Koru Architects Eco Mendedahkan Reka Bentuk Senibina Lestari Di Brighton dan Hove

White square 300x300 2 300x300

(SeaPRwire) –   Koru Architects sedang menerajui pembangunan bandar yang lestari di Brighton dan Hove dengan reka bentuk seni bina mesra alam yang inovatif.

Timur Sussex, United Kingdom 15 Nov 2023  – Dalam langkah penting ke arah pembangunan bandar yang lestari, telah mengumumkan pelancaran reka bentuk seni bina inovatifnya di Brighton dan Hove. Dengan komitmen mendalam terhadap penjagaan alam sekitar dan reka bentuk canggih, Koru Architects sedang mendefinisikan semula landskap seni bina mesra alam.

Projek terbaru, terletak di tengah-tengah Brighton dan Hove, menggambarkan komitmen Koru terhadap kelestarian, menggabungkan estetika moden dengan prinsip mesra alam secara sedar. Inisiatif perintis ini menandakan era baru dalam reka bentuk seni bina, di mana fungsi, kecantikan dan kelestarian wujud secara serasi.

Koru Architects, terkenal dengan pendekatan mesra alamnya, telah mereka bentuk setiap aspek projek ini untuk memastikan kesan alam sekitar minimum. Penggunaan bahan boleh diperbaharui, sistem tenaga cekap dan teknik pengurangan sisa menetapkan piawaian baharu dalam pembinaan hijau.

“Kami percaya bahawa seni bina seharusnya bekerja bersama alam semulajadi dan bukannya menentangnya,” kata wakil Koru Architects. “Reka bentuk kami di Brighton dan Hove lebih daripada bangunan; ia merupakan saksi kemungkinan hidup dalam harmoni dengan alam sekitar kita.”

Inisiatif ini adalah sebahagian daripada misi Koru untuk mempromosikan gaya hidup lestari dan seni bina hijau. Dengan memberi tumpuan kepada bahan mesra alam dan kecekapan tenaga, Koru Architects sedang memacu perubahan dalam mencipta ruang yang tidak sahaja menarik secara estetika malah juga bertanggungjawab terhadap alam sekitar.

Struktur baharu di Brighton dan Hove menampilkan panel suria, sistem pengumpulan air hujan dan bumbung hijau, semuanya penting untuk mengurangkan jejak karbon. Dalamannya menonjolkan cahaya semula jadi dan pengudaraan, mengurangkan keperluan pemanasan dan penyejukan buatan. Selain itu, penggunaan bahan tempatan menyokong ekonomi tempatan dan mengurangkan emisi pengangkutan.

Pendekatan Koru melepasi bangunan itu sendiri. Syarikat itu terlibat secara aktif dalam usaha masyarakat, mendidik orang ramai tentang pentingnya gaya hidup lestari dan peranan seni bina mesra alam dalam memerangi perubahan iklim.

Sebagai pemimpin industri dalam seni bina mesra alam, Koru Architects tidak sahaja mengubah langit-langit Brighton dan Hove malah juga menetapkan precedent untuk pembangunan masa depan di seluruh dunia. Komitmen mereka terhadap kelestarian, inovasi dan penglibatan masyarakat menempatkan mereka di garis hadapan revolusi seni bina.

Media Contact

Koru Architects

1273204065

Studio 221, 91 Western Road, Brighton and Hove, BN1 2NW

Sumber :Koru Architects

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa (Hong Kong: HKChacha , BuzzHongKong ; Singapore: SingdaoPR , TodayinSG , AsiaFeatured ; Thailand: THNewson , ThailandLatest ; Indonesia: SEATribune , IndonesiaFolk ; Philippines: PHNewLook , EventPH , PHBizNews ; Malaysia: BeritaPagi , SEANewswire ; Vietnam: VNFeatured , SEANewsDesk ; Arab: DubaiLite , ArabicDir , HunaTimes ; Taiwan: TWZip , TaipeiCool ; Germany: NachMedia , dePresseNow )