Nova Vision Acquisition Corp. Mengumumkan Sumbangan Tambahan ke Akaun Amanah untuk Mempanjangkan Tempoh untuk Menyelesaikan Kombinasi Perniagaan sehingga 10 Februari 2024

(SeaPRwire) –   Singapura, 10 Januari 2024 – Nova Vision Acquisition Corp. (NASDAQ: NOVV, “Syarikat”) mengumumkan hari ini bahawa Nova Pulsar Holdings Limited, penaja penawaran awam awal Syarikat (“Penaja”), telah memasukkan ke dalam akaun amanah Syarikat (“Akaun Amanah”) jumlah keseluruhan AS $ 69,763.37 (mewakili kira-kira AS $ 0.045 setiap saham biasa yang dikeluarkan pada penawaran awam awal Syarikat yang tidak ditawarkan semula), untuk memanjangkan tempoh masa yang Syarikat mempunyai untuk menyelesaikan penggabungan perniagaan selama satu (1) bulan tambahan lagi, dari 10 Januari 2024 hingga 10 Februari 2024. Syarikat telah mengeluarkan nota promisi kepada Penaja dengan jumlah pokok yang sama dengan jumlah yang didepositkan. Nota promisi tidak membawa apa-apa faedah dan boleh ditukarkan ke unit Syarikat (dengan setiap unit terdiri daripada satu saham biasa, satu waran untuk membeli setengah satu saham biasa, dan satu hak untuk menerima satu per sepuluh satu saham biasa semasa penyelesaian penggabungan perniagaan awal Syarikat) pada harga AS $ 10.00 setiap unit pada penutupan penggabungan perniagaan oleh Syarikat.

Tentang Nova Vision Acquisition Corp.

Nova Vision Acquisition Corp. adalah syarikat cek kosong yang dibentuk untuk tujuan penggabungan, pertukaran saham, pengambilalihan aset, pembelian saham, penyusunan semula atau penggabungan perniagaan serupa dengan satu atau lebih perniagaan. Nova Vision Acquisition Corp. menjangkakan syarikat sasaran yang memberi tumpuan kepada industri kewangan, proptech, consumertech dan pengurusan rantai bekalan atau syarikat teknologi yang memberikan perkhidmatan kepada sektor-sektor ini atau lain-lain.

Kenyataan Masa Depan

Kenyataan akhbar ini termasuk kenyataan masa depan yang melibatkan risiko dan ketidakpastian. Kenyataan masa depan adalah pernyataan yang bukan berdasarkan sejarah. Kenyataan masa depan sedemikian, termasuk penyelesaian berjaya penawaran awam awal Syarikat, tertakluk kepada risiko dan ketidakpastian yang boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza daripada kenyataan masa depan. Syarikat dengan ini menafikan sebarang obligasi atau komitmen untuk menerbitkan sebarang kemaskini atau pindaan kepada mana-mana kenyataan masa depan yang terkandung di sini untuk mencerminkan sebarang perubahan dalam jangkaan Syarikat atau sebarang perubahan dalam peristiwa, keadaan atau keadaan yang mana kenyataan itu berdasarkan.

Hubungi:

Nova Vision Acquisition Corp.
Hubungan Pelabur

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.