Linkage Global Inc Regains Compliance with Nasdaq Filing Requirement

(SeaPRwire) –   Tokyo Jepun, 17 April 2024 — Linkage Global Inc (“Syarikat” atau “Linkage”), (NASDAQ: LGCB), syarikat perkhidmatan perdagangan elektronik lintas sempadan berpusat di Jepun, hari ini mengumumkan bahawa ia telah menerima surat daripada The Nasdaq Stock Market LLC (“Nasdaq”), mengesahkan bahawa Syarikat telah pulih kepatuhan dengan keperluan fail Nasdaq yang ditetapkan dalam Peraturan Senarai 5250 (c) (1).

Seperti yang dilaporkan sebelumnya, Syarikat menerima notis kekurangan daripada Nasdaq pada 16 Februari 2024, disebabkan oleh kelewatan dalam menyediakan Laporan Tahunan Borang 20-F untuk tahun kewangan berakhir 30 September 2023. Pada 12 April 2024, Syarikat menyediakan Borang 20-F dan kini telah pulih kepatuhan dengan keperluan fail Nasdaq ini.

Mengenai Linkage Global Inc

Linkage Global Inc ialah pembekal perkhidmatan perdagangan elektronik lintas sempadan berpusat di Jepun, dengan operasi di Jepun, Hong Kong dan China daratan. Syarikat telah membangunkan sistem perkhidmatan yang menyeluruh terdiri daripada garis perniagaan berikut yang saling melengkapi, termasuk (i) jualan lintas sempadan, (ii) perkhidmatan perdagangan elektronik bersepadu dan (iii) perkhidmatan operasi kedai perdagangan elektronik. Operasi jualan lintas sempadan pada mulanya dilancarkan pada tahun 2011 di Jepun melalui anak syarikatnya, EXTEND CO., LTD. Produk yang dijual dalam perniagaan jualan lintas sempadan Syarikat diperolehi daripada pengilang dan jenama Jepun dan Cina, bersama-sama dengan label pintar persendirian Syarikat. Linkage juga menyediakan penyelesaian pemasaran digital kepada pelanggannya dengan bekerjasama dengan Google dan saluran lain. Bermula 2021, Syarikat telah memulakan penawaran kursus latihan operasi perdagangan elektronik dan sokongan perisian. Misi Linkage adalah untuk memudahkan transaksi lintas sempadan. Untuk maklumat lanjut, sila lawati .

Kenyataan Prospektif

Kenyataan media ini mengandungi kenyataan prospektif. Kenyataan prospektif termasuk kenyataan mengenai rancangan, objektif, sasaran, strategi, peristiwa masa depan atau prestasi, andaian asas, dan kenyataan lain yang bukan kenyataan fakta sejarah. Apabila Syarikat menggunakan perkataan seperti “mungkin,” “akan,” “berhasrat,” “seharusnya,” “percaya,” “menjangka,” “meramalkan,” atau ungkapan serupa yang tidak berkaitan semata-mata dengan perkara sejarah, ia membuat kenyataan prospektif. Kenyataan prospektif tidak menjamin prestasi masa depan dan membabitkan risiko dan ketidakpastian yang mungkin menyebabkan keputusan sebenar Syarikat berbeza secara material daripada jangkaan yang dibincangkan dalam kenyataan prospektif. Kenyataan ini tertakluk kepada ketidakpastian dan risiko termasuk, tetapi tidak terhad kepada, ketidakpastian berkaitan dengan keadaan pasaran dan penyelesaian awam yang dijangka pada terma yang dijangka atau sama sekali, dan faktor-faktor lain yang dibincangkan dalam bahagian “Faktor Risiko” borang pendaftaran yang difailkan dengan SEC. Oleh itu, pelabur dinasihatkan untuk tidak mengambil keputusan berdasarkan kepada sebarang kenyataan prospektif dalam kenyataan akhbar ini. Faktor-faktor tambahan dibincangkan dalam failan Syarikat dengan SEC, yang boleh dikaji di . Syarikat tidak menanggung sebarang obligasi untuk menyemak semula secara awam kenyataan prospektif ini untuk menggambarkan peristiwa atau keadaan selepas tarikh ini.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:

Hubungan Pelabur
WFS Hubungan Pelabur Sdn Bhd
Connie Kang, Rakan Kongsi
E-mel:
Tel: +86 1381 185 7742

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.