NIO Masuk Perjanjian Lesen Teknologi dengan Forseven Limited

(SeaPRwire) –   SHANGHAI, China, Feb. 26, 2024 — NIO Inc. (NYSE: NIO; HKEX: 9866; SGX: NIO), sebuah pelopor dan syarikat terkemuka dalam pasaran kenderaan elektrik pintar premium, hari ini mengumumkan bahawa anak syarikatnya, NIO Technology (Anhui) Co., Ltd. (syarikat “Perniagaan”), telah menandatangani perjanjian lesen teknologi ( “Perjanjian Lesen Teknologi”) dengan Forseven Limited (“Forseven”), anak syarikat CYVN Holdings L.L.C. Menurut Perjanjian Lesen Teknologi, Syarikat akan memberikan lesen tidak eksklusif dan tidak boleh dipindahmilik di seluruh dunia kepada Forseven untuk menggunakan maklumat teknikal tertentu, penyelesaian teknikal, perisian dan hak harta intelek berkaitan atau berkaitan dengan platform kenderaan elektrik pintar Syarikat (secara kolektif, “Teknologi Dilindungi”) untuk (i) penyelidikan dan pembangunan, pembuatan, jualan, import dan eksport model kenderaan yang dijual atau dipasarkan di bawah jenama Forseven memenuhi had harga runcit yang disyorkan oleh pembuat (“MSRP”) di bawah Perjanjian Lesen Teknologi (secara kolektif, “Produk Dilindungi”), dan (ii) penyediaan atau perolehan beberapa perkhidmatan selepas jualan untuk Produk Dilindungi kepada penggunanya.

Di bawah Perjanjian Lesen Teknologi, Syarikat akan menerima yuran lesen teknologi yang terdiri daripada yuran lesen tetap tidak boleh dikembalikan ditambah royalti yang ditentukan berdasarkan jualan masa depan Produk Dilindungi oleh Forseven.

Melainkan ditamatkan mengikut peruntukan yang diberikan di dalamnya, Perjanjian Lesen Teknologi akan kekal berkuat kuasa sehingga pengakhiran pengeluaran Produk Dilindungi atau tamatnya obligasi Forseven untuk menyediakan perkhidmatan selepas jualan kepada penggunanya. Perjanjian Lesen Teknologi boleh ditamatkan oleh mana-mana pihak di bawah beberapa keadaan. Syarikat juga boleh menamatkan Perjanjian Lesen Teknologi di bawah beberapa keadaan, termasuk jika syarikat yang memiliki satu atau lebih jenama automotif dan menjual kenderaan di bawah jenama tersebut ke pasaran memperoleh kawalan ke atas Forseven.

Mengenai NIO Inc.
NIO Inc. adalah pelopor dan syarikat terkemuka dalam pasaran kenderaan elektrik pintar premium. Diasaskan pada November 2014, misi NIO adalah untuk membentuk gaya hidup yang gembira. NIO bertujuan untuk membina komuniti yang bermula dengan kenderaan elektrik pintar untuk berkongsi kegembiraan dan tumbuh bersama-sama dengan pengguna. NIO mereka, membangun, bersama-sama membuat dan menjual kenderaan elektrik pintar premium, memacu inovasi dalam teknologi bantuan dan pemanduan bercerap, teknologi digital, sistem kuasa dan bateri generasi akan datang. NIO membezakan dirinya melalui terobosan dan inovasi teknologi yang berterusan, seperti teknologi pertukaran bateri terkemuka di dunia, Bateri sebagai Perkhidmatan, atau BaaS, serta perkhidmatan langganan miliknya.

Kenyataan Selamat
Kenyataan media ini mengandungi kenyataan yang mungkin merupakan “kenyataan prospektif” mengikut maksud “perlindungan selamat” di bawah Akta Pembaikan Undang-Undang Sekuriti Swasta Amerika Syarikat 1995. Kenyataan prospektif ini boleh dikenal pasti melalui istilah seperti “akan”, “dijangka”, “menjangkakan”, “bertujuan”, “berhasrat”, “merancang”, “percaya”, “menganggarkan”, “mungkin” dan ungkapan serupa. NIO juga boleh membuat kenyataan prospektif secara lisan atau bertulis dalam laporan suku tahunan dan tahunan kepada SEC, dalam laporan tahunan kepada pemegang saham, dalam pengumuman, edaran atau penerbitan lain di laman web Bursa Saham Hong Kong dan Bursa Efek Singapura, dalam rilis akhbar dan bahan bertulis lain serta dalam kenyataan lisan oleh pegawai, pengarah atau pekerjanya kepada pihak ketiga. Kenyataan yang bukan merupakan fakta sejarah, termasuk kenyataan mengenai kepercayaan, rancangan dan jangkaan NIO, merupakan kenyataan prospektif. Kenyataan prospektif membabitkan risiko dan ketidakpastian yang terbengkalai. Beberapa faktor boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada apa-apa kenyataan prospektif, termasuk tetapi tidak terhad kepada faktor-faktor berikut: strategi NIO; pembangunan perniagaan, keadaan kewangan dan keputusan operasi masa depan NIO; keupayaan NIO untuk membangunkan dan menghasilkan kereta yang mencukupi kualiti dan menarik minat pelanggan mengikut jadual dan skala besar; keupayaannya untuk menjamin dan meningkatkan kapasiti pengeluaran termasuk menubuhkan dan mengekalkan perkongsian dengan pihak ketiga; keupayaannya untuk menyediakan penyelesaian kuasa yang memuaskan dan menyeluruh kepada pelanggannya; daya keupayaan, potensi pertumbuhan dan prospek BaaS dan ADaaS yang baru diperkenalkan; keupayaannya untuk memperbaiki teknologi atau membangunkan teknologi alternatif untuk memenuhi permintaan pasaran dan pembangunan industri yang berubah; keupayaan NIO untuk memenuhi piawaian keselamatan wajib berkaitan kenderaan bermotor; keupayaannya untuk menjamin bekalan bahan mentah atau komponen lain yang digunakan dalam kenderaannya; keupayaannya untuk menjamin pemesanan dan jualan yang mencukupi bagi kenderaannya; keupayaannya untuk mengawal kos berkaitan operasinya; keupayaannya untuk membina jenama NIO; dan kondisi ekonomi dan perniagaan secara umum di seluruh dunia dan di China serta anggapan yang mendasari atau berkaitan dengan mana-mana perkara di atas. Maklumat lanjut mengenai risiko dan ketidakpastian ini termasuk dalam penyataan NIO kepada SEC dan pengumuman dan penyataan di laman web Bursa Saham Hong Kong dan Bursa Efek Singapura. Semua maklumat dalam kenyataan akhbar ini adalah pada tarikh kenyataan akhbar ini, dan NIO tidak menanggung sebarang obligasi untuk mengemaskini mana-mana kenyataan prospektif, kecuali diperlukan di bawah undang-undang yang berkuat kuasa.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati: http://ir.nio.com

Hubungan Pelabur
ir@nio.com

Hubungan Media
global.press@nio.com

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.