Hummingbird Bioscience Kemukakan Data Pra-klinikal Baharu yang Mengisytiharkan Kemungkinan Konjugat Antibodi-Ubat Berbilang Muatan Generasi Berikutnya di PEGS Boston 2024

(SeaPRwire) –   Data menekankan potensi platform ikatan-konjugat ubat Hummingbird Bioscience generasi berikutnya untuk meningkatkan generasi ADCs semasa

SAN FRANCISCO dan SINGAPURA, 13 Mei 2024 — Hummingbird Bioscience, syarikat precision biotherapeutics yang menemui dan membangunkan biologik transformasi untuk penyakit sukar dirawat, hari ini mengumumkan dua pembentangan di Persidangan Tahunan PEGS Boston ke-20 yang akan diadakan dari 13 hingga 17 Mei 2024. Data dari pembentangan pertama menunjukkan keupayaan untuk mengarahkan antibodi dan ikatan-konjugat ubat (ADCs) ke epitop sasaran yang dipilih secara rasional pada protein berkait penyakit sukar. Data dari pembentangan kedua menunjukkan bagaimana pendekatan ADC berbeza muatan berpotensi untuk menangani rintangan dan meningkatkan jendela terapeutik ADCs.

“Data yang dibentangkan di PEGS kali ini menunjukkan buat pertama kali bagaimana platform ikatan-konjugat ubat generasi keempat kami memanfaatkan teknologi penghubung dan teknologi berbeza muatan untuk mengatasi rintangan yang dilihat dengan ADCs generasi awal bermuatan tunggal. Teknologi ADC kami berpotensi untuk merawat bilangan pesakit yang mempunyai rintangan semula jadi atau diperoleh terhadap ADCs yang diluluskan semasa,” kata Jerome Boyd-Kirkup, Ph.D., Ketua Saintis, Hummingbird Bioscience. “Kami juga akan memaparkan bagaimana platform Penemuan Antibodi Rasional kami mereka tindak balas imun dalam model tikus transgenik supaya antibodi dan ADCs hasilan terikat ke epitop kunci pada protein berkait penyakit untuk sifat ubat yang optimum. Data ini terus menyokong kepercayaan kami bahawa platform ADC generasi berikutan kami boleh menghasilkan ADCs kelas terbaik yang menangani rintangan muatan, mengoptimumkan spesifisiti tumor, dan meningkatkan penghantaran muatan, dan oleh itu memaksimakan potensi antitumor ADCs.”

Butir-butir Pembentangan:

Tajuk: Mereka Tindak Balas Imun untuk Penemuan Antibodi Berfokus Epitop
Pembentang: Jerome Boyd-Kirkup, Ph.D., Ketua Saintis
Sesi: Pameran Biologik – Platfom Baru
Tarikh/Masa: Isnin, 13 Mei 2024, 1:45 petang ET

Tajuk: Menangani Rintangan Muatan dengan ADCs Berbeza Muatan
Pembentang: Ben Ayers, DPhil, Naib Presiden, Ikatan-Konjugat Ubat
Sesi: Mendorong Kejayaan Klinikal dalam Ikatan-Konjugat Ubat – Muatan dan MOA baru
Tarikh/Masa: Jumaat, 17 Mei 2024, 9:30 pagi ET

Mengenai Platform ADC Hummingbird Bioscience

Platform ADC generasi keempat yang dibangunkan oleh Hummingbird Bioscience bertujuan untuk menangani had utama dalam kesan dan keselamatan ADCs yang diluluskan semasa. Platform ADC menggabungkan Platform Penemuan Antibodi Rasional berasaskan AI syarikat dan teknologi penghubung serta teknologi berbeza muatan untuk memanfaatkan pendekatan berbeza muatan terhadap protein berkait penyakit paling penting. Platform ini mereka potensi ADCs kelas terbaik yang menangani rintangan muatan, mengoptimumkan penghantaran muatan dan spesifisiti tumor, serta memaksimakan potensi sitotoksik anti-tumor.

Mengenai Platform Penemuan Antibodi Rasional Hummingbird Bioscience

Platform Penemuan Antibodi Rasional (RAD) direka untuk menangani cabaran pendekatan antibodi tradisional. Teknologi ini membolehkan syarikat mengenal pasti kawasan fungsi kritikal sesuatu protein sasaran menggunakan mAbPredict, teknologi berasaskan pembelajaran mesin yang mengenal pasti kawasan sasaran optimum, dan kemudiannya menggerakkan pengeluaran antibodi terhadap epitop ini menggunakan mAbHits, teknologi pembinaan imun proprietari yang mengarah tindak balas antibodi ke epitop pra-tentuan minat dalam tikus transgenik HMBD Abvantage proprietari. Berbeza dengan pendekatan klasikal untuk penemuan antibodi yang mempunyai kawalan terhad terhadap kawasan pengikatan antibodi, dan oleh itu, keupayaan untuk menyasarkan epitop optimum, mAbHits memastikan penjanaan in vivo dan pematangan daya tindak balas terhadap hanya epitop optimum. Pendekatan sistematik dan rasional ini terhadap penemuan antibodi membuka potensi untuk menemui antibodi terhadap kawasan tertentu banyak “sasaran sukar” yang belum diubati atau diubati dengan tidak mencukupi sehingga kini. Platform RAD telah menghasilkan antibodi dan ADCs berbilang yang secara berkesan menyasarkan protein berkait penyakit, termasuk dua antibodi yang kini dalam ujian fasa I (HMBD-001 dan HMBD-002) dan ADC baru diluluskan (HMBD-501) yang akan memasuki klinik pada tahun 2024.

Mengenai Hummingbird Bioscience

Hummingbird Bioscience ialah syarikat precision biotherapeutics yang menemui dan membangunkan biologik transformasi untuk penyakit sukar dirawat. Untuk menangani cabaran utama terhadap terapi ikatan-konjugat ubat (ADC) semasa, Hummingbird Bioscience sedang membina paip penghasilan ADCs generasi berikutnya menggunakan platform penemuan antibodi serta platform penghubung/muatan proprietari. Syarikat mempunyai paip ADCs dalam pembangunan praklinikal dan biologik baru termasuk antibodi monoclonal, HMBD-001 (anti-HER3 mAb) dan HMBD-002 (anti-VISTA mAb) dalam Fasa I serta ADC baru diluluskan (HMBD-501) yang akan memasuki klinik tahun ini. Pendekatan Hummingbird Bioscience menggabungkan biologi sistem dan komputasi dengan penemuan ubat lapangan basah dalam persekitaran kerjasama pelbagai disiplin yang merangkumi penemuan awal sehingga pembangunan klinikal. Syarikat memanfaatkan pendekatan bersepadu ini merentasi pengenalpastian sasaran dan pemilihan pesakit, membolehkan pasukan meningkatkan kecekapan memindahkan wawasan saintifik baru sambil mengurangkan risiko semulajadi dalam penemuan dan pembangunan ubat. Di Hummingbird Bioscience, komitmen terhadap sains yang tegas, kerjasama, dan integriti intelektual menjadi asas kepada semangat mempercepatkan perjalanan ubat baru dari konsep hingga klinik.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati , dan ikuti Hummingbird Bioscience di , , dan .

Hubungan:

Media
Crystal Ho

+65 6979 5580

Pelabur

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.