Highest Performances Holdings Inc. (NASDAQ: HPH) Mengumumkan Perjanjian Tambahan Ketiga kepada Perjanjian Kerangka Strategik dengan White Group

(SeaPRwire) –   GUANGZHOU, China, 30 April 2024 – Highest Performances Holdings Inc. (NASDAQ: HPH) (“HPH” atau “Syarikat”), pembekal utama perkhidmatan rumah pintar dan perniagaan, hari ini mengumumkan bahawa ia telah menandatangani perjanjian tambahan ketiga kepada perjanjian rangka strategik yang ditandatangani sebelumnya dengan Singapore White Group Pte. Ltd. (“White Group”).

HPH bercadang untuk memberikan pembiayaan penuh kepada Zhongxin International Sports Group Co, Limited (“Zhongxin”), anak syarikat milik penuh White Group, ketika bertanding untuk hak intelek acara sukan dan keuntungan daripada semua acara sukan ini akan dikaitkan kepada HPH. Kedua-dua pihak telah bersetuju bahawa White Group akan menjual 26.5% kepentingan ekuiti Zhongxin kepada HPH, manakala terma akhir akan dipersetujui oleh kedua-dua pihak pada masa akan datang.

HPH dan White Group akan melabur bersama dalam acara sukan berikut:

(i) Acara utama yang dianjurkan oleh Persatuan Tenis Antarabangsa;

(ii) Acara Kejohanan Formula 1 Dunia (“FI”) di China. FI adalah siri perlumbaan kereta paling terkemuka di dunia dan dianggap sebagai salah satu “tiga besar” acara sukan global, bersama Sukan Olimpik dan Piala Dunia FIFA.

Pelaburan dalam acara sukan utama yang lain juga sedang dibincangkan, dengan butiran akan diumumkan pada tarikh akan datang.

Mengenai Highest Performances Holdings Inc. (NASDAQ: HPH)

HPH ditubuhkan pada tahun 2010 dengan matlamat menjadi pembekal utama perkhidmatan rumah pintar dan perniagaan. Misi syarikat adalah untuk meningkatkan kualiti hidup keluarga di seluruh dunia, dengan menumpukan kepada dua daya pendorong utama: “kecerdasan teknologi” dan “pelaburan modal”. HPH mempunyai perspektif strategik global dan mengenal pasti perniagaan berkualiti tinggi berskala global untuk pelaburan dan operasi. Bidang tumpuan termasuk pengalokasian aset, pendidikan dan lawatan pelajaran, lawatan kebudayaan, acara sukan, kesihatan dan penjagaan warga emas serta pentadbiran keluarga.

Kini HPH memegang kepentingan kawalan dalam dua pembekal perkhidmatan kewangan terkemuka di China iaitu Fanhua Inc., platform berasaskan teknologi, dan Fanhua Puyi Fund Distribution Co., Ltd., pembekal perkhidmatan pengurusan kekayaan bebas. Selain itu, HPH telah menandatangani perjanjian untuk mengambil alih kepentingan kawalan dalam Singapore-berasaskan White Lingjun Pte. Ltd.

Highest Performances Holdings Inc., sebelum ini dikenali sebagai Puyi Inc., telah dinamakan semula pada 13 Mac 2024 untuk mencerminkan transformasi strategiknya.

Kenyataan Prospektif
Kenyataan berita ini mengandungi kenyataan prospektif seperti yang ditakrifkan oleh Akta Pembaharuan Litigasi Sekuriti Persendirian 1995. Kenyataan prospektif termasuk kenyataan berkenaan rancangan, objektif, sasaran, strategi, peristiwa masa depan atau prestasi, dan andaian sokongan atau lain yang bukan kenyataan fakta sejarah. Apabila HPH menggunakan perkataan seperti “mungkin”, “akan”, “berhasrat”, “harus”, “percaya”, “menjangka”, “meramalkan”, “projek”, “menganggarkan” atau ungkapan serupa yang tidak berkaitan semata-mata dengan perkara sejarah, ia membuat kenyataan prospektif. Kenyataan prospektif bukanlah jaminan prestasi masa depan dan melibatkan risiko dan ketidakpastian yang mungkin menyebabkan keputusan sebenar HPH berbeza secara material daripada jangkaan yang dibincangkan dalam kenyataan prospektif. Kenyataan ini tertakluk kepada ketidakpastian dan risiko termasuk tetapi tidak terhad kepada yang berikut: keupayaan HPH untuk memperoleh hasil daripada Perjanjian; matlamat, sasaran dan strategi masa depan HPH; permintaan dan penerimaan produk dan perkhidmatan masa depan; perubahan teknologi; keadaan ekonomi; pertumbuhan industri pengurusan kekayaan pihak ketiga di China; reputasi dan jenama; impak persaingan dan penentuan harga; peraturan kerajaan; perubahan dalam keadaan ekonomi dan perniagaan umum di China dan pasaran antarabangsa yang diservi HPH dan andaian yang mendasari atau berkaitan dengan mana-mana perkara di atas dan risiko-risiko lain yang dibentangkan oleh HPH dalam laporan yang dikemukakan kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat. Oleh itu, pelabur dinasihatkan untuk tidak mengambil kenyataan prospektif dalam kenyataan berita ini secara berlebihan.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

UNTUK MAKLUMAN LANJUT, SILA HUBUNGI:

Highest Performances Holdings Inc. 
Tel: +86-20-28866499
Email: ir@puyiwm.com