Mingteng International Corporation Inc. Mengumumkan Penetapan Penawaran Awal Saham Awam

(SeaPRwire) –   Wuxi, China, 18 April 2024 — Mingteng International Corporation Inc. (syarikat “Mingteng International” atau “Syarikat”) pengembang dan pembekal cetakan automotif di China, hari ini mengumumkan penetapan penawaran awam permulaan (IPO) sebanyak 1,275,000 saham biasa, 1,050,000 daripadanya ditawarkan oleh Syarikat dan 225,000 oleh pemegang saham penjual, pada harga penawaran awam AS$4.00 setiap saham biasa. Saham biasa telah diluluskan untuk senarai di Pasaran Modal Nasdaq dan dijangka akan memulakan perdagangan pada 18 April 2024, waktu Timur AS, di bawah tanda dagangan “MTEN.”

Syarikat menjangka akan menerima hasil kasar gabungan sebanyak AS$5.1 juta daripada Penawaran, sebelum menolak potongan pengendali dan perbelanjaan berkaitan lain. Selain itu, pengendali telah memberi pengendali hak pilihan selama 45 hari untuk membeli sehingga 157,500 saham biasa tambahan pada harga penawaran awam, kurang potongan pengendali. IPO dijangka akan diselesaikan pada atau sekitar 22 April 2024, tertakluk kepada pemenuhan syarat penutupan biasa.

Hasil bersih daripada IPO akan digunakan oleh Syarikat untuk melabur dalam kemudahan pengeluaran baru untuk meningkatkan kapasiti pengeluaran dan membeli peralatan pengeluaran canggih, memperkukuh keupayaan penyelidikan dan pembangunan (“R&D”) dalam bidang cetakan tujahan dan bahagian kenderaan tenaga baru (“NEV”), modal kerja am dan memperluaskan jenis produk.

IPO ini dilaksanakan atas dasar komitmen tegas. Craft Capital Management LLC dan R.F. Lafferty & Co., Inc. bertindak sebagai pengendali bersama untuk IPO (“Pengendali”). Ortoli Rosenstadt LLP bertindak sebagai peguam AS kepada Syarikat, dan Sichenzia Ross Ference Carmel LLP bertindak sebagai peguam AS kepada Pengendali berhubung IPO.

Satu pendaftaran borang F-1 berkaitan IPO telah difailkan dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa AS (SEC) (Nombor Fail: 333-270953), seperti yang diubahsuai, dan telah diisytiharkan berkuat kuasa oleh SEC pada 29 Mac 2024. IPO ini hanya ditawarkan melalui prospektus, membentuk sebahagian daripada pendaftaran. Salinan prospektus akhir berkaitan IPO, apabila tersedia, boleh diperolehi daripada Craft Capital Management LLC melalui emel di , melalui pos biasa ke Craft Capital Management LLC, 377 Oak Street, Lower Concourse, Garden City, NY 11530, atau dengan menghubungi (800) 550-8411; atau daripada R.F. Lafferty & Co., Inc. melalui emel di , melalui pos biasa ke R.F. Lafferty & Co., Inc., 40 Wall Street, 29th Floor, New York, NY 10005, atau dengan menghubungi (212) 293-9090. Selain itu, salinan prospektus akhir berkaitan IPO, apabila tersedia, boleh diperolehi melalui laman web SEC di .

Sebelum anda melabur, anda perlu membaca prospektus dan dokumen lain yang Syarikat telah atau akan failkan dengan SEC untuk maklumat lanjut mengenai Syarikat dan IPO. Kenyataan akhbar ini tidak menggambarkan tawaran untuk menjual, atau permintaan untuk membeli sebarang sekuriti Syarikat, dan juga tidak ada tawaran, permintaan atau jualan sebarang sekuriti Syarikat di mana-mana negeri atau bidang kuasa undang-undang yang mana tawaran, permintaan atau jualan itu akan menyalahi undang-undang sebelum pendaftaran atau kelulusan di bawah undang-undang sekuriti negeri atau bidang kuasa undang-undang tersebut.

Mengenai Mingteng International Corporation Inc.

Berpangkalan di China, Mingteng International Corporation Inc. merupakan pengembang dan pembekal cetakan automotif yang memberi tumpuan kepada cetakan yang digunakan dalam bahagian kereta. Syarikat memberikan perkhidmatan cetakan yang menyeluruh dan peribadi kepada pelanggan, meliputi reka bentuk dan pembangunan cetakan, pengeluaran cetakan, pemasangan, pengujian, pembaikan dan perkhidmatan selepas jualan. Dengan loji pengeluarannya terletak di Wuxi, China, Syarikat bertujuan untuk membina penyelesaian sistematik untuk perkhidmatan cetakan automotif dan mencipta projek “Turnkey” yang peribadi dan bersepadu untuk pelanggan. Produk utama Syarikat adalah cetakan tujahan turbo, sistem brek, sistem stereng dan sistem deferensi, dan bahagian sistem automotif lain. Syarikat juga menghasilkan cetakan untuk sistem penggerak motor kenderaan tenaga baru, sistem paket bateri, dan komponen hidraulik kejuruteraan yang digunakan secara meluas dalam industri automotif, pembinaan jentera dan industri pembuatan lain. Untuk maklumat lanjut, sila lawati laman web Syarikat: .

Kenyataan Prospektif

Beberapa kenyataan dalam pengumuman ini adalah kenyataan prospektif, termasuk tetapi tidak terhad kepada IPO yang dicadangkan oleh Syarikat. Kenyataan prospektif ini melibatkan risiko dan ketidakpastian yang diketahui dan tidak diketahui dan berdasarkan jangkaan semasa Syarikat mengenai pelbagai peristiwa masa depan yang Syarikat percaya boleh mempengaruhi keadaan kewangan, keputusan operasi, strategi perniagaan dan keperluan kewangan, termasuk jangkaan bahawa IPO akan berjaya diselesaikan. Pelabur boleh mencari banyak (tetapi bukan semua) kenyataan ini dengan menggunakan perkataan seperti “anggaran,” “percaya,” “harap,” “jangka,” “ramal,” “anggarkan,” “projek,” “berniat,” “akan,” “sepatutnya,” “boleh,” “mungkin” atau ungkapan lain yang serupa dalam prospektus ini. Syarikat tidak menanggung sebarang kewajipan untuk mengemaskini atau menyemak kenyataan prospektif untuk mencerminkan peristiwa atau keadaan selepas berlakunya atau perubahan dalam jangkaan, kecuali mungkin diperlukan oleh undang-undang. Walaupun Syarikat percaya bahawa jangkaan yang dinyatakan dalam kenyataan prospektif ini adalah munasabah, ia tidak dapat menjamin bahawa jangkaan tersebut akan menjadi benar, dan Syarikat memberi amaran kepada pelabur bahawa keputusan sebenar mungkin berbeza secara material daripada yang dijangka dan menggalakkan pelabur mempertimbangkan faktor lain yang mungkin mempengaruhi keputusan masa depan Syarikat dalam pendaftaran dan dokumen lain dengan SEC.

Untuk pertanyaan pelabur dan media, sila hubungi:

Mingteng International Corporation Inc.
Jabatan Hubungan Pelabur
E-mel:

Ascent Investor Relations LLC
Tina Xiao
Telefon: +1-646-932-7242
E-mel:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.