Pemimpin dalam Kemewahan: Automobili Pininfarina Dikenali Dengan Tiga Anugerah Antarabangsa

  • Automobili Pininfarina memulakan tahun 2024 dengan pelbagai kemenangan anugerah untuk reka bentuknya
  • PURA Vision dianugerahkan Perak dalam kategori Produk Konseptual / Reka Bentuk Produk Automobil & Pengangkutan di Anugerah Reka Bentuk Antarabangsa
  • Automobili Pininfarina dinamakan sebagai ‘Pengeluar Kereta Berprestasi Elektrik Mewah Tahun 2024’ oleh Majalah LUXlife
  • Battista Edizione Nino Farina ditabalkan sebagai Hypercar Elektrik Terbaik di Robb Report Monaco & Côte d’Azur Car of the Year 2024
  • Set lengkap aset untuk menyokong berita boleh didapati

(SeaPRwire) –   CAMBIANO, Itali, 06 Feb. 2024 — Automobili Pininfarina telah memulakan tahun 2024 dengan memenangi tiga anugerah, sementara ia terus membina kejayaan a .

Majalah LUXlife menamakan Automobili Pininfarina sebagai ‘Pengeluar Kereta Berprestasi Elektrik Mewah Tahun 2024’ pada anugerah tahunannya.

Merayakan pencapaian tanpa tandingan dan kreativiti luar biasa dalam bidang kemewahan, anugerah LUXlife mengiktiraf para pemimpin dan perintis yang menentukan semula kecemerlangan dalam industri ini, menetapkan standard kecanggihan dan keanggunan yang lebih tinggi. Automobili Pininfarina merupakan pemenang dalam kategori ‘Leaders in Luxury’.

Ini diikuti oleh kemenangan lain untuk konsep reka bentuk PURA Vision, yang dianugerahkan Perak dalam Produk Konseptual / Reka Bentuk Produk Automobil & Pengangkutan di Anugerah Reka Bentuk Antarabangsa 2024.

PURA Vision melambangkan permulaan apa yang dijanjikan sebagai era baharu untuk kenderaan elektrik mewah dan direka oleh Ketua Pegawai Reka Bentuk, Dave Amantea. Ia didedahkan pada Minggu Kereta Monterey 2023.

Dave Amantea, Ketua Pegawai Reka Bentuk, memberi ulasan: “Falsafah reka bentuk PURA kami adalah tentang kesederhanaan dan kecantikan abadi, yang direka untuk setiap model Automobili Pininfarina. Rupa bentuk yang anggun dan perkadaran yang dramatik mengekspresikan bahasa ini pada PURA Vision, dibayangkan di sini sebagai Kenderaan Utiliti Elektrik (e-LUV) pertama seumpamanya.”

Prinsip falsafah PURA, yang ditetapkan oleh Automobili Pininfarina, mengubah DNA model ikonik dari masa lalu Pininfarina SpA untuk menentukan masa depan, mengimbangi inspirasi dari kereta klasik ikonik dengan elemen futuristik.

Diilhamkan oleh perkadaran klasik dan perincian yang indah, PURA Vision membentangkan rupa bentuk yang anggun dengan perkadaran dramatik kabin belakang yang menggabungkan kecantikan abadi dengan perincian yang indah untuk mencipta identiti dinamik dengan kehadiran yang tidak dapat dinafikan. Ciri-ciri yang memukau termasuk rumah kaca sempit dan pintu tanpa tiang tiga bukaan, yang menyediakan akses terbaik ke kabinnya yang canggih.

Terbaru, Automobili Pininfarina Battista Edizione Nino Farina dinobatkan sebagai Hypercar Elektrik Terbaik di Robb Report Monaco & Côte d’Azur Car of the Year 2024. Diperkenalkan di Festival of Speed Goodwood 2023, ia merupakan penghargaan kepada legenda perlumbaan Nino Farina – anak saudara kepada pengasas syarikat Battista ‘Pinin’ Farina dan Juara Dunia Formula Satu yang pertama.

Setiap daripada lima contoh unik menampilkan perincian indah yang merujuk kepada pencapaian berbeza dalam kerjaya perlumbaan Nino. Disiapkan dengan cat Rosso Nino tersuai yang dilengkapi dengan warna khas pada badan bawah, disiapkan dalam Bianco Sestriere dan Iconica Blu, reka bentuk luar dilengkapi dengan roda aloi Glorioso aluminium Glorioso 10 spoke Satin Gold.

Kenalan Akhbar

Duncan Forrester 
Ketua Pegawai Komunikasi 
(M) +49 (0) 171 265 4094         
Akira Shinonuma
Pengurus Komunikasi
(M) +49 (0) 1511 0949270

UNTUK MAKLUMAT LANJUT, LAYARI

NOTA EDITOR

TENTANG AUTOMOBILI PININFARINA
Automobili Pininfarina beribu pejabat operasi di Munich, Jerman, dengan sekumpulan eksekutif automotif berpengalaman dari jenama kereta mewah dan premium. Direka, direka bentuk dan dihasilkan dengan tangan di Itali, Battista hyper GT dan semua model akan datang akan dijual di semua pasaran global utama di bawah jenama Pininfarina. Syarikat ini berhasrat untuk mereka bentuk pengalaman untuk pembentuk cita rasa terkemuka dunia. Automobili Pininfarina GmbH adalah pelaburan Mahindra & Mahindra Ltd sebanyak 100 peratus berikutan penandatanganan perjanjian lesen tanda dagangan antara Pininfarina S.p.A. dan Mahindra & Mahindra Ltd. Pininfarina S.p.A. mempunyai pengaruh besar dalam menyokong kapasiti reka bentuk dan pengeluaran berdasarkan pengalaman unik 94 tahun menghasilkan kebanyakan kereta paling ikonik di dunia.

Foto-foto yang disertakan dengan pengumuman ini tersedia di: 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.