Hippocrat dan Saluscare Menandatangani Perjanjian Strategik Perniagaan untuk Memperluaskan Penggunaan ‘HPO Token’

(SeaPRwire) –   Perkhidmatan Hippocrat dijangka akan melayani kira-kira 1 juta pengguna setahun melalui platform Saluscare

SEOUL, KOREA, 7 Mac 2024 — ‘Yayasan Hippocrat DAO’, yang mengendalikan rangkaian data kesihatan berasaskan teknologi Web 3.0, mendedahkan bahawa ia telah menandatangani memorandum persefahaman (MOU) dengan ‘Saluscare’, syarikat yang menumpukan pada platform pengurusan kesihatan berdasarkan perubatan kecergasan peribadi.

Di bawah perjanjian ini, kedua-dua organisasi akan terus membangunkan ekosistem pemeriksaan kesihatan dan pengurusan ramalan Saluscare sambil meluaskan penggunaan token ‘HPO’ dalam ekosistem tersebut.

Hippocrat adalah projek berasaskan teknologi blockchain yang bertujuan untuk ‘membina ekosistem yang memudahkan pengurusan kesihatan peribadi melalui pengumpulan dan penggunaan data kesihatan global.’ Ia beroperasi di bawah kerajaan terdesentralisasi dan struktur kerjasama terbuka.

Nilai teras Projek Hippocrat adalah memberdayakan pengguna untuk mengawal dan menguruskan data kesihatan mereka serta mengakses pelbagai perkhidmatan kesihatan, termasuk perubatan dalam talian, berdasarkan data ini, dengan fokus pada meningkatkan indeks kesihatan dengan mempromosikan penggunaan data kesihatan berpusatkan pengguna.

Saluscare, syarikat kesihatan, telah menjalin kerjasama dengan lebih daripada 800 institusi perubatan di seluruh negara. Ia menumpukan pada pembangunan dan pengendalian platform pengurusan kesihatan berdasarkan perubatan kecergasan. Platform ini mengumpul data pemeriksaan kesihatan tahunan daripada kira-kira 1.4 juta orang (pada tahun 2023).

Kira-kira 20 pembekal penyelesaian (pembekal perkhidmatan kesihatan) bersekutu dengan platform pengurusan kesihatan Saluscare. Perjanjian perniagaan strategik ini dijangka akan memudahkan lebih daripada 1 juta pengguna setahun mengakses perkhidmatan Hippocrat melalui platform Saluscare. Token HPO yang digunakan dalam ekosistem Hippocrat disenaraikan di UPbit, pertukaran teratas Korea.

“Ini akan membantu pengguna memanfaatkan data pemeriksaan mereka sendiri dan mempromosikan penggunaan perkhidmatan kesihatan berpandukan data,” kata Saluscare. “Kami bercadang untuk memperkenalkan token HPO sebagai komoditi perlu untuk mengakses penyelesaian bersepadu.”

“Melalui kerjasama ini dengan Saluscare, yang telah menjamin simpanan data pemeriksaan kesihatan terbesar di negara, kami telah meluaskan aplikasi token HPO dan mencipta senario bermakna di mana setiap pengguna mengekalkan kedaulatan terhadap data kesihatan peribadi mereka,” jelas seorang pegawai Hippocrat.

“Memandangkan kami telah menjamin skala penggunaan token utiliti tanpa precedent di seluruh dunia dalam bidang kesihatan Web 3.0, kami komited untuk meningkatkan kaedah pengurusan kesihatan praktikal bagi pengguna,” tegas pegawai itu lagi.

“MOU ini akan meningkatkan kemudahan pengguna dan pembekal penyelesaian secara ketara dalam platform Saluscare. Melalui kerjasama dengan Hippocrat, kami bertujuan untuk mempercepatkan pertumbuhan kami sebagai syarikat platform penjagaan kesihatan peribadi,” ungkapkan seorang pegawai dari Saluscare.

Pautan media sosial

Telegram:

Instagram:

X:

LinkedIn:

Discord:

Medium:

Github:

Hubungan media

Jenama: Hippocrat Labs

Hubungi: KIM Inkyo

E-mel: justin@hippocrat.io

Laman web: hippocrat.io

SUMBER: Hippocrat Labs

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.