NIO Inc. Memberikan Kemas Kini Penghantaran Mac dan Suku Tahun Pertama 2024

  • NIO menghantar 11,866 kenderaan pada bulan Mac 2024, meningkat sebanyak 14.3% berbanding tahun lepas
  • NIO menghantar 30,053 kenderaan dalam tempoh tiga bulan berakhir Mac 2024
  • Penghantaran kumulatif kenderaan NIO mencapai 479,647 setakat 31 Mac 2024

(SeaPRwire) –   SHANGHAI, China, 1 April 2024 — NIO Inc. (NYSE: NIO; HKEX: 9866; SGX: NIO) (“NIO” atau “Syarikat”) , sebuah syarikat pelopor dan terkemuka dalam pasaran kenderaan pintar elektrik premium, hari ini mengumumkan keputusan penghantaran bulan Mac dan suku pertama 2024.

NIO menghantar 11,866 kenderaan pada bulan Mac 2024, meningkat sebanyak 14.3% berbanding tahun lepas. Penghantaran terdiri daripada 6,737 SUV pintar elektrik premium dan 5,129 sedan pintar elektrik premium. NIO menghantar 30,053 kenderaan pada suku pertama 2024. Penghantaran kumulatif kenderaan NIO mencapai 479,647 setakat 31 Mac 2024.

Bermula Mac 2024, NIO memulakan penghantaran model 2024 ES8, ES6, EC7, EC6 dan ET5T. Model 2024 menampilkan konfigurasi dan prestasi yang dipertingkatkan, ditonjolkan dengan Kluster Pengkomputeran Pusat yang dipertingkatkan, yang seterusnya meningkatkan kuasa pemprosesan kami dan daya saing produk. Syarikat merancang untuk memulakan penghantaran model 2024 ES7, ET7 dan ET5 tidak lama lagi pada suku kedua 2024.

Mengenai NIO Inc.
NIO Inc. ialah sebuah syarikat pelopor dan terkemuka dalam pasaran kenderaan pintar elektrik premium. Diasaskan pada November 2014, misi NIO ialah untuk mewujudkan gaya hidup penuh kegembiraan. NIO bertujuan untuk membina komuniti bermula dengan kenderaan pintar elektrik untuk berkongsi kegembiraan dan tumbuh bersama pengguna. NIO mereka, membangunkan, mengilang bersama dan menjual kenderaan pintar elektrik premium, memacu inovasi dalam teknologi bantuan dan pemanduan berintelligensi, teknologi digital, sistem kuasa dan bateri generasi seterusnya. NIO membezakan diri melalui kemajuan teknologi berterusan dan inovasi, seperti teknologi pertukaran bateri terkemuka di industri, Bateri sebagai Perkhidmatan atau BaaS, serta perkhidmatan langganan NIO yang berpaten.

Kenyataan Selamat
Kenyataan media ini mengandungi kenyataan yang mungkin merupakan “kenyataan prospektif” menurut maksud “perlindungan selamat” di bawah Akta Reformasi Litigasi Sekuriti Swasta Amerika Syarikat tahun 1995. Kenyataan prospektif ini boleh dikenal pasti melalui istilah seperti “akan”, “dijangka”, “mengharapkan”, “bertujuan”, “berhasrat”, “merancang”, “percaya”, “menganggarkan” dan ungkapan serupa. NIO juga boleh membuat kenyataan prospektif secara lisan atau bertulis dalam laporan suku tahunan kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat (SEC), laporan tahunan kepada pemegang saham, pengumuman, edaran atau pada laman web Bursa Saham Hong Kong (SEHK) dan Bursa Saham Singapura (SGX-ST), kenyataan akhbar dan bahan bertulis lain serta kenyataan lisan oleh pegawai, pengarah atau pekerjanya kepada pihak ketiga. Kenyataan yang bukan merupakan fakta sejarah termasuk kenyataan mengenai kepercayaan, rancangan dan jangkaan NIO merupakan kenyataan prospektif. Kenyataan prospektif membabitkan risiko dan ketidakpastian tertentu. Beberapa faktor boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada apa-apa kenyataan prospektif, termasuk tetapi tidak terhad kepada faktor-faktor berikut: strategi NIO; perkembangan perniagaan, kewangan dan prestasi operasi masa depan NIO; keupayaan NIO untuk membangunkan dan mengilangkan kenderaan yang mencukupi kualiti dan daya tarikan kepada pelanggan mengikut jadual dan skala besar; keupayaannya untuk memastikan dan meningkatkan kapasiti pengilangan termasuk menubuhkan dan mengekalkan perkongsian dengan pihak ketiga; keupayaannya untuk menyediakan penyelesaian kuasa yang mudah dan menyeluruh kepada pelanggannya; daya hidup, potensi pertumbuhan dan prospek perkhidmatan pertukaran bateri, BaaS, dan pemanduan berbantu dan berintelligensi NIO serta perkhidmatan langganannya; keupayaannya untuk memenuhi piawaian keselamatan wajib berkaitan kenderaan bermotor; keupayaannya untuk menyediakan bekalan bahan mentah atau komponen lain yang digunakan dalam kenderaannya; keupayaannya untuk menyediakan tempahan dan jualan kenderaan yang mencukupi; keupayaannya untuk mengawal kos operasinya; keupayaannya untuk membina jenama semasa dan masa depannya; dan kondisi ekonomi dan perniagaan secara global dan di China serta anggapan yang mendasari atau berkaitan dengan mana-mana perkara di atas. Maklumat lanjut mengenai risiko dan ketidakpastian ini termasuk dalam penyataan NIO kepada SEC dan pengumuman serta penyataan di laman web SEHK dan SGX-ST. Semua maklumat dalam kenyataan akhbar ini adalah pada tarikh kenyataan akhbar ini, dan NIO tidak menanggung sebarang obligasi untuk mengemaskini mana-mana kenyataan prospektif, kecuali diperlukan di bawah undang-undang yang berkuat kuasa.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati: http://ir.nio.com

Hubungan Pelabur
ir@nio.com

Hubungan Media
global.press@nio.com

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.