NEXEN TIRE memenangi Anugerah Rekaan Titk Merah 2024 dalam kategori rekaan produk

NEXEN TIRE wins Red Dot Design Award 2024 in product design category

(SeaPRwire) –   SEOUL, Korea Selatan, 15 April 2024 — NEXEN TIRE, pengeluar global tayar terkemuka, hari ini mengumumkan bahawa tayar N’FERA SPORT Snya memenangi hadiah utama dalam kategori reka bentuk produk Anugerah Reka Bentuk Merah Dot 2024.

Anugerah Reka Bentuk Merah Dot ialah pertandingan reka bentuk antarabangsa yang diiktiraf antarabangsa yang dianjurkan oleh Design Zentrium Nordhein Westfalen Jerman. Ia dianggap sebagai salah satu daripada tiga anugerah reka bentuk global teratas, bersama-sama dengan Anugerah Reka Bentuk IDEA di Amerika Syarikat dan Anugerah Reka Bentuk iF di Jerman.

Tayar N’FERA SPORT S yang memenangi anugerah ini merupakan tayar premium prestasi tinggi yang direka untuk pemanduan dinamik kelajuan tinggi, dengan kekuatan, pengendalian dan prestasi brek luar biasa.

Rekabentuknya dioptimumkan untuk keseimbangan prestasi antara permukaan jalan kering dan basah menggunakan 3+1 saluran – saluran menegak tebal di permukaan tayar – untuk mengelakkan aquaplaning dan memaksimakan cengkaman permukaan jalan kering.

Selain itu, untuk pengendalian lincah, kekakuan bahagian bahu di bahagian luar di mana beban dan tanah berpusat diperkukuh, dan pengendalian kelajuan tinggi diperbaiki dengan menggunakan blok pusat lebar. Sebuah pemadaman saluran arah pemanduan (reka bentuk sudut blok tayar) digunakan untuk mengurangkan haus luar biasa dan meningkatkan prestasi basah.

Penggunaan multi-tread kiri dan kanan meningkatkan kekuatan kelajuan tinggi dan prestasi brek sementara juga menyediakan pengendalian kelajuan tinggi yang stabil. Prestasi pemanduan seperti itu disahkan melalui ujian yang ketat di Nürburgring Jerman, laluan pemanduan yang sangat sukar.

Sementara itu, tanda HN Replacement yang mewakili syarikat tayar Korea tunggal untuk mendapatkan pensijilan teknologi tayar untuk ganti eksklusif untuk Jenama Hyundai N telah dicetak pada sisi.

“Kami gembira telah memenangi salah satu daripada tiga anugerah reka bentuk teratas di dunia, menunjukkan daya saing reka bentuk NEXEN Tire,” kata wakil NEXEN Tire. “Kami akan terus meningkatkan nilai jenama melalui reka bentuk unik NEXEN Tire.”

Mengenai NEXEN TIRE

NEXEN TIRE, diasaskan pada tahun 1942, ialah pengeluar global berpangkalan di Korea Selatan. NEXEN TIRE, salah satu pengeluar tayar paling pesat berkembang di dunia, kini bekerjasama dengan 150 negara dan memiliki empat loji pengeluaran, dua di Korea (Yangsan dan Changnyeong) dan satu di Qingdao, China. Pada tahun 2019, loji lain di Žatec, Czech, memulakan operasi. NEXEN TIRE mengeluarkan tayar dengan teknologi dan kecemerlangan reka bentuk untuk kereta penumpang, SUV dan kenderaan ringan. NEXEN TIRE membekalkan tayar peralatan asal kepada pembuat global di pelbagai negara di seluruh dunia. Buat kali pertama di kalangan pelbagai pengeluar tayar di dunia, syarikat itu mencapai grand slam anugerah reka bentuk empat teratas di dunia pada tahun 2014. Untuk maklumat lanjut, sila lawati .

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

CONTACT: CONTACT: Sylvia Chang, sylvia.chang@pivotp.co.kr