Highest Performances Mengumumkan Pengambilalihan Pengilang Perkakasan Robot AI Humanoid

(SeaPRwire) –   GUANGZHOU, China, 28 Mac 2024 — Highest Performances Holdings Inc. (NASDAQ: HPH) (“HPH” atau “Syarikat”), penyedia perkhidmatan pengurusan harta ketiga terkemuka di China, hari ini mengumumkan bahawa, pada 27 Mac 2024, Syarikat telah menandatangani perjanjian tambahan kedua (“Perjanjian Tambahan II”) kepada perjanjian rangka kerja strategik yang telah ditandatangani sebelumnya dengan Singapore White Group Pte. Ltd. (“Kumpulan Putih”).

Menurut Perjanjian Tambahan II, Syarikat akan mengambil alih 77.5% daripada kepentingan ekuiti dalam Singapore White Lingjun Pte. Ltd. (“Singapore Lingjun”), anak syarikat milik penuh Kumpulan Putih. Sebagai balasan, Syarikat akan mengeluarkan sejumlah 20,758,929 Saham Depositari Amerika (“ADS”), bersamaan dengan 31,138,394 saham biasa Syarikat, kepada Kumpulan Putih. Harga pertimbangan saham yang dibayar oleh Syarikat ditentukan berdasarkan harga setara dengan 80% purata harga penutupan ADS-nya untuk 20 hari perdagangan sebelum tarikh penandatanganan. Syarikat menjangkakan transaksi ini akan diselesaikan menjelang akhir Jun 2024, tertakluk kepada syarat-syarat penutupan biasa.

Melalui anak syarikatnya, Singapore White Lingjun Pte. Ltd. telah menumpukan kepada pembangunan dan pembuatan produk perkakasan robot manusia buatan cerdas (“AI”) berkualiti tinggi dan mampu milik dengan teknologi eksklusif sejak 2014.

Produk Al Manusia Singapore Lingjun dibina menggunakan prosedur perubatan maju, seperti teknologi simulasi tekstur kulit, untuk menyediakan sentuhan dan rasa hiperrealistik. Penggunaan silikon perubatan kelas tinggi untuk keseluruhan struktur badan dan bahan tempa eksklusif untuk seni bina tulang rangka memastikan berat ringan, ketahanan terhadap penyusutan, sentuhan otot yang realistik dan kebolehdayaan terhadap kulat dan virus. Produk-produk ini boleh digunakan secara meluas dalam pelbagai bidang, termasuk penjagaan warga emas, pengajaran sekolah perubatan, dan membantu individu-individu dengan kecacatan fizikal.

Dalam penjagaan warga emas, AI Manusia Singapore Lingjun dilengkapi dengan kecerdasan buatan dan teknologi pengenalan emosi terkini, yang membolehkannya terlibat dalam komunikasi dan aktiviti rekreasi ringan dengan warga emas, serta membantu dengan tugas penjagaan rumah tangga, seperti pengurusan diet dan peringatan ubat. Dilengkapi dengan sensor dan peralatan pemantauan, ia boleh memantau dengan segera petunjuk fisiologi dan aktiviti warga emas. Apabila mengesan sebarang ketidakbiasaan, pihak berkenaan dimaklumkan dengan segera, dengan itu melindungi kesihatan dan keselamatan warga emas.

Selain itu, produk mereka banyak digunakan di sekolah-sekolah perubatan di seluruh dunia sebagai bantuan pengajaran, membantu pelajar perubatan dalam mempelajari diagnosis patologi dan rancangan rawatan yang lebih tepat.

Produk robot simulasi yang dibangunkan oleh Singapore Lingjun termasuk telinga, hidung, anggota badan dan dada yang sangat realistik. Ia membantu individu-individu pulih kepercayaan diri dan meningkatkan kualiti hidup dengan menangani kecacatan fizikal yang disebabkan oleh kemalangan, patologi, atau faktor kongenital.

Mengenai Highest Performances

Ditubuhkan pada 2010 dan disenaraikan di Nasdaq pada 2019, Highest Performances, dahulunya dikenali sebagai Puyi Inc. dengan tanda dagangan “PUYI”, ialah kumpulan perkhidmatan teknologi kewangan yang menyeluruh berdasarkan pengalokasian aset kewangan keluarga. Ia memberi tumpuan kepada penyediaan perkhidmatan pengurusan harta yang peribadi untuk keluarga kelas pertengahan baru dan berkemampuan, perkhidmatan sokongan menyeluruh untuk penasihat kewangan, dan perkhidmatan kewangan berbilang untuk pelanggan institusi. Kini ia memiliki 50.1% kepentingan ekuiti Fanhua Inc., penyedia perkhidmatan kewangan bersepadu terkemuka di China.

Melalui Puyi Fund Sales Co., Ltd., entiti PRC dikawal secara kontrak oleh Highest Performances, ia memegang lesen bagi perniagaan saham dan komoditi serta pengedaran dana. Highest Performances telah membangunkan platform teknologi digital terkemuka yang menyokong transaksi end-to-end untuk lebih 9,000 produk dana yang ditawarkan oleh lebih 110 syarikat dana di seluruh negara, serta portfolio eksklusif produk dana yang dikumpulkan secara awam berdasarkan kos purata.

Selain itu, Highest Performances menawarkan ekosistem perkhidmatan yang seimbang untuk klien berkemampuan tinggi, termasuk perkhidmatan broker insurans, perundingan amanah, perkhidmatan cukai, nasihat undang-undang, serta pengalokasian aset luar negara dan perundingan pendidikan.

Kenyataan Prospektif

Kenyataan media ini mengandungi kenyataan prospektif seperti yang ditakrifkan oleh Private Securities Litigation Reform Act 1995. Kenyataan prospektif termasuk kenyataan mengenai rancangan, objektif, sasaran, strategi, peristiwa masa depan atau prestasi, dan andaian asas lain yang bukan kenyataan fakta sejarah. Apabila Highest Performances menggunakan perkataan seperti “mungkin”, “akan”, “berhasrat”, “harus”, “percaya”, “menjangka”, “meramalkan”, “menganggarkan” atau ungkapan serupa yang tidak berkaitan semata-mata dengan perkara sejarah, ia membuat kenyataan prospektif. Kenyataan prospektif bukan jaminan prestasi masa depan dan melibatkan risiko dan ketidakpastian yang mungkin menyebabkan keputusan sebenar Highest Performances berbeza secara material daripada jangkaan yang dibincangkan dalam kenyataan prospektif tersebut.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

HUBUNGAN: Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:

Highest Performances Holdings Inc.
Hubungan Pelabur
Tel: +86-20-28866499
Emel: ir@puyiwm.com