Memberdayakan Pemegang Saham: Penggabungan $4b AGBA dengan Triller Membuka Era Baru Penciptaan Nilai

(SeaPRwire) –   LOS ANGELES, 6 Mei 2024 – NASDAQ-listed, AGBA Group Holding Limited (“AGBA” atau “Syarikat” atau “Kumpulan”), penyedia perkhidmatan kewangan semua dalam satu di Hong Kong yang terunggul, mengesahkan komitmennya yang tidak berbelah bahagi untuk mewujudkan nilai pemegang saham melalui usaha berpasukan dan inisiatif strategik. Sejak tersenarai melalui SPAC pada November 2023, pasukan lebih 1,500+ pekerja AGBA telah bekerja tanpa henti setiap hari untuk menyampaikan pertumbuhan berterusan secara konsisten suku demi suku sambil mengekalkan kepimpinan pasaran kami.

Pada masa yang sama, kami bekerja dengan tetap menguji dan mencipta peluang perkongsian dan pengambilalihan yang akan memberikan kelebihan strategik jangka panjang yang penting. Penggabungan $4 bilion AGBA dan Triller yang diumumkan pada 18 April adalah hasil usaha berpasukan sedemikian. Saham AGBA telah diperdagangkan dengan baik. Oleh itu, kami gembira AGBA dimaklumkan oleh The Nasdaq Stock Market LLC (“Nasdaq”) bahawa ia telah memulihkan pematuhan dengan keperluan harga tawaran minimum di bawah Peraturan Pencatatan Nasdaq 5550 (a) (2) (“Peraturan”) untuk senarai berterusan.

Pasukan kami tidak melepaskan masa untuk bergabung tenaga dan bekerjasama rapat dalam semua bidang operasi dan perancangan. Usaha penyepaduan sedang berjalan dengan menggunakan kepakaran dan sinergi kedua-dua organisasi untuk memacu nilai pemegang pemangku amanah yang dipertingkatkan. Ketika kami terus maju melalui proses penyepaduan dan kelulusan peraturan, pasukan kami kekal bermotivasi dan yakin dalam potensi penggabungan untuk melonggarkan peluang pertumbuhan baru dan menyampaikan nilai yang dipertingkatkan kepada pemangku kepentingan kami.

Encik Wing-Fai Ng, Presiden Kumpulan AGBA Group Holding Limited berkata “Mewujudkan nilai pemegang saham bukanlah hanya slogan di AGBA. Kami berfokus tunggal pada perkara itu. Kakitangan dan saya bangga menjadi pemegang saham dalam syarikat luar biasa kami. Kami amat bersyukur dan bersemangat tinggi dengan respon amat positif terhadap penggabungan $4 bilion kami dengan Triller. Kami semua gembira untuk bekerja tanpa henti untuk memanfaatkan peluang ‘satu generasi’ ini.”

Untuk butiran lanjut, sila rujuk laporan Syarikat pada Borang 8-K yang difailkan dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat pada 6 Mei 2024.

# # #

Tentang AGBA Group:

Ditubuhkan pada 1993, AGBA Group Holding Limited (NASDAQ: “AGBA”) ialah penyedia perkhidmatan kewangan semua dalam satu terunggul berpusat di Hong Kong menawarkan set perkhidmatan kewangan yang paling meluas di Kawasan Teluk Guangdong-Hong Kong-Macao (GBA) melalui ekosistem berasaskan teknologi, membolehkan pelanggan memanfaatkan pilihan yang paling sesuai dengan keperluan mereka. Dipercayai oleh lebih 400,000 pelanggan peribadi dan korporat, Kumpulan ini dibahagikan kepada empat perniagaan terkemuka: Perniagaan Platform, Perniagaan Pengedaran, Perniagaan Kesihatan, dan Perniagaan Fintech.

Untuk maklumat lanjut mengenai AGBA, sila lawati

Hubungan Pelabur dan Media:

Cik Bethany Lai

+852 5529 4500

Saluran Media Sosial:
agbagroup
| | | |

Kenyataan Selamat

Kenyataan ini mengandungi kenyataan pandangan ke hadapan seperti yang ditakrifkan oleh Akta Pembaharuan Liabiliti Sivil untuk Kenyataan Pandangan Ke Hadapan 1995. Kenyataan pandangan ke hadapan termasuk kenyataan berkenaan rancangan, objektif, strategi, peristiwa masa depan atau prestasi, dan anggapan asas lain selain kenyataan fakta sejarah. Apabila Syarikat menggunakan perkataan seperti “mungkin,” “akan,” “berhasrat,” “harus,” “percaya,” “menjangka,” “meramal,” “menganggarkan” atau ungkapan serupa yang tidak berkaitan semata-mata dengan perkara sejarah, ia membuat kenyataan pandangan ke hadapan. Kenyataan pandangan ke hadapan bukanlah jaminan prestasi masa depan dan membabitkan risiko dan ketidakpastian yang mungkin menyebabkan keputusan sebenar Syarikat berbeza dengan jangkaan yang dibincangkan dalam kenyataan pandangan ke hadapan. Kenyataan ini tertakluk kepada ketidakpastian dan risiko termasuk, tetapi tidak terhad kepada, berikut: matlamat dan strategi Syarikat; pembangunan perniagaan Syarikat pada masa hadapan; permintaan dan penerimaan produk dan perkhidmatan; perubahan teknologi; keadaan ekonomi; pengeluaran mana-mana prosiding undang-undang yang mungkin diperkenalkan terhadap kami berikutan penyelesaian perniagaan; jangkaan mengenai strategi dan prestasi kewangan masa depan kami, termasuk rancangan perniagaan masa depan atau objektif, prestasi dan peluang prospektif serta pesaing, hasil, penentuan harga, perbelanjaan operasi, trend pasaran, likuiditi, aliran tunai dan penggunaan tunai, belanjawan modal, dan keupayaan kami untuk melabur dalam inisiatif pertumbuhan dan peluang pengambilalihan; reputasi dan jenama; kesan persaingan dan penentuan harga; peraturan kerajaan; perubahan am dan perniagaan secara umum di Hong Kong dan pasaran antarabangsa yang dirancang untuk kami berkhidmat dan anggapan yang menyokong mana-mana perkara di atas dan risiko-risiko lain yang dinyatakan dalam laporan yang difailkan oleh Syarikat dengan SEC, tempoh dan keparahan wabak coronavirus terbaru, termasuk kesannya di seluruh perniagaan dan operasi kami. Untuk sebab-sebab ini, antara lain, pelabur dinasihatkan untuk tidak bergantung sepenuhnya kepada mana-mana kenyataan pandangan ke hadapan dalam kenyataan akhbar ini. Faktor ketidakpastian dan risiko tambahan dibincangkan dalam penyataan Syarikat dengan SEC, yang boleh ditinjau di . Syarikat tidak menanggung sebarang obligasi untuk secara awam menyemak semula kenyataan pandangan ke hadapan ini untuk memantau peristiwa atau keadaan selepas tarikh ini.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.