Linklogis Mengumumkan Pelan Pembelian Semula Saham Bernilai AS$100 Juta dengan Jumlah Transaksi Terkumpul Melepasi RMB1 Trillion

(SeaPRwire) –   Beijing, China, 26 Mac 2024 — Pada 26 Mac 2024, Linklogis Inc. (09959.HK, “Linklogis”), penyedia utama teknologi penyelesaian pembiayaan rantaian bekalan di China, mengeluarkan keputusan tahunan 2023. Pada tahun 2023, jumlah pendapatan dan pendapatan daripada aktiviti utama adalah RMB870 juta, di mana, pendapatan dan pendapatan untuk separuh kedua tahun 2023 mencapai RMB480 juta, menunjukkan peningkatan tahun ke tahun sebanyak 15.2%. Sepanjang tahun, jumlah urus niaga yang diproses oleh penyelesaian teknologinya mencapai RMB322 bilion, peningkatan tahun ke tahun sebanyak 24.2%, membantu lebih daripada 1,800 syarikat pengunci dan institusi kewangan.

Linklogis mengumumkan pelan pulangan modal pemegang saham baru, bertujuan untuk meningkatkan pulangan modal kepada pemegang saham melalui dividen tunai dan pembelian semula saham. Lembaga pengarah Linklogis mencadangkan untuk membayar dividen khas sebanyak HK$0.1 sesaham, berjumlah kira-kira HK$230 juta. Selain itu, lembaga menyatakan keyakinan terhadap prospek syarikat dan pertumbuhan berterusan di masa hadapan, dan mengumumkan pelan pembelian semula saham sehingga $100 juta.

Pada tahun 2023, Linklogis mempercepatkan penggantian pemacu pertumbuhan lama dengan yang baru, terus meningkatkan ketahanan pembangunan perniagaannya. Menjelang akhir tahun 2023, jumlah urus niaga aset rantaian bekalan kumulatif yang diproses oleh Linklogis sejak penubuhannya telah melebihi RMB1.13 trilion. Menurut China Insights Consultancy, Linklogis memegang pasaran sebanyak 20.9%, menduduki tangga pertama penyedia penyelesaian teknologi pembiayaan rantaian bekalan pihak ketiga di China untuk tahun keempat berturut-turut.

Anchor Cloud dan FI Cloud adalah penyelesaian teknologi pembiayaan rantaian bekalan utama Linklogis. Pada tahun 2023, jumlah urus niaga aset rantaian bekalan yang diproses oleh Anchor Cloud mencapai RMB201.3 bilion, peningkatan tahun ke tahun sebanyak 36.5%. Berkenaan Multi-tier Transfer Cloud dalam Anchor Cloud, ia mencapai pertumbuhan meletup dan mempercepatkan penggantian pemacu pertumbuhan lama dengan yang baru bagi syarikat. Multi-tier Transfer Cloud memproses jumlah urus niaga aset rantaian bekalan berjumlah RMB136.8 bilion, menunjukkan peningkatan tahun ke tahun yang menakjubkan sebanyak 82.2%. Linklogis aktif mengkaji peluang pembangunan dalam menyediakan perkhidmatan teknologi kewangan berasaskan senario dan output alat pintar modular dengan pelbagai institusi kewangan. Pada tahun 2023, jumlah urus niaga aset rantaian bekalan yang diproses oleh FI Cloud adalah RMB 107.4 bilion.

Charles Song, pengasas, pengerusi dan CEO Linklogis, berkata: “Memandang ke hadapan ke tahun 2024, Linklogis akan memberi tumpuan lebih kepada perniagaan inti berkembang tinggi yang berterusan, mempercepatkan penggantian pemacu pertumbuhan lama dengan yang baru dan menuju ke satu peringkat pembangunan berkualiti tinggi yang baru. Semasa memastikan pengambilan pelanggan yang pantas, kami juga akan memenuhi keperluan pelanggan sedia ada, dan memberi tumpuan untuk meningkatkan nilai pelanggan. Kami akan memanfaatkan peluang yang dibawa oleh gelombang AIGC, terus mengkaji teknologi dan aplikasi baru, dan terus meningkatkan kecekapan operasi dan pengurangan kos. Linklogis akan terus meningkatkan pulangan pemegang saham melalui dividen tunai dan pembelian semula saham. Linklogis memulakan perjalanan baru dengan keyakinan, bersedia untuk mencipta nilai yang lebih besar lagi bagi pelanggan dan pemegang saham di masa hadapan.”

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

HUBUNGI: Shiqian Zhou
Linklogis
zhoushiqian-at-linklogis.com