dan tahap penglibatan mengenai pengurusan berat badan di acara itu,” kata Ketua Eksekutif dan pengasas Dr. Siaw Tung Yeng. “Fakta bahawa program kami mudah diikuti kelihatan sangat menarik minat kebanyakan orang yang kami bercakap.”

Tiga ciri program itu, katanya, yang paling menarik perhatian. “Pertama, kami mempunyai platform dalam talian satu penghujung dengan perkhidmatan 24/7, jadi pesakit sentiasa boleh mendapatkan penjagaan perubatan, preskripsi dan sokongan berkaitan berat yang mereka perlukan, biasanya dengan masa menunggu minimum. Kedua, semua doktor kami dalam program itu ialah doktor keluarga bersertifikat dengan Akreditasi Pengurusan Keadaan Gemuk Terkini Singapura. Juga, setiap pesakit juga diberi pengurus kes yang berdedikasi yang menyemak kemajuan mereka, terus memastikan mereka menerima perkhidmatan yang mereka perlukan.”

Dr. Siaw menambah bahawa program itu juga menyediakan setiap pesakit dengan fungsi aplikasi direka untuk menjejak kemajuan penurunan berat badan, menetapkan matlamat berat badan peribadi, dan mengakses alat seperti pengira BMI.

Program itu juga menyediakan peluang bagi doktor untuk bersekutu dengan rakan sejawat dan pakar pengurusan berat badan, kata Dr. Siaw, dan menggunakan platform syarikat, yang bersepadu dengan pelbagai peranti pintar direka untuk menjejak kemajuan pesakit dan menyesuaikan semula rancangan mereka jika perlu.

“Dengan isu pengurusan berat badan mendapat keutamaan di Singapura, kami menjemput individu yang bimbang tentang isu ini untuk mendapat tahu perkhidmatan yang kami tawarkan.”

Dianjurkan oleh Persatuan Pengajian Keadaan Gemuk Singapura (), Larian Hari Keadaan Gemuk Sedunia adalah acara tahunan yang memberi tumpuan untuk meningkatkan kesedaran tentang keadaan gemuk dan kesannya ke atas kesihatan sambil menyediakan maklumat dan alat yang menyumbang kepada penurunan berat badan dan gaya hidup sihat. Aktiviti ini adalah sebahagian daripada Hari Keadaan Gemuk Sedunia secara global, acara tahunan yang bermula pada 2015 untuk meningkatkan kesedaran keadaan gemuk di seluruh dunia.

Menurut Pemerhatian Keadaan Gemuk Global, keadaan gemuk di Singapura meningkat, dengan 11.6 peratus daripada orang dewasa negara itu gemuk pada 2022 berbanding 8.7 peratus pada 2017.

Maklumat tambahan mengenai Larian Hari Keadaan Gemuk Sedunia 2024 boleh didapati di .

Tentang MaNaDr:
MaNaDr ialah platform kesihatan berpangkalan di Singapura menyediakan perkhidmatan kesihatan 24/7 yang mampu milik, menyeluruh di rantau Asia Pasifik. Setakat 31 Mei 2023, MaNaDr menyediakan hampir 100,000 konsultasi telekuesi setiap bulan. Setakat 31 Oktober 2023, MaNaDr telah menyenaraikan lebih 700 klinik dan lebih 1,500 pakar perubatan termasuk doktor am, pakar dan pakar kesihatan bersekutu. MaNaDr juga menawarkan pesakit kemajuan teknologi perubatan terkini termasuk sistem FaceScan AI yang membolehkan pengguna mengetahui anggaran vital mereka. Syarikat itu diasaskan pada 2016 oleh Ketua Eksekutif Dr. Siaw Tung Yeng, penerima Pingat Perkhidmatan Awam yang terpuji Singapura dengan kerjaya melebihi 30 tahun dalam kesihatan dan informatik perubatan.

Satu kenyataan pendaftaran berkaitan dengan sekuriti Mobile-health Network Solutions telah difailkan dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat tetapi belum menjadi berkuat kuasa. Sekuriti ini tidak boleh dijual atau tawaran untuk membeli tidak boleh diterima sebelum kenyataan pendaftaran menjadi berkuat kuasa. Kenyataan akhbar ini tidak akan menjadi tawaran untuk menjual atau mengumpan tawaran untuk membeli sekuriti ini, dan tidak akan ada jualan sekuriti ini di mana-mana negeri atau bidang kuasa di mana tawaran, pengumpanan, atau jualan akan menyalahi undang-undang sebelum pendaftaran atau kelayakan di bawah undang-undang sekuriti mana-mana negeri atau bidang kuasa tersebut.

Hubungan Syarikat:
Dr. Siaw Tung Yeng, Ketua Eksekutif
MaNaDr Pte. Ltd. juga dikenali sebagai Mobile-Health Network Solutions
Pejabat: +65 6222 5223
Emel:

Hubungan Pelabur:
Skyline Corporate Communications Group, LLC
Scott Powell, Presiden
One Rockefeller Plaza, Aras 11
Bandar Raya New York, NY 10020
Pejabat: (646) 893-5835
Emel:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.