H World Group Limited Mengumumkan Perubahan Pegawai

(SeaPRwire) –   SHANGHAI, China, Jan. 02, 2024 — H World Group Limited (NASDAQ: HTHT dan HKEX: 1179) (“H World” atau “Syarikat”) penyedia kunci dalam industri hotel global, hari ini mengumumkan bahawa Puan Jihong He akan meletak jawatan sebagai ketua pegawai kewangan Syarikat dan berkhidmat sebagai ketua strategi Syarikat, berkuat kuasa 02 Januari 2024.

Encik Jun Zou, naib presiden eksekutif Syarikat, telah dilantik sebagai ketua pegawai kewangan Syarikat, berkuat kuasa tarikh yang sama. Encik Zou mempunyai pengalaman lebih 30 tahun dalam pengurusan kewangan dan pasaran modal di Amerika Syarikat, Eropah dan China. Sebelum menyertai H World, Encik Zou berkhidmat sebagai ketua pegawai kewangan Shenzhen Qiqitong Technology Co., Ltd., satu platform pengurusan sumber digital secara menyeluruh. Sebelum itu, Encik Zou berkhidmat sebagai ketua pegawai kewangan syarikat-syarikat berbeza dari 2006 hingga 2022, termasuk unit perniagaan perkhidmatan teknologi global Huawei Technologies Co, Ltd., Xunlei Limited (Nasdaq: XNET), Dangdang Inc. (NYSE: DANG, kini swasta), iDreamSky Technology Holdings Limited (Nasdaq: DSKY, kini SEHK:01119), Autohome Inc. (SEHK: 2518 dan NYSE: ATHM) dan Shenzhen Suteng Innovation Technology Co, Ltd. Dari 1999 hingga 2006, Encik Zou memegang pelbagai jawatan di Ericsson di Amerika Syarikat dan Sweden, termasuk peranan pengurusan dalam perbendaharaan, pembiayaan pelanggan, perancangan strategik, dan pengawal global untuk unit perniagaan perkhidmatan terurus.

Encik Hui Jin, ketua pegawai eksekutif Syarikat, berkata, “Saya ingin mengucapkan tahniah kepada Jun atas peranannya sebagai ketua pegawai kewangan baru Syarikat. Sejak menyertai H World, beliau telah menunjukkan keupayaan dan kepimpinan yang kukuh berikutan perkembangan perniagaan kami. Kami yakin Jun adalah calon yang sesuai untuk berkhidmat sebagai ketua pegawai kewangan baru kami, dan bersama pasukan pengurusan inti kami, akan membantu memimpin H World kejayaan berikutnya. Bagi pihak Syarikat, saya juga ingin menyatakan penghargaan tulus kepada Jihong atas komitmen dan sumbangan pentingnya selaku ketua pegawai kewangan.”

Tentang H World Group Limited

Bermula di China, H World Group Limited merupakan pemain kunci dalam industri hotel global. Setakat 30 September 2023, H World mengendalikan 9,157 hotel dengan 885,756 bilik di 18 negara. Jenama-jenama H World termasuk Hi Inn, Elan Hotel, HanTing Hotel, JI Hotel, Starway Hotel, Orange Hotel, Crystal Orange Hotel, Manxin Hotel, Madison Hotel, Joya Hotel, Blossom House, Ni Hao Hotel, CitiGO Hotel, Steigenberger Hotels & Resorts, MAXX, Jaz in the City, IntercityHotel, Zleep Hotels, Steigenberger Icon dan Song Hotels. Selain itu, H World juga mempunyai hak sebagai master francais untuk Mercure, Ibis dan Ibis Styles, dan hak pembangunan bersama untuk Grand Mercure dan Novotel, di kawasan pan-China.

Perniagaan H World merangkumi model sewa dan milik, manachise dan francais. Di bawah model sewa dan milik, H World mengendalikan hotel secara langsung yang terletak di hartanah yang disewa atau dimiliki. Di bawah model manachise, H World menguruskan hotel-hotel manachise menerusi pengurus hotel lokasi yang dilantik oleh H World, dan H World mengutip fi daripada francais. Di bawah model francais, H World memberikan latihan, tempahan dan sokongan kepada hotel-hotel francais, dan mengutip fi daripada francais tetapi tidak melantik pengurus hotel lokasi. H World mengaplikasikan piawaian dan platform yang konsisten di seluruh hotel-hotelnya. Setakat 30 September 2023, H World mengendalikan 12 peratus bilik hotelnya di bawah model sewa dan milik, dan 88 peratus di bawah model manachise dan francais.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati laman web H World di: https://ir.hworld.com.

Kenyataan Selamat Harapan Di Bawah Akta Pembaharuan Liabiliti Sivil Amerika Syarikat 1995: Maklumat dalam kenyataan ini mengandungi kenyataan prospektif yang melibatkan risiko dan ketidakpastian. Faktor dan risiko sedemikian termasuk strategi pertumbuhan yang dijangka; keputusan operasi dan kewangan masa depan kami; keadaan ekonomi; persekitaran peraturan; keupayaan kami menarik dan memelihara pelanggan serta memanfaatkan jenama kami; trend dan persaingan dalam industri penginapan; pertumbuhan yang dijangka permintaan untuk penginapan; dan faktor serta risiko lain yang terperinci dalam penyataan kami dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat. Sebarang kenyataan di sini yang bukan kenyataan fakta sejarah boleh dianggap sebagai kenyataan prospektif, yang boleh dikenal pasti dengan istilah “mungkin”, “hendaklah”, “akan”, “dijangka”, “dirancang”, “berhasrat”, “dipercayai”, “dianggarkan”, “ramal”, “projek” atau “terus”, penafian istilah tersebut atau istilah berbanding lain. Pembaca tidak harus bergantung kepada kenyataan prospektif sebagai ramalan kejadian atau keputusan masa depan.

H World tidak menanggung kewajipan untuk mengemaskini atau menyemak semula sebarang kenyataan prospektif, sama ada disebabkan maklumat baru, peristiwa masa depan atau lain-lain, melainkan diperlukan oleh undang-undang berkenaan.

Maklumat Hubungan
Hubungan Pelabur
Tel: +86 (21) 6195 9561
E-mel: ir@hworld.com
https://ir.hworld.com

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.