Lilium Mengumumkan Surat Pemegang Saham Tahunan dan Suku Tahunan 2023 pada 27 Februari 2024

(SeaPRwire) –   MUNICH, Jerman, 14 Feb. 2024 — Lilium N.V. (“Lilium” atau “Syarikat”) (NASDAQ: LILM) hari ini mengumumkan bahawa ia merancang untuk mengeluarkan Surat Kepada Pemegang Saham Tahunan dan Keempat Triwulan 2023 pada 27 Februari 2024, sebelum pembukaan pasaran.

Syarikat akan menganjurkan sebuah persidangan panggilan pada hari yang sama pada pukul 8:00 pagi Waktu Piawai Timur. Untuk mengakses siaran langsung persidangan panggilan, sila lawati laman web pelaburan Lilium di https://investors.lilium.com.

Untuk memudahkan komunikasi dengan pangkalan pelabur yang lebih luas, Lilium bekerjasama dengan Say Technologies untuk membenarkan pemegang saham runcit dan institusi untuk mengemukakan dan mengundi soalan, di mana sebahagian daripadanya akan dijawab oleh pengurusan Lilium semasa persidangan panggilan.

Bermula hari ini, 14 Februari 2024 pada pukul 8:00 pagi Waktu Piawai Timur, semua pemegang saham boleh mengemukakan soalan dengan melawat: . Platform Q & A ini akan kekal terbuka sehingga 24 jam sebelum permulaan persidangan panggilan. Pemegang saham boleh menghubungi support@saytechnologies.com untuk sebarang pertanyaan sokongan.

Mengenai Lilium
Lilium (NASDAQ: LILM) sedang mencipta satu mod pengangkutan serantau yang mampan dan mudah capai untuk orang dan barang pada kelajuan tinggi. Dengan menggunakan Lilium Jet, jet lepas landas dan pendaratan menegak sepenuhnya elektrik, direka untuk menawarkan kapasiti terkemuka, bunyi rendah, dan prestasi tinggi dengan nol emisi pengendalian, Lilium mempercepatkan pengurangan karbon pengangkutan udara. Bekerja dengan pemimpin aerangkasa, teknologi, dan infrastruktur, dan dengan penjualan dan tanda-tanda minat yang diumumkan di Eropah, Amerika Syarikat, China, Brazil, UK, Emiriah Arab Bersatu, dan Kerajaan Arab Saudi, pasukan Lilium yang berjumlah lebih 950 orang termasuk kira-kira 500 jurutera aerangkasa dan pasukan kepimpinan yang bertanggungjawab untuk menyerahkan beberapa pesawat penerbangan paling berjaya dalam sejarah penerbangan. Lilium ditubuhkan pada tahun 2015, ibu pejabat dan kemudahan pembuatan syarikat berada di Munich, Jerman, dengan pasukan berpangkalan di seluruh Eropah dan AS. Untuk maklumat lanjut, lawati www.lilium.com.

Maklumat hubungan media:
Meredith Bell
Naib Presiden, Komunikasi Luar

Maklumat hubungan pelabur:
Rama Bondada
Naib Presiden, Hubungan Pelabur

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.