Li Auto Inc. Mengharapkan Melancarkan Li MEGA pada 1 Mac 2024

(SeaPRwire) –   BEIJING, China, 31 Dis. 2023 — Li Auto Inc. (“Li Auto” atau “Syarikat”) (Nasdaq: LI; HKEX: 2015), pemimpin pasaran kenderaan baharu tenaga China, hari ini mengumumkan kemaskini rancangan pelancaran keluarga MPV canggih teknologi tinggi, Li MEGA. Syarikat kini menjangkakan untuk melancarkan Li MEGA secara rasmi pada 1 Mac 2024 dan memulakan penghantaran awal Mac 2024.

Tentang Li Auto Inc.

Li Auto Inc. adalah pemimpin pasaran kenderaan baharu tenaga China. Syarikat mereka mereka reka, membangunkan, mengeluarkan dan menjual kenderaan pintar premium tenaga baharu. Misi mereka adalah: Mencipta Rumah Mudah Alih, Mencipta Kebahagiaan (创造移动的家, 创造幸福的家). Melalui inovasi dalam produk, teknologi dan model perniagaan, Syarikat menyediakan keluarga dengan produk dan perkhidmatan yang selamat, mudah, selesa. Li Auto adalah perintis yang berjaya mengkomersialkan kenderaan tenaga tersebar lanjut di China. Syarikat memulakan pengeluaran volume pada November 2019. Senarai model semasa termasuk Li MEGA, keluarga MPV teknologi tinggi canggih, Li L9, SUV keluarga mewah enam tempat duduk, dan Li L8, SUV keluarga mewah enam tempat duduk, serta Li L7, SUV keluarga mewah lima tempat duduk. Syarikat menggunakan teknologi untuk mencipta nilai bagi penggunanya. Ia memfokuskan usaha pembangunan dalaman pada sistem lanjutan julat proprietari, teknologi kenderaan baharu tenaga, dan penyelesaian kenderaan pintar sambil memperluaskan barisan produk dengan membangunkan BEV dan EREV baru untuk menyasarkan asas pengguna yang lebih luas.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati: https://ir.lixiang.com.

Kenyataan Selamat

Kenyataan media ini mengandungi kenyataan yang mungkin merupakan “kenyataan prospektif” menurut “perlindungan selamat” di bawah Akta Pembaharuan Litigasi Sekuriti Swasta Amerika Syarikat 1995. Kenyataan prospektif ini boleh dikenal pasti melalui istilah seperti “akan”, “dijangka”, “menjangkakan”, “bertujuan”, “berhasrat”, “merancang”, “percaya”, “menganggarkan”, “sasaran”, “mungkin”, “cabaran”, dan kenyataan serupa. Li Auto juga mungkin membuat kenyataan prospektif secara bertulis atau lisan dalam laporan berkala kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Saham Amerika Syarikat (SEC) dan Bursa Saham Hong Kong (HKEX), dalam laporan tahunan kepada pemegang saham, dalam rilis akhbar dan bahan bertulis lain, dan dalam pernyataan lisan yang dibuat oleh pegawai, pengarah atau pekerjanya kepada pihak ketiga. Kenyataan yang bukan merupakan fakta sejarah, termasuk kenyataan mengenai kepercayaan, rancangan dan jangkaan Li Auto, adalah kenyataan prospektif. Kenyataan prospektif melibatkan risiko dan ketidakpastian inherent. Pelbagai faktor boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada apa-apa kenyataan prospektif, termasuk tetapi tidak terhad kepada faktor-faktor berikut: strategi, pembangunan perniagaan masa depan dan kewangan serta keputusan operasi Li Auto; pengalaman operasi terhad Li Auto; risiko berkaitan kenderaan tenaga tersebar lanjut dan bateri pengecasan kuasa tinggi; keupayaan Li Auto untuk membangunkan, mengeluarkan dan menghantar kenderaan berkualiti tinggi dan menarik minat pelanggan; keupayaan Li Auto untuk menjana aliran tunai dan keuntungan positif; kesilapan produk atau kegagalan mana-mana kenderaan untuk berprestasi seperti dijangka; keupayaan Li Auto untuk bersaing dengan berjaya; keupayaan Li Auto untuk membina jenama dan menangani publisiti negatif; pembatalan pesanan untuk kenderaan Li Auto; keupayaan Li Auto untuk membangunkan kenderaan baharu; dan perubahan dalam permintaan pengguna dan insentif, subsidi, atau dasar kerajaan yang menggalakkan lain. Maklumat lanjut mengenai risiko dan ketidakpastian ini termasuk dalam fail-fail Li Auto dengan SEC dan HKEX. Semua maklumat yang diberikan dalam kenyataan akhbar ini adalah pada tarikh kenyataan akhbar ini, dan Li Auto tidak menanggung sebarang kewajipan untuk mengemaskini mana-mana kenyataan prospektif, kecuali diperlukan di bawah undang-undang yang berkuat kuasa.

Untuk pertanyaan dan permintaan media, sila hubungi:

Li Auto Inc.
Hubungan Pelabur
Emel: ir@lixiang.com

Piacente Financial Communications
Brandi Piacente
Tel: +1-212-481-2050
+86-10-6508-0677
Emel: Li@tpg-ir.com

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.