Mingteng International Corporation Inc. Mengumumkan Penutupan Tawaran Saham Awal

(SeaPRwire) –   Wuxi, China, 22 April 2024 — Mingteng International Corporation Inc. (syarikat “Mingteng International”) (Nasdaq: MTEN), pembekal dan pembangun cetakan automotif di China, hari ini mengumumkan penutupan tawaran awam permulaan (the “Tawaran”) sebanyak 1,050,000 saham biasa pada harga tawaran awam AS$4.00 setiap saham biasa. Saham biasa mula diperdagangkan di Pasaran Modal Nasdaq pada 18 April 2024, di bawah tanda “MTEN.”

Syarikat menerima hasil kasar gabungan AS$4.2 juta daripada Tawaran, sebelum menolak potongan pengendali dan perbelanjaan berkaitan lain. Selain itu, pengendali memberi syarikat pilihan 45 hari untuk membeli sehingga 157,500 saham biasa tambahan pada harga tawaran awam, setelah menolak potongan pengendali.

Hasil bersih daripada Tawaran akan digunakan oleh Syarikat untuk melabur dalam kemudahan pengeluaran baru untuk meningkatkan kapasiti pengeluaran dan membeli peralatan pengeluaran berprestasi tinggi, mengukuhkan keupayaan penyelidikan dan pembangunan (“R&D”) dalam bidang cetakan pembakaran turbocharger dan bahagian kenderaan elektrik baharu (“NEV”), modal kerja am dan meluaskan jenis produk.

Tawaran ini dijalankan atas dasar komitmen tetap. Craft Capital Management LLC dan R.F. Lafferty & Co., Inc. bertindak sebagai pengendali bersama untuk Tawaran (the “Pengendali”). Ortoli Rosenstadt LLP bertindak sebagai peguam AS untuk Syarikat, dan Sichenzia Ross Ference Carmel LLP bertindak sebagai peguam AS untuk Pengendali berhubung dengan Tawaran.

Pendaftaran kenyataan berkaitan Tawaran telah difailkan dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat (the “SEC”) (Nombor Fail: 333-270953), sebagaimana dipinda, dan telah diluluskan oleh SEC pada 29 Mac 2024. Tawaran hanya dibuat melalui prospektus, membentuk sebahagian daripada pendaftaran. Salinan prospektus akhir berkaitan Tawaran boleh diperolehi daripada Craft Capital Management LLC melalui emel di , melalui pos biasa ke Craft Capital Management LLC, 377 Oak Street, Lower Concourse, Garden City, NY 11530, atau dengan menghubungi (800) 550-8411; atau daripada R.F. Lafferty & Co., Inc. melalui emel di , melalui pos biasa ke R.F. Lafferty & Co., Inc., 40 Wall Street, 27th Floor, New York, NY 10005, atau dengan menghubungi (212) 293-9090. Selain itu, salinan prospektus akhir berkaitan Tawaran juga boleh diperolehi melalui laman web SEC di .

Kenyataan akhbar ini tidak menyediakan tawaran untuk menjual, atau permintaan untuk membeli sebarang sekuriti Syarikat, dan tidak akan ada tawaran, permintaan atau jualan sebarang sekuriti Syarikat di mana-mana negeri atau bidang kuasa undang-undang yang tawaran, permintaan atau jualan itu akan menyalahi undang-undang sebelum pendaftaran atau kelulusan di bawah undang-undang sekuriti negeri atau bidang kuasa undang-undang tersebut.

Mengenai Mingteng International Corporation Inc.

Berdasarkan di China, Mingteng International Corporation Inc. adalah pembekal dan pembangun cetakan automotif yang memberi tumpuan kepada cetakan yang digunakan dalam bahagian automotif. Syarikat memberikan pelanggan dengan perkhidmatan cetakan yang menyeluruh dan peribadi, meliputi reka bentuk dan pembangunan cetakan, pengeluaran cetakan, pemasangan, pengujian, pembaikan dan perkhidmatan selepas jualan. Dengan kilang pengeluarannya terletak di Wuxi, China, Syarikat bertujuan untuk membina penyelesaian sistematik untuk perkhidmatan cetakan automotif dan mewujudkan “Projek Turnkey” yang peribadi dan bersepadu untuk pelanggan. Produk utama Syarikat adalah cetakan pembakaran untuk sistem turbocharger, sistem brek, sistem stereng dan perbezaan, dan bahagian sistem automotif lain. Syarikat juga menghasilkan cetakan untuk sistem pemacu motor kenderaan elektrik baharu, sistem paket bateri, dan komponen hidraulik kejuruteraan, yang digunakan secara meluas dalam automotif, mesin pembinaan dan industri pembuatan lain. Untuk maklumat lanjut, sila lawati laman web Syarikat: .

Kenyataan Prospektif

Beberapa kenyataan dalam pengumuman ini adalah kenyataan prospektif. Kenyataan prospektif ini melibatkan risiko dan ketidakpastian yang diketahui dan tidak diketahui serta berdasarkan jangkaan semasa Syarikat tentang peristiwa masa depan yang Syarikat percaya boleh mempengaruhi keadaan kewangan, keputusan operasi, strategi perniagaan dan keperluan kewangan. Pelabur boleh mencari banyak (tetapi bukan semua) kenyataan ini dengan menggunakan perkataan seperti “anggaran”, “percaya”, “harap”, “jangka”, “ramal”, “anggarkan”, “projek”, “berhasrat”, “akan”, “hendak”, “boleh”, “mungkin” atau ungkapan serupa. Walaupun Syarikat percaya bahawa jangkaan yang dinyatakan dalam kenyataan prospektif ini adalah munasabah, ia tidak dapat memastikan kepada anda bahawa jangkaan tersebut akan menjadi benar. Syarikat memberi amaran kepada pelabur bahawa keputusan sebenar mungkin berbeza secara material daripada keputusan yang dijangka, dan menggalakkan pelabur membaca faktor risiko yang terkandung dalam prospektus akhir Syarikat dan laporan lain yang difailkan dengan SEC sebelum membuat sebarang keputusan pelaburan berkenaan sekuriti Syarikat. Syarikat tidak akan mengemas kini atau menyemak kenyataan prospektif untuk memantau peristiwa atau keadaan selepas atau perubahan dalam jangkaannya, kecuali mungkin diperlukan oleh undang-undang.

Untuk pertanyaan pelabur dan media, sila hubungi:

Mingteng International Corporation Inc.
Jabatan Hubungan Pelabur
E-mel:

Ascent Investor Relations LLC
Tina Xiao
Telefon: +1-646-932-7242
E-mel:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.