Multi Level Group, EHang dan ADIO sebagai rakan strategik untuk memacu pembangunan eVTOL di UAE

  • Kerjasama dengan pemain global eVTOL EHang diumumkan semasa acara DRIFTx pertama Abu Dhabi
  • Perjanjian bertujuan untuk mempromosikan eVTOLs untuk mengubah cara orang dan barang diangkut
  • EHang sedang mencari untuk mempromosikan aktiviti perniagaan dengan rakan tempatan termasuk pembuatan, operasi penerbangan, penyelidikan dan pembangunan, latihan dan MRO

(SeaPRwire) –   ABU DHABI, Emiriah Arab Bersatu, 26 April 2024 — EHang Holdings Limited (“EHang” atau “Syarikat”) (Nasdaq: EH), platform teknologi mobiliti udara bandar (“UAM”) terkemuka di dunia, hari ini mengumumkan bahawa Syarikat sedang bekerjasama dengan kumpulan fintech terkemuka di rantau MENA, Multi Level Group (“MLG”) dan Pejabat Pelaburan Abu Dhabi (“ADIO”) untuk memacu pembangunan eVTOL di Emiriah Arab Bersatu dan seterusnya.

EHang menandatangani MoU dengan ADIO dan MLG.

(Gambar: EHang menandatangani MoU dengan ADIO dan MLG.)

EHang sedang mencari untuk menubuhkan ibu pejabat serantau mereka di Abu Dhabi untuk mempromosikan aktiviti perniagaan dengan rakan tempatan termasuk pembuatan, operasi penerbangan, penyelidikan dan pembangunan, latihan dan kemudahan Penyelenggaraan, Pembaikan dan Pemulihan (“MRO”).

ADIO akan memberikan sokongan membolehkan pertumbuhan kepada EHang, termasuk menyediakan data dan maklumat berkaitan dengan penubuhan dan pengendalian perniagaan pembuatan dan perkhidmatan perindustrian di Abu Dhabi; menetapkan kebolehan dan pautan dengan ekosistem Abu Dhabi dan peluang perdagangan antarabangsa.

Badr Al-Olama, Ketua Pegawai Eksekutif Pejabat Pelaburan Abu Dhabi (ADIO), berkata: “ADIO terus bekerjasama dengan pemain global terkemuka untuk mempercepatkan penggunaan kenderaan pintar dan autonomi di seluruh udara, darat dan laut. Kerjasama kami dengan Multi Level Group, dan pemimpin mobiliti udara seperti EHang, akan memainkan peranan penting dalam memacu usaha Abu Dhabi dalam mempromosikan eVTOLs untuk mengubah cara orang dan barang diangkut dan memacu masa depan mobiliti secara global.”

EHang (Nasdaq: EH) adalah salah satu platform teknologi mobiliti udara bandar (UAM) terkemuka di dunia. Ia menyediakan pelanggan dalam pelbagai industri dengan kapal terbang eVTOL tanpa juruterbang dan sistem serta penyelesaian kenderaan udara tanpa pemandu (UAV). EH216-S EHang telah memperoleh sertifikat jenis, sertifikat pengeluaran dan sertifikat kelayakan penerbangan standard pertama di dunia untuk kapal terbang eVTOL membawa penumpang yang dikeluarkan oleh Pentadbiran Penerbangan Awam China.

Encik Abdul Jabbar Al Sayegh, Pengerusi Kumpulan Multi Level (MLG) menyatakan semangat yang tinggi mengenai kerjasama merentas batas antara MLG, ADIO dan pemimpin global EHang, bertujuan untuk memacu pembangunan kenderaan udara autonomi.

Beliau berkata: “Kerjasama ini menandakan titik perubahan penting dalam usaha bersama kami untuk merevolusikan cara orang dan barang diangkut. Dengan bergabung tenaga dengan EHang, peneraju teknologi mobiliti udara bandar, dan disokong oleh ADIO, kami berada dalam kedudukan yang sesuai untuk menubuhkan Abu Dhabi sebagai hab untuk kemajuan eVTOLs dan kenderaan udara tanpa pemandu. Ia menggariskan komitmen MLG dalam memacu inovasi dan membentuk masa depan mobiliti di Emiriah Arab Bersatu dan seterusnya.”

Encik Huazhi Hu, Pengasas, Ketua Eksekutif dan Pengerusi EHang, berkata: “Abu Dhabi berada di garis hadapan teknologi inovatif, dan menawarkan salah satu ekosistem terbaik di peringkat global untuk penyelesaian UAM. Kami gembira mempunyai MLG dan ADIO sebagai rakan kongsi untuk membawa eVTOL kami dan meluaskan jangkauan kami ke rantau MENA. EHang kekal teguh dalam membentuk masa depan pengangkutan udara dan menyumbang ke arah perjalanan Abu Dhabi menjadi pemimpin global dalam sektor UAM.”

SAVI menyokong inovasi dan komersialisasi teknologi kenderaan pintar dan autonomi di Emiriah Arab Bersatu dengan menyediakan kemudahan kelas dunia dan perkhidmatan bernilai tambah dalam persekitaran pengawalseliaan membolehkan. Kluster ini terletak di Bandar Masdar Abu Dhabi dan akan merangkumi makmal R & D. Ia akan menggunakan infrastruktur sedia ada di Abu Dhabi untuk pengujian dan pensijilan, bengkel berskala besar, hangar dan kemudahan pembuatan, yang dihubungkan melalui rangkaian logistik global Abu Dhabi.

Disokong oleh ADIO dan SAVI, DRIFTx pertama Abu Dhabi adalah platform antarabangsa dan pameran untuk mempamerkan aplikasi mobiliti bandar terkini di seluruh udara, darat dan laut. Acara yang berlangsung dari 25 hingga 26 April 2024 di Litar Marina Yas ini menampilkan perbincangan yang menarik, pameran taksi terbang, kereta tanpa pemandu dan bot autonomi yang belum pernah dilihat sebelum ini, dan pengalaman unik sekali jadi.

Mengenai ADIO

Pejabat Pelaburan Abu Dhabi (ADIO) membolehkan pelabur tempatan, serantau dan antarabangsa berjaya dan berkembang di ibu negara Emiriah Arab Bersatu melalui kerjasama rapat dengan rakan kongsi kerajaan, pelabur berdaulat dan wira negara.

ADIO adalah platform utama Abu Dhabi yang memberdayakan sektor swasta untuk berkembang, bekerjasama dan bersaing secara global dengan menyediakan peluang pertumbuhan, perkongsian strategik dan pasaran baru di sektor utama yang merangkumi hartanah dan infrastruktur, industri dan pertanian, memertingkatkan pelaburan negara dalam bakat, inovasi dan kelestarian.

Dengan rangkaian pejabat global yang berkembang, pelabur boleh menghubungi ADIO dengan melawat pejabat utama di Abu Dhabi atau pejabat antarabangsa yang terletak di Beijing, Frankfurt, London, New York, Paris, San Francisco, Seoul dan Tel Aviv.

Lawati untuk maklumat lanjut.


Mengenai Multi Level Group (MLG)

MLG, pembekal utama penyelesaian transformasi digital dan fintech di rantau MENA dengan fokus yang kuat kepada teknologi puncak, MLG khusus dalam pelbagai perkhidmatan inovatif, daripada Transformasi Digital dan Pembangunan Perisian kepada Sistem dan Automasi Proses, Reka Bentuk Perkakasan, dan Pembuatan Dalaman. Selain itu, MLG menawarkan Platform Perkhidmatan Sendiri, Penyelesaian Perbankan dan Kewangan, dan Penyelesaian Bersepadu Kunci Gantung, memastikan sokongan menyeluruh yang diselaraskan kepada keperluan pelanggan kami.

Komitmen MLG berpusat pada penyepaduan teknologi puncak, drone pintar autonomi, eVTOLs, dan teknologi kenderaan, serta infrastruktur lanjutan termasuk Vports, merentasi bidang pengangkutan penumpang, logistik pintar dan pengurusan bandar pintar.

Misi kami adalah untuk memacu mobiliti dan logistik mampan serta pintar yang mempropel Emiriah Arab Bersatu ke masa depan di mana kecekapan, konektiviti dan kesedaran alam sekitar berpadu secara licin.


Mengenai EHang

EHang (Nasdaq: EH) adalah platform teknologi mobiliti udara bandar (“UAM”) terkemuka di dunia. Misi kami adalah membolehkan mobiliti udara selamat, autonomi dan mesra alam yang boleh diakses oleh semua orang. EHang menyediakan pelanggan dalam pelbagai industri dengan sistem dan penyelesaian kenderaan udara tanpa pemandu (“UAV”): mobiliti udara (termasuk pengangkutan penumpang dan logistik), pengurusan bandar pintar dan penyelesaian media udara. EH216-S EHang telah memperoleh sertifikat jenis, sertifikat pengeluaran dan sertifikat kelayakan penerbangan standard pertama di dunia untuk kapal terbang eVTOL membawa penumpang yang dikeluarkan oleh Pentadbiran Penerbangan Awam China. Sebagai perintis teknologi UAV dan penyelesaian komersial terkemuka dalam industri UAM global, EHang terus meninjau sempadan langit untuk menjadikan teknologi penerbangan memberi manfaat kepada kehidupan di bandar pintar.


Kenyataan Selamat

Kenyataan pers ini mengandungi kenyataan yang mungkin merupakan “kenyataan prospektif” menurut “perlindungan selamat” di bawah Akta Pembaharuan Undang-Undang Sekuriti Swasta Amerika Syarikat 1995. Kenyataan prospektif ini boleh dikenal pasti melalui istilah seperti “akan”, “dijangka”, “menjangkakan”, “bertujuan”, “merancang”, “berhasrat”, “percaya” dan istilah serupa.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.