Li Auto Inc. akan Mengadakan Mesyuarat Agung Tahunan pada 31 Mei 2024

(SeaPRwire) –   BEIJING, China, April 23, 2024 — Li Auto Inc. (“Li Auto” atau “Syarikat”) (Nasdaq: LI; HKEX: 2015), pemimpin pasaran kenderaan baharu tenaga China, hari ini mengumumkan bahawa ia akan mengadakan mesyuarat agung tahunan pemegang saham Syarikat (the “AGM”) pada jam 10:00 pagi, waktu Beijing pada 31 Mei 2024 di 9/F, Menara Pejabat C1, Dataran Oriental, 1 Timur Changan Avenue, Daerah Dongcheng, Beijing, China untuk tujuan mempertimbangkan dan, jika difikirkan sesuai, meluluskan dengan atau tanpa pindaan setiap resolusi yang dicadangkan seperti yang dinyatakan dalam notis mesyuarat agung tahunan (the “AGM Notice”). Notis mesyuarat agung tahunan, edaran berkaitan dengan AGM, dan borang proxy untuk AGM boleh diakses di laman web Syarikat di https://ir.lixiang.com. Lembaga pengarah Syarikat sepenuhnya menyokong resolusi yang dicadangkan dan mengesyorkan pemegang saham dan pemegang saham depositari Amerika (“ADSs”) mengundi menyokong resolusi yang dicadangkan.

Pemegang saham berdaftar Syarikat pada penutupan perniagaan pada 26 April 2024, waktu Hong Kong, layak untuk dimaklumkan, menghadiri dan mengundi dalam AGM atau sebarang penangguhan atau penangguhan. Pemegang saham berdaftar ADS pada penutupan perniagaan pada 26 April 2024, waktu New York, yang ingin menggunakan hak mengundi mereka untuk saham biasa Kelas A yang terletak harus memberi arahan mengundi kepada Deutsche Bank Trust Company Americas, depositari ADS.

Syarikat telah memfailkan laporan tahunannya pada Borang 20-F, termasuk penyata kewangannya yang diaudit, untuk tahun kewangan berakhir 31 Disember 2023 dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat (the “SEC”). Laporan tahunan Syarikat pada Borang 20-F boleh diakses di laman web Syarikat di https://ir.lixiang.com dan di laman web SEC di https://www.sec.gov.

Tentang Li Auto Inc.

Li Auto Inc. adalah pemimpin pasaran kenderaan baharu tenaga China. Syarikat mereka reka bentuk, kembangkan, mengeluarkan dan menjual kenderaan pintar premium elektrik. Misi mereka adalah: Mencipta Rumah Mudah Alih, Mencipta Kebahagiaan (创造移动的家, 创造幸福的家). Melalui inovasi dalam produk, teknologi dan model perniagaan, Syarikat memberikan keluarga dengan produk dan perkhidmatan yang selamat, mudah dan selesa. Li Auto merupakan perintis untuk mengkomersialkan berjaya kenderaan elektrik julat dipanjangkan di China. Syarikat memulakan pengeluaran volum pada November 2019. Barisan model semasa termasuk Li MEGA, MPV keluarga berteknologi tinggi, Li L9, SUV keluarga bendera enam tempat duduk, Li L8, SUV keluarga premium enam tempat duduk, Li L7, SUV keluarga bendera lima tempat duduk, dan Li L6, SUV keluarga premium lima tempat duduk. Syarikat memanfaatkan teknologi untuk mencipta nilai kepada penggunanya. Ia memfokuskan usaha pembangunan dalaman kepada sistem julat dipanjangkan miliknya, teknologi kenderaan elektrik generasi akan datang dan penyelesaian kenderaan pintar sambil memperluaskan barisan produknya dengan membangunkan BEV dan EREV baru untuk menargetkan asas pengguna yang lebih luas.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati: https://ir.lixiang.com.

Kenyataan Selamat

Kenyataan media ini mengandungi kenyataan yang mungkin merupakan “kenyataan prospektif” menurut “perlindungan selamat” di bawah Akta Pembaikan Undang-Undang Sekuriti Swasta Amerika Syarikat 1995. Kenyataan prospektif ini boleh dikenal pasti dengan istilah seperti “akan”, “dijangka”, “mengharapkan”, “bertujuan”, “berhasrat”, “merancang”, “percaya”, “menganggarkan”, “sasaran”, “mungkin”, “cabaran”, dan ungkapan serupa. Li Auto juga mungkin membuat kenyataan prospektif secara bertulis atau lisan dalam laporan berkala kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat (the “SEC”) dan Bursa Saham Hong Kong (the “HKEX”), dalam laporan tahunannya kepada pemegang saham, dalam rilis akhbar dan bahan bertulis lain, dan dalam kenyataan lisan oleh pegawainya, pengarahnya, atau pekerjanya kepada pihak ketiga. Kenyataan yang bukan merupakan fakta sejarah, termasuk kenyataan mengenai kepercayaan, rancangan dan jangkaan Li Auto, adalah kenyataan prospektif. Kenyataan prospektif melibatkan risiko dan ketidakpastian dalaman. Beberapa faktor boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada apa-apa kenyataan prospektif, termasuk tetapi tidak terhad kepada faktor-faktor berikut: strategi Li Auto, pembangunan perniagaan masa depan dan keadaan kewangan dan keputusan operasi; pengalaman terhad Li Auto; risiko berkaitan dengan kenderaan elektrik julat dipanjangkan dan bateri kenderaan elektrik berkuasa tinggi; keupayaan Li Auto untuk mereka, mengeluarkan dan menghantar kenderaan berkualiti tinggi dan menarik minat pelanggan; keupayaan Li Auto untuk menjana aliran tunai positif dan keuntungan; kerosakan produk atau kegagalan kenderaan untuk berprestasi seperti dijangka; keupayaan Li Auto untuk bersaing dengan berjaya; keupayaan Li Auto untuk membina brandnya dan menangani publisiti negatif; pembatalan pesanan untuk kenderaan Li Auto; keupayaan Li Auto untuk membangunkan kenderaan baru; dan perubahan permintaan pengguna dan insentif kerajaan, subsidi, atau dasar kerajaan yang mesra lain. Maklumat lanjut mengenai risiko dan ketidakpastian ini termasuk dalam penyataan-penyataan Li Auto kepada SEC dan HKEX. Semua maklumat yang diberikan dalam kenyataan akhbar ini adalah pada tarikh kenyataan akhbar ini, dan Li Auto tidak menanggung sebarang kewajipan untuk mengemaskini mana-mana kenyataan prospektif, kecuali diperlukan di bawah undang-undang yang berkuat kuasa.

Untuk pertanyaan daripada pelabur dan media, sila hubungi:

Li Auto Inc.
Hubungan Pelabur
E-mel: ir@lixiang.com

Piacente Financial Communications
Brandi Piacente
Tel: +1-212-481-2050
+86-10-6508-0677
E-mel: Li@tpg-ir.com

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.