mF International Limited Mengumumkan Penutupan Tawaran Saham Awal

Hong Kong, 24 April 2024 — mF International Limited (“Syarikat” atau “mF International”) (Nasdaq: MFI), penyedia penyelesaian perdagangan kewangan berpengalaman berpangkalan di Hong Kong, hari ini mengumumkan penutupan penawaran awam permulaan (“Penawaran”) sebanyak 1,666,667 saham biasa pada harga penawaran awam $4.50 setiap saham biasa. Saham biasa mula diperdagangkan di Pasaran Saham Nasdaq pada 22 April 2024 dengan tanda “MFI”.

(SeaPRwire) –  

Syarikat telah menerima hasil kasar keseluruhan sebanyak $7,500,001.5 daripada Penawaran, sebelum menolak potongan pengimejan dan perbelanjaan berkaitan lain. Selain itu, pengimej telah memberikan pilihan 45 hari untuk membeli sehingga 250,000 saham biasa tambahan pada harga penawaran awam, kurang potongan pengimejan.

Hasil Penawaran akan digunakan untuk meluaskan kapasiti perkhidmatan dan modal kerja am.

Penawaran telah dijalankan atas dasar komitmen penuh. Joseph Stone Capital, LLC bertindak sebagai pengimej untuk Penawaran. Hunter Taubman Fischer & Li LLC bertindak sebagai peguam undang-undang Sekuriti A.S. kepada Syarikat, dan Pryor Cashman LLP bertindak sebagai peguam undang-undang A.S. kepada Joseph Stone Capital, LLC berkaitan Penawaran.

Pendaftaran kenyataan bentuk F-1 berkaitan Penawaran telah difailkan dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa A.S. (the “SEC”) (Fail Nombor: 333-274158), sebagaimana diubahsuai, dan telah diisytiharkan berkuat kuasa oleh SEC pada 29 Mac 2024, dan pendaftaran kenyataan difailkan menurut Peraturan 462(b) (Fail No. 333-278826), yang meningkatkan bilangan saham berdaftar daripada 1,794,000 kepada 1,916,667, berkuat kuasa apabila difailkan dengan SEC. Penawaran hanya dibuat melalui prospektus, membentuk sebahagian daripada pendaftaran. Salinan prospektus muktamad berkaitan Penawaran boleh diperolehi daripada Joseph Stone Capital, LLC, 29 Broadway, #1800, New York, New York, 10006, atau melalui e-mel di , atau dengan menghubungi 888-302-5548. Selain itu, salinan prospektus muktamad berkaitan Penawaran boleh diperolehi melalui laman web SEC di .

Kenyataan akhbar ini tidak menyediakan tawaran menjual, atau permintaan tawaran membeli sebarang sekuriti Syarikat, dan tidak akan ada tawaran, permintaan atau jualan sebarang sekuriti Syarikat di mana-mana negeri atau bidang kuasa undang-undang yang tawaran, permintaan atau jualan itu akan menyalahi undang-undang sebelum pendaftaran atau kelulusan di bawah undang-undang sekuriti negeri atau bidang kuasa undang-undang tersebut.

Tentang mF International Limited

mF International Limited ialah syarikat pegangan British Virgin Islands dengan tiga anak syarikat beroperasi di Hong Kong. Anak syarikat utama Syarikat di Hong Kong, m-FINANCE Limited (“mF” atau m-FINANCE), ialah penyedia penyelesaian perdagangan kewangan berpengalaman berpangkalan di Hong Kong terutamanya terlibat dalam pembangunan dan penyediaan penyelesaian perdagangan kewangan melalui internet atau platform sebagai perisian sebagai perkhidmatan, atau SaaS. m-FINANCE mempunyai pengalaman lebih 20 tahun menyediakan penyelesaian perdagangan mata wang asing, logam mulia/komoditi secara masa nyata kritikal, perkhidmatan nilai tambah kewangan, aplikasi mudah alih dan maklumat kewangan untuk broker dan pelanggan institusi di rantau ini. Dengan pelanggan terletak di seluruh China daratan, Hong Kong dan Asia Tenggara, m-FINANCE menyediakan pelanggan dengan Platform Perdagangan mF4, Jambatan dan Plagin, Sistem CRM, Sistem ECN, Penyelesaian Likuiditi, Penyelesaian “Broker +” Lintas-platform, Aplikasi Perdagangan Sosial dan perkhidmatan nilai tambah lain. Untuk maklumat lanjut, sila lawati laman web Syarikat: .

Kenyataan Prospektif

Beberapa kenyataan dalam pengumuman ini adalah kenyataan prospektif. Kenyataan prospektif ini melibatkan risiko dan ketidakpastian diketahui dan tidak diketahui serta berdasarkan jangkaan Syarikat semasa tentang peristiwa masa depan yang Syarikat percaya boleh mempengaruhi keadaan kewangannya, keputusan operasinya, strategi perniagaannya dan keperluan kewangannya. Pelabur boleh menemui banyak (tetapi bukan semua) kenyataan ini dengan menggunakan perkataan seperti “anggaran”, “percaya”, “harap”, “menjangkakan”, “menganggarkan”, “merancang”, “akan”, “sepatutnya”, “boleh” atau ungkapan lain dalam prospektus ini. Syarikat tidak menanggung kewajipan untuk mengemaskini atau menyemak kenyataan prospektif untuk memantau sebarang peristiwa atau keadaan selepasnya, atau perubahan dalam jangkaannya, kecuali mungkin diperlukan oleh undang-undang. Walaupun Syarikat percaya bahawa jangkaan yang dinyatakan dalam kenyataan prospektif ini adalah munasabah, ia tidak dapat menjamin bahawa jangkaan tersebut akan menjadi benar, dan Syarikat memberi amaran kepada pelabur bahawa keputusan sebenar mungkin berbeza secara material daripada yang dijangkakan dan menggalakkan pelabur melihat faktor lain yang mungkin mempengaruhi keputusan masa depan Syarikat dalam pendaftaran dan penyataan lain dengan SEC.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

Untuk pertanyaan pelabur dan media, sila hubungi:

mF International Limited
Jabatan Hubungan Pelabur
E-mel:

Ascent Investor Relations LLC
Tina Xiao
Telefon: +1-646-932-7242
E-mel: