Kegagalan BESS: Kajian oleh EPRI, PNNL, dan TWAICE Menunjukkan Jaminan Kualiti dan Pemantauan Bateri Boleh Mencegah Kebanyakan Kegagalan

(SeaPRwire) –   Analisis data kegagalan terkumpul mendedahkan sebab-sebab asas kegagalan penyimpanan bateri, memberikan wawasan dan cadangan berharga untuk kejuruteraan dan operasi masa depan

MUNICH, Jerman, 15 Mei 2024 — , penyedia terkemuka perisian analisis bateri, , dan ) menerbitkan hari ini laporan mereka: analisis pertama yang boleh diakses awam tentang sebab akar kegagalan sistem penyimpanan tenaga bateri (BESS). Dengan mengumpulkan mengapa sistem bateri telah gagal pada masa lalu dalam format yang mudah diakses, laporan ini akan membantu memandu usaha untuk meminimumkan insiden penyimpanan dan meminimumkan risiko BESS.

Laporan ini terutamanya menggunakan pangkalan data kegagalan EPRI untuk mengelaskan insiden kegagalan mengikut sebab dan unsur yang gagal. Daripada 81 peristiwa dalam pangkalan data, 26 mempunyai maklumat yang mencukupi untuk menubuhkan sebab akar. Jurutera TWAICE bekerja dengan EPRI dan PNNL untuk mengelaskan kegagalan ini, menggunakan kepakaran mereka dalam analisis bateri untuk menentukan sebab dan mengelaskannya.

Dapatan mereka akhirnya menunjukkan bahawa kebanyakan kegagalan BESS boleh dicegah dengan jaminan kualiti dan pemantauan bateri yang lebih baik. Tidak seperti anggapan umum, jurutera menentukan hanya tiga kegagalan boleh dikesan kepada kesalahan pada sel atau modul, menekankan keperluan alat yang membolehkan penilaian dan analisis operasi sistem keseluruhan yang dipertingkatkan.

“Mengerti sebab-sebab di sebalik kegagalan penyimpanan bateri adalah penting untuk mencegahnya, yang mana kami gembira untuk membantu mencipta analisis pertama kegagalan BESS mengikut sebab oleh masyarakat,” kata Ryan Franks, Jurutera Kanan di TWAICE. “Laporan itu menekankan kepentingan analisis bateri, dengan kebanyakan kegagalan dikesan kepada peringkat integrasi dan operasi. Kami percaya sumber baru ini akan membantu memandu pembangunan perisian analisis lanjut yang boleh memastikan keselamatan BESS. Kami berterima kasih atas kerjasama jurutera EPRI dan mereka dari PNNL.”

Dengan menekankan kepentingan analisis bateri dan pembangunannya pada masa depan, laporan ini meletakkan asas untuk infrastruktur penyimpanan tenaga yang lebih tahan lasak dan selamat. Analisis insiden kegagalan menunjukkan bahawa, walaupun kesalahan pembuatan menyumbang kepada beberapa kegagalan, pengendali perlu memberi perhatian yang sama kepada kesilapan berpotensi semasa reka bentuk, integrasi, dan operasi unit BESS. Perisian analisis secara idealnya sesuai untuk mengesan insiden ini sebelum ia menyebabkan kegagalan sistem, dan penerbitan laporan ini harus membantu memandu strategi pematian – yang termasuk pelaksanaan analisis bateri.

Laporan penuh boleh dimuat turun di . TWAICE, EPRI dan PNNL akan membentangkan ringkasan laporan di Konferensi dan Bengkel Pacific Northwest National Laboratory dari 14-16 Mei 2024.

Mengenai TWAICE
TWAICE menyediakan perisian analisis ramalan untuk syarikat yang bekerja dengan bateri menangani kebimbangan utama sepanjang kitaran hayat. Pelanggan menggunakan TWAICE mengurangkan risiko perniagaan bateri mereka dan melampaui rakan sebaya dengan meningkatkan prestasi dan jangka hayat bateri. Secara unik menggabungkan pengetahuan mendalam tentang bateri dan kecerdasan buatan pada platform analisis berskala, TWAICE menjana wawasan boleh tindakan pada setiap langkah kitaran hayat bateri. Selain membolehkan produk TWAICE, platform analisis adalah pelancar bagi penyelesaian pelanggan dan rakan kongsi, memanfaatkan ekosistem pemimpin pasaran. TWAICE komited untuk meningkatkan jangka hayat, kecekapan, keselamatan dan kelestarian produk yang menggerakkan ekonomi masa depan.

Maklumat Media
Justin Williams
Trevi Communications untuk TWAICE

+1 (978) 539-7157

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.