Polaris Group Mengumumkan Pesakit Pertama Berjaya Diberi Dos Dengan ADI-PEG 20/Plasebo Dalam Kajian Fasa 2a Non-Alcoholic Steatohepatitis (NASH)

(SeaPRwire) –   TAIPEI, Taiwan dan SAN DIEGO, Nov. 29, 2023 — Polaris Group (Syarikat, TWSE: 6550), hari ini mengumumkan bahawa pesakit pertama berjaya diberi dos dalam kajian fasa 2a untuk Hepatitis Steatohepatitis Tidak Beralkohol (NASH).

NASH, penyakit hati progresif yang berkait rapat dengan kegemukan dan sindrom metabolik, menimbulkan cabaran kesihatan awam yang besar. Dengan pilihan rawatan terhad, Polaris Group komited untuk membangunkan terapi inovatif untuk memenuhi keperluan perubatan yang belum terpenuhi ini.

Kajian fasa 2a NASH Polaris Group ialah ujian berpusat, rawak, buta ganda, dikawal plasebo yang akan mengandungi 60 pesakit dari sekurang-kurangnya 5 lokasi klinikal di seluruh Taiwan yang bertujuan untuk menilai keselamatan, tolerabiliti dan keberkesanan awal ubat ujian kami ADI-PEG 20 (arginin deiminase pegilog, pegargiminase) pada pesakit dengan NASH. Peserta akan menerima ADI-PEG 20 atau plasebo untuk menilai kesan ubat terhadap kandungan lemak hati, histologi hati, dan pelbagai titik akhir lain.

“Kami gembira mencapai titik penting dalam program NASH kami,” kata Howard Chen, Pengerusi dan Ketua Pegawai Eksekutif di Polaris Group. “Pesakit pertama diberi dos menandakan permulaan kajian yang berpotensi membuat perbezaan nyata dalam kehidupan mereka yang menderita NASH. Polaris Group komited untuk memacu kemajuan rawatan inovatif, dan tonggak ini menggariskan komitmen kami untuk meningkatkan hasil rawatan pesakit.”

Kajian ini adalah sebahagian daripada komitmen Polaris Group untuk memperkenalkan pembangunan dalam rawatan penyakit metabolik. Ubat ujian syarikat, ADI-PEG 20, membawa harapan sebagai terapi potensial untuk NASH. Dengan menyasarkan laluan kunci yang terlibat dalam patogenesis NASH, ubat inovatif ini berpotensi untuk menangani punca asas penyakit ini.

Tentang Polaris Group

Polaris Group adalah syarikat biofarmasi yang komited untuk memperkenalkan rawatan maju, terutamanya memfokuskan pada penyakit berkaitan metabolik. Calon ubat utama kami, Pegargiminase (ADI‐PEG 20), kini sedang maju melalui peringkat membolehkan BLA dan pembangunan klinikal. Pegargiminase direka untuk mengganggu metabolisme sel kanser, menyediakan pendekatan baharu untuk merawat pelbagai kanser yang sangat dipengaruhi oleh laluan metabolik. Misi kami adalah untuk merevolusikan rawatan penyakit kompleks seperti kanser dengan memfokuskan pada asas metaboliknya, akhirnya berusaha untuk meningkatkan hasil rawatan pesakit di seluruh dunia.

Hubungan Pelabur:
Gina Lee

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.