Nova Vision Acquisition Corp. Mengumumkan Sumbangan Tambahan ke Akaun Amanah untuk Mempanjangkan Tempoh untuk Menyelesaikan Penggabungan Perniagaan sehingga 10 Mac 2024

(SeaPRwire) –   Singapura, 12 Februari 2024 – Nova Vision Acquisition Corp. (NASDAQ: NOVV, “Syarikat”) mengumumkan hari ini bahawa Nova Pulsar Holdings Limited, penaung awal penawaran awam awal (“Penaung”) Syarikat, telah meletakkan dalam akaun amanah (“Akaun Amanah”) Syarikat sejumlah $69,763.37 (mewakili kira-kira $0.045 bagi setiap saham biasa yang dikeluarkan pada penawaran awam awal Syarikat yang tidak ditarik balik), untuk memanjangkan tempoh masa yang Syarikat mempunyai untuk menyiapkan penggabungan perniagaan selama satu (1) bulan tambahan, dari 10 Februari 2024 hingga 10 Mac 2024. Syarikat telah mengeluarkan nota promisi kepada Penaung dengan jumlah pokok yang sama dengan jumlah yang didepositkan. Nota promisi tidak dikenakan faedah dan boleh ditukarkan kepada unit Syarikat (dengan setiap unit terdiri daripada satu saham biasa, satu waran untuk membeli setengah satu saham biasa, dan satu hak untuk menerima satu per sepuluh satu saham biasa sebaik sahaja penyelesaian penggabungan perniagaan awal Syarikat) pada harga $10.00 setiap unit pada penutupan penggabungan perniagaan oleh Syarikat.

Tentang Nova Vision Acquisition Corp.

Nova Vision Acquisition Corp. adalah syarikat cek kosong yang ditubuhkan untuk tujuan melaksanakan penggabungan, pertukaran saham, pengambilalihan aset, pembelian saham, penyusunan semula atau penggabungan perniagaan yang serupa dengan satu atau lebih perniagaan. Nova Vision Acquisition Corp. menjangkakan syarikat sasaran yang memberi tumpuan kepada fintech, proptech, consumertech, dan pengurusan rantai bekalan atau syarikat teknologi yang memberi perkhidmatan kepada sektor-sektor ini atau lain-lain.

Kenyataan Masa Depan

Kenyataan media ini termasuk kenyataan masa depan yang melibatkan risiko dan ketidakpastian. Kenyataan masa depan adalah pernyataan yang bukan berdasarkan sejarah. Kenyataan masa depan sedemikian, termasuk penyelesaian berjaya penawaran awam awal Syarikat, tertakluk kepada risiko dan ketidakpastian yang boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza daripada kenyataan masa depan. Syarikat dengan jelas menafikan sebarang obligasi atau komitmen untuk melepaskan sebarang kemaskini atau semakan terhadap sebarang kenyataan masa depan yang dimuatkan di sini untuk menggambarkan sebarang perubahan dalam jangkaan Syarikat atau sebarang perubahan dalam acara, keadaan atau perkara yang mana pernyataan itu berdasarkan.

Hubungi:
Nova Vision Acquisition Corp.
Hubungan Pelabur

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.