Mainz Biomed dan Bantleon bekerjasama untuk meningkatkan kesihatan korporat dengan fasa kedua program pemantauan kanser rektum untuk pekerja

(SeaPRwire) –   Hermann Bantleon GmbH (“Bantleon), Pemegang Saham AVIA Jerman, Akan Menawarkan Ujian Skrin At-Rumah ColoAlert® Kepada Pekerja Di Semua Tiga Lokasi Mereka Di Jerman, Iaitu Ulm, Ulm-Nord, Dan Crimmitschau, Pada Q1 2024

BERKELEY, California dan MAINZ, Jerman, 19 Dis. 2023 – Mainz Biomed N.V. (“Mainz Biomed” atau “Syarikat”), sebuah syarikat diagnostik genetik molekul yang menumpukan kepada pengesanan awal kanser, mengumumkan hari ini fasa kedua kempen skrin kanser rektum (CRC) melalui kerjasama BGM (“betriebliches Gesundheitsmanagement”)nya dengan Bantleon, pemegang saham AVIA Jerman dan terkenal dengan pelincir prestasi tinggi dan penyelesaian perkhidmatan. Bantleon memilih ColoAlert®, ujian skrin CRC yang sangat berkesan dan mudah digunakan oleh Mainz Biomed untuk program kesihatan korporat (BGM)nya.

Inisiatif BGM berterusan ini mengikuti program percubaan yang berjaya dan akan dilancarkan pada Q1 2024 selaras dengan bulan kesedaran kanser rektum Mac. Melalui program BGM Syarikat, Bantleon menawarkan ColoAlert® kepada pekerjanya di semua tiga tapak di Jerman – Ulm, Ulm-Nord dan Crimmitschau. Pekerja Bantleon boleh mendaftar menggunakan portal dalam talian Mainz Biomed dan ujian ColoAlert® akan dihantar kepada mereka. Setelah sampel diterima dan diproses, keputusan ujian yang sulit akan dikembalikan kepada pekerja melalui portal, bersama penjelasan keputusan. Pekerja juga boleh membenarkan doktor perubatan mereka diberitahu mengenai keputusan ujian di mana doktor mereka boleh mengikuti langsung dengan mereka. Sebagai sebahagian daripada komitmen kepada program BGM, Mainz Biomed memberikan pendidikan kepada pekerja dan doktor mengenai CRC dan cadangan langkah seterusnya.

Rainer Janz, Ketua Pengurusan Produk dan Kualiti di Bantleon, menyatakan semangat yang tinggi terhadap kerjasama berterusan, dengan menyatakan: “Di Bantleon, kami komited untuk mengutamakan kesihatan dan kesejahteraan pekerja kami. Maklum balas yang kami terima daripada rakan sekerja kami sepanjang fasa pertama kempen skrin CRC kami adalah sepenuhnya positif. Mainz Biomed memudahkan pelaksanaan ujian dalam program BGM kami dan tidak hanya menyediakan prosedur yang mudah bagi semua peserta tetapi juga keputusan yang cepat dan boleh dipercayai. Kami berharap untuk mengembangkan kerjasama dengan menawarkan ColoAlert® kepada ahli pasukan kami dalam pusingan skrin CRC kedua.”

Darin Leigh, Ketua Eksekutif Komersial di Mainz Biomed, menambah: “Pengesanan awal adalah kunci untuk meningkatkan pilihan rawatan serta kadar kelangsungan hidup bagi pesakit kanser rektum. Skrin pada selang masa yang tetap adalah penting untuk mengesan penyakit pada peringkat awal di mana ia boleh dirawat dengan berjaya dan meningkatkan hasil pesakit secara dramatik. Kami menghargai pendekatan Bantleon yang sangat progresif terhadap kebajikan pekerja mereka dan kami berharap untuk bekerjasama berterusan sebagai kami bekerja untuk menyelamatkan lebih ramai orang daripada kesan-kesan menghancurkan penyakit ini.”

Sila ikuti kami untuk terus dikemaskini:

Mengenai ColoAlert®
ColoAlert®, produk utama Mainz Biomed, menyediakan kepekaan dan kekhususan tinggi dalam kit skrin kanser rektum (CRC) rumah yang mudah digunakan. Ujian ini tidak invasif dan boleh menunjukkan tumor seperti yang ditentukan melalui analisis DNA tumor, menawarkan pengesanan awal lebih baik berbanding ujian darah tinja (FOBT). Berdasarkan teknologi PCR, ColoAlert® mengesan lebih banyak kes kanser rektum berbanding ujian tinja lain dan membolehkan diagnosis lebih awal (). Produk ini boleh didapati secara komersial di negara-negara EU terpilih melalui rangkaian makmal bebas terkemuka, program kesihatan korporat dan melalui jualan langsung.

Mengenai Kanser Rektum
Kanser rektum (CRC) adalah kanser ketiga paling biasa di seluruh dunia, dengan lebih daripada 1.9 juta kes baru dilaporkan pada tahun 2020, menurut World Cancer Research Fund International. US Preventive Services Task Force mengesyorkan bahawa skrin dengan ujian DNA tinja seperti ColoAlert® perlu dijalankan sekali setiap tiga tahun bermula pada usia 45 tahun. Setiap tahun di AS, 16.6 juta pemeriksaan kolonoscopy dilakukan. Walau bagaimanapun, kira-kira satu pertiga penduduk AS berusia 50-75 tahun tidak pernah disaring untuk kanser kolorektal. Kesenjangan dalam skrin ini mewakili peluang pasaran keseluruhan sebanyak $4.0B+ di AS.

Mengenai Mainz Biomed N.V.
Mainz Biomed membangunkan penyelesaian diagnostik genetik molekul berskala pasaran untuk keadaan yang membahayakan nyawa. Produk utama syarikat ialah ColoAlert®, penyelesaian skrin awal tepat, tidak invasif dan mudah digunakan untuk kanser rektum berdasarkan deteksi PCR berganda secara nyata terhadap biomarker genetik molekul dalam sampel tinja. ColoAlert® kini dipasarkan di seluruh Eropah. Syarikat sedang menjalankan kajian klinikal FDA penting untuk kelulusan peraturan AS. Portfolio calon produk Mainz Biomed juga termasuk PancAlert, ujian skrin awal kanser pankreas. Untuk maklumat lanjut, lawati .

Untuk pertanyaan media –
Di Eropah:
MC Services AG
Anne Hennecke/Caroline Bergmann
+49 211 529252 20

Di AS:
Josh Stanbury
+1 416 628 7441

Untuk pertanyaan pelabur, sila hubungi

Kenyataan Prospektif
Beberapa kenyataan yang dibuat dalam kenyataan akhbar ini adalah “kenyataan prospektif” dalam konteks “perlindungan selamat” di bawah Akta Pembaharuan Litigasi Sekuriti Swasta 1995. Kenyataan prospektif boleh dikenal pasti melalui penggunaan perkataan seperti “menjangka”, “percaya”, “anggaran”, “rancangan” dan ungkapan lain yang meramalkan atau menunjukkan peristiwa atau trend masa depan atau yang bukan kenyataan perkara sejarah. Kenyataan prospektif ini mencerminkan analisis semasa maklumat yang ada dan tertakluk kepada pelbagai risiko dan ketidakpastian. Akibatnya, kehati-hatian perlu diambil dalam bergantung kepada kenyataan prospektif. Disebabkan risiko dan ketidakpastian yang diketahui dan tidak diketahui, keputusan sebenar mungkin berbeza secara material daripada jangkaan atau ramalan Syarikat. Faktor-faktor berikut, antara lain, boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada yang digambarkan dalam kenyataan prospektif ini: (i) kegagalan memenuhi sasaran pembangunan dan berkaitan; (ii) perubahan undang-undang atau peraturan yang berkenaan; (iii) kesan wabak COVID-19 terhadap Syarikat dan pasaran semasa atau yang dirancang; dan (iv) risiko dan ketidakpastian lain yang dibincangkan dari semasa ke semasa dalam laporan dan penyata awam lain dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa (SEC) oleh Syarikat. Maklumat tambahan mengenai faktor-faktor yang mungkin mempengaruhi jangkaan dan ramalan Syarikat boleh didapati dalam penyata awalnya dengan SEC, termasuk laporan tahunan pada Form 20-F yang diajukan pada 7 April 2023. Penyata SEC Syarikat boleh didapati secara awam di laman web SEC di www.sec.gov. Sebarang kenyataan prospektif yang dibuat oleh kami dalam kenyataan akhbar ini hanyalah berdasarkan maklumat yang sedang tersedia kepada Mainz Biomed dan hanya merujuk kepada tarikh ia dibuat. Mainz Biomed tidak menanggung sebarang kewajipan untuk mengemaskini secara awam sebarang kenyataan prospektif, sama ada bertulis atau lisan, yang mungkin dibuat dari semasa ke semasa, sama ada akibat maklumat baru, perkembangan masa depan atau sebaliknya, kecuali diperlukan oleh undang-undang.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.