iOmx Therapeutics akan membentangkan data baru tentang program utama dan platform saringan sasaran I/O di AACR 2024

  • OMX-0407: klinikal peringkat, pengimbas spektrum pemilihan penghalang kinase SIK dengan kesan ganda pada pertumbuhan tumor dan elakan daya tahan
  • IOMX-0675: kelas terbaik antibodi menyasar penerima daya tahan LILRB1 & LILRB2 pada sel daya tahan
  • iOTarg platform skrin: mendedahkan mekanisme baru elakan daya tahan dalam kanser kolon

(SeaPRwire) –   MARTINSRIED, Jerman dan MUNICH, Jerman, April 03, 2024 — iOmx Therapeutics AG (iOmx), syarikat biofarmausi klinikal peringkat menjelmakan biologi elakan daya tahan yang tidak diterokai ke dalam portfolio ubat program yang berkembang yang ditentukan biomarker, hari ini mengumumkan bahawa ia akan membentangkan data baharu tentang calon ubat I/O utamanya OMX-0407 dan IOMX-0675, ditambah platform skrin iOTargTM proprietari di Persidangan Tahunan Persatuan Kanser Amerika (AACR) 2024 yang akan datang berlangsung dari 5 hingga 10 April 2024, di San Diego, California.

“Kami bersemangat untuk berkongsi kemaskini tentang dua program I/O utama kami menyasar pelbagai indikasi tumor pepejal dan platform skrin sasaran kami yang berkelajuan tinggi – iOTarg. Data yang dibentangkan akan memberikan wawasan ke dalam cara kerja calon klinikal peringkat kami OMX-0407 dan untuk pertama kalinya memperkenalkan secara awam calon utama kami yang kedua IOMX-0675, antibodi yang sangat berbeza dan kelas terbaik yang mengaktifkan semula daya tahan adaptif dan semula jadi dalam mikropersekitaran tumor,” kata Dr. Apollon Papadimitriou, CEO iOmx Therapeutics. “Bersama sasaran baharu yang dikenal pasti oleh platform skrin kami, ini merupakan langkah maju dalam misi kami untuk mendedahkan mekanisme elakan daya tahan baharu dan membangunkan terapi sasaran yang meningkatkan signifikan hasil rawatan kanser bagi pesakit.”

Butir-butir abstrak dan pembentangan poster:

OMX-0407: penghalang kinase SIK pemilihan spektrum dengan kesan ganda pada pertumbuhan tumor dan elakan daya tahan
Analisis mendalam mekanisme kerja menunjukkan penghalang kinase spektrum pemilihan OMX-0407 mengawal kemasukan sel in vitro dan in vivo. Melalui isyarat tirosin kinase, OMX-0407 campur tangan dengan regulasi kitar sel dan pembiakan sel kanser. Sebagai tambahan kepada cara kerja langsung ini, OMX-0407 juga memperkasakan apoptosis sel tumor berhubung dengan ligand penerima kematian termasuk faktor nekrosis tumor melalui isyarat kinase garam. Dengan cara kerja ganda ini, OMX-0407 telah menunjukkan keberkesanan tunggal menakjubkan dalam pelbagai model tumor pra-klinikal. Penghalang kinase SIK pemilihan spektrum ini kini dalam ujian klinikal Fasa I.

Tajuk:
Nombor abstrak: 514/11
Tajuk sesi: Kitar sel, pengawalaturan transkripsi, dan tindakan ubat kanser, Seksyen 21
Tarikh dan masa: 7 April 2024; 1:30 petang – 5:00 petang PDT

IOMX-0675: antibodi kelas terbaik menyasar semula mikropersekitaran tumor
IOMX-0675 menangani keluarga reseptor imunoregulatori utama diekspres pada sel mieloid dan sel daya tahan lain. Keluarga reseptor ini, reseptor imunoglobulin leukosit seperti (LILRs), mengandungi reseptor daya tahan dan daya tahan, menunjukkan homologi struktur yang sangat tinggi. Antibodi IOMX-0675 menyasar dua ahli immunosupresif paling berkuasa dalam keluarga ini, iaitu LILRB1/2. Dengan pendekatan sasaran ganda, iOmx telah menjana antibodi manusia sepenuhnya, menyilang-sasaran, daya ikat tinggi yang secara serentak menetralkan dua reseptor immunosupresif utama ini, seraya menyimpan ahli berkaitan daya tahan LILR, LILRA1 dan LILRA3. Sasaran ganda reseptor ini pada sel mieloid menghasilkan tindak balas imun anti-tumor yang ketara, menyusun semula mikropersekitaran tumor dan mengaktifkan sel T terhadap sel kanser.

Tajuk:
Nombor abstrak: 1362 / 13
Tajuk sesi: Checkpoint dan Molekul Pengekang 1, Seksyen 3
Tarikh dan masa: 8 April 2024; 9:00 PG – 12:30 PDT

Platform Skrin iOTargTM: Mendedahkan Mekanisme Elakan Kanser Kolorektal
Platform iOTargTM berkelajuan tinggi iOmx mendedahkan mekanisme baharu elakan kanser kolorektal terhadap pembunuhan spesifik antigen sel T. Penyelidikan merintis ini mengenal pasti sasaran terapi baharu, menawarkan prospek untuk meluaskan pilihan rawatan dalam imunologi kanser.

Tajuk:
Nombor abstrak: LB080 / 16
Tajuk sesi: Imunologi 1, Seksyen 54
Tarikh dan masa: 7 April 2024; 1:30 petang – 5:00 petang PDT

Tentang iOmx Therapeutics
iOmx Therapeutics () ialah syarikat klinikal peringkat yang memanfaatkan wawasan mendalam tumor dan mieloid, bersama platform skrin sasaran proprietari iOTargTM, untuk menjana rawatan baharu untuk indikasi tumor pepejal paling meluas. Syarikat ini menjelmakan biologi elakan daya tahan yang tidak diterokai ke dalam portfolio ubat program yang berkembang. Memberi tumpuan kepada membangunkan ubat dengan aktiviti tunggal, iOmx sedang mencipta rawatan tulang belakang potensi baharu dalam cara modul terbuka. Dengan menggunakan kepakaran penemuan ubat dan pembangunan komprehensif, iOmx berikrar membentuk masa depan rawatan kanser. Program utama syarikat OMX-0407, merupakan penghalang kinase SIK spektrum pemilihan proprietari pertama dalam kelas, kini sedang disiasat dalam ujian klinikal Fasa I untuk merawat pelbagai tumor pepejal. iOmx disokong oleh pelabur modal usahasama antarabangsa, seperti Athos Biopharma, Sofinnova Partners, Wellington Partners, MIG Capital dan M Ventures. iOmx berpangkalan di Martinsried/Munich, Jerman.

Hubungan Media
MC Services AG
Katja Arnold, Julia von Hummel, Shaun Brown
T: +49(0)89 2102280

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.