Ohmyhome Laporkan Keputusan Akhir Tahun 2023

(SeaPRwire) –   Ohmyhome Laporkan Keputusan Tahun Penuh 2023

Pendapatan berjumlah S$5.0 juta (US$3.8 juta)
Kerugian bersih berjumlah S$5.5 juta (US$4.2 juta), atau $0.20 sesaham pencairan
Penjual Ohmyhome terus menjual di atas penilaian 73% masa. Jumlah urus niaga mencapai 15,500, dan jumlah GTV mencapai US$3.0 bilion.

Singapura, 18 April 2024 — Ohmyhome Ltd. (NASDAQ: OMH, “Ohmyhome”, “Syarikat”), satu platform teknologi hartanah one-stop-shop yang menyediakan penyelesaian dan perkhidmatan hartanah end-to-end untuk membeli, menjual, menyewa dan memperbaharui rumah, hari ini melaporkan keputusan bagi tahun berakhir 31 Disember 2023.

“Pada tahun 2023 walaupun dalam keadaan pasaran yang kurang menggalakkan, kami telah memberi tumpuan kepada pembangunan produk dan ciri baharu yang akan mengubah cara orang mengendalikan hartanah dan meletakkan kami di hadapan pesaing dalam jangka panjang. Dengan penyelesaian pengambilalihan perniagaan pengurusan hartanah serta pelancaran HomerAI yang berjaya, Ohmyhome kini bersedia untuk meluaskan bahagian pasaran dan membina pelanggan secara besar-besaran ketika kami terus memberi nilai kepada pelanggan di Singapura dan luar negara.” kata Rhonda Wong, CEO dan Pengasas Bersama Ohmyhome.

Pendapatan pada tahun 2023 berjumlah S$5.0 juta (US$3.8 juta). Kerugian Bersih berjumlah S$5.5 juta (US$4.2 juta).

Aset Semasa pada 31 Disember 2023 adalah S$4.4 juta (US$3.3 juta) dan Liabiliti Semasa pada 31 Disember 2023 adalah S$2.7 juta (US$ 2.1 juta) selepas S$2.3 juta. Jumlah Aset pada 31 Disember 2023 adalah S$10.3 juta (US$ 7.8 juta), dan Jumlah Liabiliti pada 31 Disember 2023 adalah S$ 6.3 juta (US$ 4.8 juta)

Keputusan bagi tahun 2023 termasuk kesan daripada keperluan tambahan oleh kerajaan untuk urus niaga HDB dan langkah pendinginan hartanah oleh kerajaan, secara efektif memanjangkan tempoh urus niaga hartanah daripada 3 bulan ke 6 bulan. Aktiviti pembaikan menurun secara bersesuaian kerana pembeli dan penjual memerlukan tempoh yang lebih lama untuk menyelesaikan hartanah mereka, menyebabkan penurunan jumlah urus niaga dan penurunan anggaran pendapatan keseluruhan. Syarikat percaya bahawa cabaran ini bersifat sementara dan optimis terhadap kebangkitan semula dalam jumlah urus niaga pada suku pertama 2024.

Syarikat telah melancarkan produk inovatif terbaru, HomerAI pada suku kedua 2023. Pengguna kini boleh mengakses suite perkhidmatan Ohmyhome termasuk penilaian langsung, maklumat urus niaga terdahulu, kiraan pendapatan tunai dan penambahbaikan berterusan kepada HomerAI. Pemilik rumah yang didaftarkan akan dapat menggunakan pengiraan pinjaman untuk menganggarkan kemampuan harga dan berunding dengan ejen digital (“HomerGPT”) untuk merancang jadual pemasaran dan urus niaga hartanah mereka mengikut keperluan. Setakat ini, syarikat mempunyai lebih daripada 15,500 pemilik rumah dengan rumah mereka terhubung pada platform.

Panduan Kewangan Masa Depan

Ohmyhome dianggarkan akan mencapai pertumbuhan tiga kali ganda dalam pendapatan pada tahun 2024 dan mencapai penyesuaian EBITDA positif pada suku keempat 2024. Syarikat terus memberi tumpuan kepada strategi pertumbuhan utama seperti meningkatkan bahagian pasaran dalam pasaran sedia ada melalui usaha pemasaran yang dipertingkat dan produk baharu.

“Ohmyhome mempunyai komitmen yang tidak dapat dipersoalkan untuk menjadi Aplikasi Super Hartanah. Hari ini, kami dapat lebih baik melayani dan mengubah pelanggan, mencapai harga yang lebih tinggi untuk penjual rumah dan memimpin dalam jumlah urus niaga setiap ejen.” kata Rhonda Wong, CEO dan Pengasas Bersama Ohmyhome.

Ohmyhome dijangka akan mencapai pencapaian sinergi yang menyebabkan pertumbuhan pendapatan dan keuntungan yang dipertingkatkan dalam tempoh dua tahun akan datang. Syarikat akan memberi tumpuan untuk meluaskan saluran atas secara agresif, membina pelanggan menggunakan AI dan meningkatkan penukaran dan bahagian pasaran dalam pasaran kondominium.

Syarikat sedang memantau belanjawan suku pertama 2024 mereka, dan masih meramalkan untuk mencapai pendapatan tahunan penuh 2024 tiga kali ganda daripada tahun 2023, dan meramalkan untuk mencapai penyesuaian EBITDA seimbang pada suku keempat 2024.

Panduan Syarikat berdasarkan rancangan dan jangkaan semasa dan tertakluk kepada pelbagai ketidakpastian dan risiko yang diketahui dan tidak diketahui, termasuk yang dinyatakan di bawah “Kenyataan Selamat” Syarikat.

Mengenai Ohmyhome

Ohmyhome adalah platform teknologi hartanah one-stop-shop di Singapura yang menyediakan penyelesaian dan perkhidmatan hartanah end-to-end untuk membeli, menjual, menyewa dan memperbaharui rumah, serta perkhidmatan pengurusan hartanah untuk kondominium di Singapura. Sejak pelancarannya pada 2016, Ohmyhome telah mengendalikan lebih daripada 15,500 hartanah setakat 30 Jun 2023, dan mempunyai kira-kira 6,800 unit di bawah pengurusan setakat 31 Dis 2023. Ia juga platform urus niaga hartanah yang dinilai tertinggi, dengan lebih daripada 8,000 ulasan tulus, dan purata penarafan 4.9 daripada 5 bintang.

Ohmyhome komited untuk membawa kelajuan, kemudahan dan kebolehpercayaan kepada perkhidmatan berkaitan hartanah dan untuk menjadi penyelesaian hartanah paling dipercayai dan menyeluruh untuk semua orang.

Untuk maklumat lanjut, lawati:

Kenyataan Selamat

Kenyataan pers dan webinar ini mengandungi kenyataan prospektif. Selain itu, dari masa ke semasa, kami atau wakil kami boleh membuat kenyataan prospektif secara lisan atau bertulis. Kami berasaskan kenyataan prospektif ini kepada jangkaan dan projeksi kami tentang peristiwa akan datang, yang kami peroleh daripada maklumat yang sedang tersedia bagi kami. Anda boleh mengenal pasti kenyataan prospektif dengan yang bukan bersejarah sifatnya, terutamanya yang menggunakan istilah “mungkin,” “harus,” “dijangka,” “membayangkan,” “menganggarkan,” “percaya,” “dirancang,” “meramalkan,” “berpotensi,” atau “harapan” atau negatif daripada istilah ini atau yang serupa. Dalam menilai kenyataan prospektif ini, anda perlu mempertimbangkan pelbagai faktor, termasuk: keupayaan kami untuk menukar arah Syarikat; keupayaan kami untuk mengikuti teknologi baharu dan keperluan pasaran yang berubah; dan persekitaran persaingan perniagaan kami. Dan faktor-faktor lain mungkin menyebabkan keputusan sebenar kami berbeza secara material daripada mana-mana kenyataan prospektif.

Kenyataan prospektif hanyalah ramalan. Pembaca digalakkan untuk tidak bergantung kepada kenyataan prospektif ini. Peristiwa prospektif yang dibincangkan dalam kenyataan akhbar ini dan kenyataan lain dari masa ke semasa oleh kami atau wakil kami, mungkin tidak berlaku, dan peristiwa sebenar dan keputusan mungkin berbeza secara material dan tertakluk kepada risiko, ketidakpastian dan anggapan mengenai kami. Kami tidak berkewajiban untuk secara awam mengemas kini atau menyemak semula sebarang kenyataan prospektif, sama ada disebabkan oleh ketidakpastian dan anggapan, peristiwa prospektif yang dibincangkan dalam kenyataan akhbar ini dan kenyataan lain dari masa ke semasa oleh kami atau wakil kami mungkin tidak berlaku.

Webinar pelabur ini mungkin termasuk rujukan kepada ukuran kewangan bukan US GAAP, termasuk: Penyesuaian EBITDA dan Margin Penyesuaian EBITDA. Ohmyhome menggunakan ukuran kewangan bukan US GAAP ini untuk membuat keputusan kewangan dan operasi dan sebagai cara untuk menilai perbandingan tempoh ke tempoh, dan pengurusan Ohmyhome percaya bahawa ukuran kewangan bukan US GAAP ini memberikan pemahaman tambahan tentang prestasi operasi dan kewangan Syarikat.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.