Mainz Biomed akan Menunjukkan di Konferensi Ginekologi di Stuttgart, Jerman, Memperkukuh Hubungan dalam Komuniti Perubatan

(SeaPRwire) –   BERKELEY, California dan MAINZ, Jerman, 27 Februari 2024 — Mainz Biomed N.V. (“Mainz Biomed” atau “Syarikat”), pemimpin dalam penyelesaian diagnostik genetik molekul untuk pendeteksian awal kanser, bangga mengumumkan penyertaannya sebagai pameran di Kongres Ginekologi (‘Gynäkologie und Geburtshilfe aktuell’) di Stuttgart, Jerman, pada 1 Mac. Ini menandakan komitmen syarikat untuk meningkatkan skrining kanser rektum (CRC) melalui penyelesaian diagnostik inovatif mereka ColoAlert® dan menekankan peranan penting pakar ginekologi dalam mendeteksi awal penyakit yang meluas ini.

Dalam landskap pencegahan CRC, pelbagai profesional kesihatan termasuk pakar gastroenterologi, doktor am, pakar ginekologi (GYNs), dan pakar urologi memainkan peranan penting, terutamanya melalui pentadbiran Ujian Immunokimia Feses (FIT), piawaian skrining CRC bukan invasif semasa, yang mengenal pasti darah dalam sampel najis. Dengan lebih 3 juta ujian FIT dilaksanakan setiap tahun di Jerman, pakar ginekologi menonjol sebagai kumpulan kunci, bertanggungjawab untuk 27% skrining ini, kedua hanya kepada doktor am yang melaksanakan 34%. Data ini menekankan impak besar pakar ginekologi dalam usaha awal pengesanan dan pencegahan terhadap CRC.

Kongres Ginekologi adalah acara terkemuka yang didedikasikan untuk kesihatan ginekologi, memberikan Mainz Biomed peluang berharga untuk berhubung dengan penyedia perkhidmatan kesihatan vital ini. Pameran Syarikat tentang ColoAlert®, alat diagnostik maju yang melebihi FIT tradisional dengan mengesan bukan sahaja darah dalam najis tetapi juga DNA tumor, bertujuan menetapkan piawaian baru dalam skrining CRC. Dengan menangani kekurangan ujian FIT, yang tidak dapat mengesan tumor tanpa pendarahan, ColoAlert® menawarkan pendekatan skrining yang lebih menyeluruh, berpotensi mengenal pasti CRC pada peringkat awal.

Kehadiran Mainz Biomed di kongres adalah sebahagian daripada inisiatif yang lebih luas untuk membina hubungan yang lebih kuat dengan profesional kesihatan yang penting bagi perkongsian makmal syarikat. Usaha ini bertujuan meningkatkan kesedaran jenama dan menetapkan ColoAlert® sebagai komponen utama dalam amalan perubatan untuk skrining CRC.

Pada bulan-bulan akan datang, Mainz Biomed akan terus aktif menyertai persidangan perubatan yang menyasarkan demografi utama mereka. Satu tumpuan akan menyertai syarikat dalam Kongres Ke-130 Persatuan Perubatan Dalaman Jerman pada bulan April, di mana Mainz Biomed dijangka memberikan sumbangan yang signifikan melalui penyampaian simposium, menekankan lagi kepimpinannya dalam diagnostik molekul untuk skrining kanser.

Sila ikuti kami untuk terus dikemaskini:

Tentang ColoAlert®
ColoAlert®, produk utama Mainz Biomed, menyampaikan kepekaan dan ketepatan tinggi dalam kit skrining kanser rektum (CRC) rumah yang mudah digunakan. Ujian bukan invasif ini boleh menunjukkan tumor seperti yang ditentukan melalui analisis DNA tumor, menawarkan pengesanan awal berbanding ujian darah dalam najis (FOBT). Berdasarkan teknologi PCR, ColoAlert® mengesan lebih banyak kes kanser rektum berbanding ujian najis lain dan membolehkan diagnosis awal (Dollinger et al., 2018). Produk ini secara komersial tersedia di negara-negara EU tertentu melalui rangkaian makmal bebas terkemuka, program kesihatan korporat dan melalui jualan terus. Untuk menerima kelulusan pemasaran di AS, ColoAlert® akan dinilai dalam ujian pendaftaran FDA ‘ReconAAsense’. Sekali diluluskan di AS, strategi komersial Syarikat adalah untuk menubuhkan pengedaran berskala melalui program kerjasama rakan kolaboratif dengan pembekal perkhidmatan makmal serantau dan kebangsaan di seluruh negara.

Tentang Kanser Rektum
Kanser rektum (CRC) adalah kanser ketiga paling biasa di seluruh dunia, dengan lebih daripada 1.9 juta kes baru dilaporkan pada tahun 2020, menurut World Cancer Research Fund International. Jawatankuasa Perkhidmatan Pencegahan Kesihatan Amerika Syarikat mengesyorkan bahawa skrining dengan ujian DNA najis seperti ColoAlert® harus dijalankan setiap tiga tahun bermula pada usia 45 tahun. Setiap tahun di AS, 16.6 juta pemeriksaan kolonoscopy dilaksanakan. Walau bagaimanapun, kira-kira sepertiga penduduk AS berusia 50-75 tahun tidak pernah disaring untuk kanser rektum. Jurang ini dalam skrining mewakili peluang pasaran keseluruhan sebanyak $4.0 bilion di AS.

Tentang Mainz Biomed N.V.
Mainz Biomed membangunkan penyelesaian diagnostik genetik molekul bersiap pasaran untuk keadaan yang membahayakan nyawa. Produk utama syarikat adalah ColoAlert®, ujian diagnostik awal tepat, bukan invasif dan mudah digunakan untuk kanser rektum berdasarkan pengesanan molekul-genetik multipliks secara masa nyata berdasarkan Reaksi Rantai Polimerase (PCR) dalam sampel najis. ColoAlert® sekarang dipasarkan di seluruh Eropah. Syarikat sedang menjalankan kajian klinikal penting FDA untuk kelulusan peraturan AS. Portfolio calon produk Mainz Biomed juga termasuk PancAlert, ujian skrining kanser pankreas peringkat awal. Untuk maklumat lanjut, lawati .

Untuk pertanyaan media

Di Eropah:
MC Services AG
Anne Hennecke/Caroline Bergmann
+49 211 529252 20

Di AS:
Blueprint Life Science Group
Hershel Berry
+1 415 505 3749

Untuk pertanyaan pelabur, sila hubungi

Pernyataan Prospektif
Beberapa kenyataan yang dibuat dalam kenyataan akhbar ini adalah “kenyataan prospektif” dalam konteks “perlindungan selamat” di bawah Akta Pembaharuan Undang-Undang Litigasi Sekuriti Swasta 1995. Kenyataan prospektif boleh diidentifikasi melalui penggunaan perkataan seperti “menjangka”, “percaya”, “anggar”, “anggaran”, “rancangan” dan lain-lain yang meramalkan atau menunjukkan peristiwa atau trend masa depan atau yang bukan kenyataan perkara sejarah. Kenyataan prospektif ini mencerminkan analisis semasa maklumat yang ada dan tertakluk kepada pelbagai risiko dan ketidakpastian yang berbeza. Oleh itu, kehati-hatian harus dilakukan dalam bergantung kepada kenyataan prospektif. Disebabkan risiko yang diketahui dan tidak diketahui, keputusan sebenar mungkin berbeza secara material daripada jangkaan atau ramalan Syarikat. Faktor-faktor berikut, antara lain, boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada yang digambarkan dalam kenyataan prospektif ini: (i) kegagalan untuk memenuhi sasaran pembangunan dan berkaitan; (ii) perubahan undang-undang dan peraturan yang berkenaan; (iii) kesan wabak COVID-19 terhadap Syarikat dan pasaran semasa atau yang dimaksudkan; dan (iv) risiko dan ketidakpastian lain yang dibincangkan dari semasa ke semasa dalam laporan dan penyata awam lain dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa (SEC) oleh Syarikat. Maklumat tambahan mengenai faktor-faktor yang mungkin mempengaruhi jangkaan dan ramalan Syarikat boleh didapati dalam penyata awalnya dengan SEC, termasuk laporan tahunannya pada Form 20-F yang diedarkan pada 7 April 2023. Penyata SEC Syarikat boleh didapati secara awam di laman web SEC di www.sec.gov. Mana-mana kenyataan prospektif yang dibuat oleh kami dalam kenyataan akhbar ini hanyalah berdasarkan maklumat yang sedang tersedia kepada Mainz Biomed dan bertutur hanya pada tarikh ia dibuat. Mainz Biomed tidak menanggung sebarang kewajipan untuk mengemaskini secara awam mana-mana kenyataan prospektif, sama ada lisan atau bertulis, yang mungkin dibuat dari semasa ke semasa, sama ada akibat maklumat baru, perkembangan masa depan atau sebaliknya, kecuali diperlukan oleh undang-undang.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.