Model penuh Lilium Jet akan dipamerkan buat kali pertama di EBACE2024

  • Pertama kali pameran model skala penuh Lilium Jet dijadualkan berlangsung bulan depan di Geneva
  • Model Lilium Jet akan terletak di Stand A39, sebagai sebahagian daripada kehadiran terbesar Lilium di EBACE tahun ini dan sebagai salah satu pamer terbesar acara itu
  • Pameran itu juga akan menampilkan infrastruktur pengecasan Lilium Jet dan pengalaman simulator penerbangan daya tarik untuk pengunjung

(SeaPRwire) –   MUNICH, Jerman, 30 April 2024 — Lilium N.V. (NASDAQ: LILM), pembangun jet lepas landas dan mendarat menegak (“eVTOL”) listrik sepenuhnya pertama dan pelopor Mobiliti Udara Serantau (RAM) global, hari ini mengumumkan bahawa ia akan melancarkan model skala penuh Lilium Jet buat pertama kali di EBACE2024: acara penerbangan dan mobiliti udara maju Eropah terkemuka, yang akan berlangsung 28-30 Mei 2024 di Geneva, Switzerland di Palexpo dan Lapangan Terbang Geneva. Ini akan menjadi tayangan awam pertama model skala penuh Lilium Jet.

Lilium Jet, jet lepas landas dan mendarat menegak listrik sepenuhnya, direka untuk menawarkan kapasiti terkemuka, bunyi rendah, dan prestasi tinggi dengan nol emisi operasi, mewakili lonjakan besar dalam penerbangan mampan. Dengan seni bina perintisnya memanfaatkan kelebihan Ducted Electric Vectored Thrust (DEVT), Lilium Jet akan membawa kecekapan dan kebolehcapaian yang luar biasa kepada penerbangan serantau.

Model skala penuh Lilium Jet akan dipamerkan di Stand Lilium bersebelahan dengan pintu masuk utama dewan (Stand A39, Dewan Pameran 4-6), sebagai sebahagian daripada kehadiran terbesar Lilium di EBACE tahun ini dan sebagai salah satu pamer terbesar di acara itu.

Sebastien Borel, CCO Lilium, berkata: “Kami gembira kembali ke EBACE tahun ini; tahun yang mewakili tonggak utama bagi Lilium kerana kami bersiap untuk penerbangan berpemandu pertama Lilium Jet yang disasarkan pada akhir tahun ini. Oleh itu, adalah sesuai bahawa kami kembali ke EBACE dengan cara yang sangat besar, dengan kehadiran terbesar kami di acara itu setakat ini kerana kami membuat tayangan awam pertama model skala penuh Lilium Jet.”

Semasa program EBACE2024, Lilium akan mengambil bahagian dalam perbincangan panel di Pentas Inovasi bersebelahan dengan Stand Lilium. Sesi ini termasuk:

  • Andreas Pfisterer, Ketua Operasi Penerbangan dan Latihan Anak Kapal, akan membincangkan persimpangan kecerdikan manusia dan proses reka bentuk pesawat dalam “Masa Depan Penerbangan – Keseimbangan Antara Teknologi dan Sentuhan Manusia” yang dijadualkan pada 13: 00 – 14: 00 pada Selasa, 28 Mei.
  • Sebastien Borel, Ketua Komersial, akan membincangkan pengintegrasian penerbangan mampan dengan mod pengangkutan lain dalam “Memperpanjang Jarak – Adakah Pengangkutan Antara Mod akan Memperluaskan Penerbangan Perniagaan?” yang dijadualkan pada 11:30 – 12:30 pada Khamis, 30 Mei.

Maklumat hubungan media:
Rainer Ohler
+49 172 4890353

Maklumat hubungan pelabur:
Rama Bondada
Naib Presiden, Hubungan Pelabur

Tentang Lilium

Lilium (NASDAQ: LILM) sedang mencipta mod pengangkutan serantau berkelajuan tinggi dan mampan bagi orang dan barang. Menggunakan Lilium Jet, jet lepas landas dan mendarat menegak listrik sepenuhnya, direka untuk menawarkan kapasiti terkemuka, bunyi rendah, dan prestasi tinggi dengan nol emisi operasi, Lilium mempercepat pengurangan karbon penerbangan. Bekerja dengan pemimpin aerangkasa, teknologi, dan infrastruktur, dan dengan jualan yang diumumkan dan tanda kepentingan di Eropah, Amerika Syarikat, China, Brazil, UK, Emiriah Arab Bersatu, dan Kerajaan Arab Saudi, pasukan 950+ Lilium termasuk kira-kira 500 jurutera aerangkasa dan pasukan kepimpinan yang bertanggungjawab untuk menghantar beberapa pesawat paling berjaya dalam sejarah penerbangan. Diasaskan pada tahun 2015, ibu pejabat dan kemudahan pembuatan Lilium berada di Munich, Jerman, dengan pasukan berpangkalan di seluruh Eropah dan AS. Untuk mengetahui lebih lanjut, lawati .

Kenyataan Pandangan Ke Depan

Kenyataan berita ini mengandungi beberapa kenyataan pandangan ke depan dalam makna undang-undang sekuriti Amerika Syarikat. Kenyataan pandangan ke depan ini secara umumnya dikenal pasti oleh perkataan “menjangkakan”, “mempercayai”, “boleh”, “menganggarkan”, “masa depan”, “berniat”, “mungkin”, “di landasan”, “merancang”, “projek”, “strategi”, “ditetapkan”, “akan” dan ungkapan serupa. Kenyataan pandangan ke depan adalah ramalan, projeksi, dan kenyataan lain tentang peristiwa masa depan yang berdasarkan harapan pengurusan terhadap peristiwa masa depan dan didasarkan pada anggapan dan terdedah kepada risiko dan ketidakpastian yang boleh berubah pada bila-bila masa. Peristiwa sebenar atau keputusan mungkin berbeza secara material daripada kenyataan pandangan ke depan dalam kenyataan berita ini. Faktor-faktor yang boleh menyebabkan peristiwa masa depan sebenar berbeza secara material daripada kenyataan pandangan ke depan dalam kenyataan berita ini termasuk risiko dan ketidakpastian yang dibincangkan dalam penyataan Lilium kepada Suruhanjaya Sekuriti Amerika Syarikat (SEC), termasuk dalam bahagian bertajuk “Faktor Risiko” dalam Laporan Tahunan kami atas Borang 20-F untuk tahun berakhir 31 Disember 2023, yang berada dalam fail dengan SEC, dan bahagian yang serupa dalam penyataan SEC Lilium lain, semuanya tersedia di www.sec.gov. Kenyataan pandangan ke depan hanya membincangkan tarikh mereka dibuat. Anda dinasihatkan untuk tidak meletakkan keyakinan berlebihan pada kenyataan pandangan ke depan, dan Lilium menganggap tiada obligasi untuk, dan tidak berniat untuk, mengemas kini, atau menyemak semula kenyataan pandangan ke depan ini, sama ada disebabkan maklumat baru, peristiwa masa depan atau lain-lain.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.