Jiuzi Holdings Menerima Surat Notis Nasdaq Berkaitan Dengan Penyerahan Laporan Tahunan Form 20-F Yang Terlewat

(SeaPRwire) –   HANGZHOU, China, 29 Mac 2024 – Jiuzi Holdings Inc. (Nasdaq: JZXN; “Syarikat” atau “JZXN”) mengumumkan hari ini bahawa ia telah menerima satu surat daripada Pasaran Saham Nasdaq, bertarikh 25 Mac 2024 ( “Surat Ketidakpatuhan”) memberitahu Syarikat bahawa ia tidak mematuhi keperluan untuk senarai berterusan yang ditetapkan dalam Peraturan Senarai Nasdaq 5250 (c) (1) kerana ia tidak menyampaikan laporan tahunan dalam Borang 20-F untuk tahun berakhir 31 Oktober 2023 (“Laporan Tahunan 2023”) tepat masa.

Menurut Peraturan Senarai Nasdaq, Syarikat mempunyai 60 hari kalendar daripada tarikh Surat Ketidakpatuhan untuk menyampaikan satu pelan untuk memulihkan kepatuhan dengan Peraturan Senarai Nasdaq (“Pelan Pematuhan”). Sekiranya Nasdaq menerima Pelan Pematuhan, Nasdaq boleh memberi Syarikat lanjutan sehingga 10 September 2024 untuk memulihkan kepatuhan. Syarikat bercadang untuk menyampaikan Laporan Tahunan 2023 atau menyampaikan Pelan Pematuhan dalam tempoh 60 hari yang ditetapkan.

Surat Ketidakpatuhan ini tidak memberi kesan segera ke atas senarai saham biasa Syarikat di Pasaran Modal Nasdaq.

Pengumuman ini dibuat memenuhi Peraturan Senarai Nasdaq 5810 (b), yang memerlukan pendedahan segera menerima notis ketidakpatuhan.

Mengenai Jiuzi Holdings, Inc.

Jiuzi Holdings, Inc., beribu pejabat di Hangzhou, China, dan ditubuhkan pada tahun 2017, melancarkan dan mengendalikan kedai runcit di bawah jenama “Jiuzi” untuk menjual Kenderaan Tenaga Baru (“NEV”) di bandar-bandar peringkat ketiga dan keempat di China. Syarikat terutamanya menjual kenderaan listrik bateri dan sumber NEV melalui lebih daripada dua puluh pembuat NEV. Ia mempunyai 51 francais stor beroperasi dan satu stor milik syarikat. Untuk maklumat lanjut, lawati laman web Syarikat di .

Kenyataan Prospektif

Semua kenyataan selain kenyataan fakta sejarah dalam pengumuman ini adalah kenyataan prospektif. Kenyataan prospektif ini melibatkan risiko dan ketidakpastian yang diketahui dan tidak diketahui. Ia berdasarkan jangkaan dan ramalan semasa tentang peristiwa dan trend kewangan yang Syarikat percaya mungkin mempengaruhi keadaan kewangan, keputusan operasi, strategi perniagaan dan keperluan kewangan, termasuk jangkaan bahawa Penawaran akan diselesaikan. Pelabur boleh mengenal pasti kenyataan prospektif ini dengan perkataan atau ungkapan seperti “mungkin,” “akan,” “dijangka,” “menganggarkan,” “berniat,” “merancang,” “percaya,” “berpotensi,” “terus” atau ungkapan serupa lain. Secara khusus, kenyataan prospektif mungkin termasuk perkara berikut Syarikat:

  • Keupayaan untuk melaksanakan pelan perniagaannya;
  • Perubahan pasaran produk dan perkhidmatan Syarikat; dan
  • Peluang dan rancangan perkembangan.

Kenyataan prospektif ini berdasarkan maklumat yang tersedia pada tarikh pengumuman ini dan jangkaan, ramalan dan anggapan pengurusan semasa, dan melibatkan pelbagai penilaian, risiko dan ketidakpastian yang mungkin menyebabkan keputusan atau prestasi sebenar berbeza secara material daripada yang dinyatakan atau disiratkan oleh kenyataan prospektif ini. Syarikat tidak menanggung sebarang kewajipan untuk mengemaskini kenyataan prospektif untuk memenuhi peristiwa, keadaan, atau perubahan dalam jangkaan beliau, kecuali yang diperlukan oleh undang-undang. Walaupun Syarikat percaya bahawa jangkaan yang dinyatakan dalam kenyataan prospektif ini adalah munasabah, ia tidak dapat menjamin bahawa jangkaan tersebut akan menjadi benar. Oleh itu, kenyataan prospektif tidak seharusnya diandalkan sebagai mewakili pandangan kami selepas tarikh mana-mana, dan anda tidak seharusnya meletakkan keyakinan berlebihan pada kenyataan prospektif ini dalam memutuskan sama ada untuk melabur dalam sekuriti kami. Kami tidak menanggung sebarang kewajipan untuk mengemaskini kenyataan prospektif untuk memenuhi peristiwa atau keadaan selepas tarikh mereka dibuat, sama ada disebabkan maklumat baru, peristiwa masa depan atau lain-lain, kecuali yang diperlukan oleh undang-undang sekuriti yang berkenaan.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:

Kim He

E-mel:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.