Gulf Resources Memberi Kemas Kini Mengenai Kilang Kimia Yuxin

(SeaPRwire) –   SHOUGUANG, China, 09 Februari 2024 — Gulf Resources, Inc. (Nasdaq: GURE) (“Gulf Resources” atau “Syarikat”) pengeluar utama bromin, garam mentah dan produk kimia khusus di China, hari ini mengumumkan ingin memaklumkan pemegang saham tentang status kilang Kimia Yuxin.

Pada masa ini, syarikat masih belum memesan penghantaran peralatan yang tinggal untuk kilang sambil menilai peluang pasaran.

 • Ekonomi China kini lemah. Kekurangan ini terutamanya ketara dalam pasaran perumahan, yang merupakan pelanggan penting bromin. Syarikat percaya kebanyakan syarikat kimia China dalam niche kami, kini sedang merugi. Walaupun syarikat percaya ekonomi akan pulih pada masa akan datang, ia tidak percaya harus mengeluarkan lebih wang untuk perniagaan yang kemungkinan akan merugi dalam jangka pendek.
 • Setelah syarikat melihat peningkatan dalam ekonomi, ia boleh mengambil penghantaran peralatan yang tinggal dan memulakan pengeluaran.
 • Syarikat terus menilai segmen kimia pasaran yang berbeza untuk melihat mana, jika ada, yang menawarkan peluang untuk keuntungan terbaik.
 • Syarikat memberi tumpuan khusus kepada segmen pasaran kemungkinan, seperti farmaseutikal, yang mungkin menawarkan peluang untuk menjana modal luar negara, jadi syarikat mungkin mempertimbangkan untuk menjana dana untuk faedah pemegang sahamnya.
 • Syarikat juga terus memantau perkembangan di Timur Tengah. Oleh kerana kira-kira 74% pengeluaran bromin di dunia berlaku di kawasan Laut Mati antara Israel dan Jordan, syarikat sedar bahawa sebarang pengembangan perang boleh mengubah secara material keadaan pasaran di seluruh dunia.
 • Syarikat juga terus meneliti peluang perniagaan potensi lain.
  • Peluang semasa paling menarik mungkin dalam bidang bateri sodium-ion.
  • Dua pengeluar kereta utama China (CATL (Chery) dan BYD kini mengeluarkan kereta dengan bateri sodium-ion.
  • Syarikat belum selesai kajian peluang untuk bateri sodium—ion, tetapi ia percaya ini boleh menjadi penerbangan logik untuk perniagaan garam mentahnya.
 • Gulf Resources percaya ia akan bergerak ke hadapan dengan penyelesaian kilang kimianya. Walau bagaimanapun, jika ekonomi China terus kekal lemah dan jika Syarikat percaya kelemahan ini akan berterusan, syarikat mungkin secara teorinya menggunakan kilang kimianya untuk pengeluaran bateri sodium-ion.

Syarikat ingin meyakinkan pelabur bahawa semua keputusan berkaitan dengan projek Kilang Kimia Yuxin sedang ditinjau oleh Lembaga Pengarah.

Syarikat telah memaparkan foto beberapa kerja pencegahan banjir di laman webnya ().

Tentang Gulf Resources, Inc.

Gulf Resources, Inc. beroperasi melalui empat anak syarikat milik penuh, Shouguang City Haoyuan Chemical Company Limited (“SCHC”), Shouguang Yuxin Chemical Industry Co., Limited (“SYCI”), Daying County Haoyuan Chemical Company Limited (“DCHC”) dan Shouguang Hengde Salt Industry Co. Ltd. (“SHSI”). Syarikat percaya bahawa ia adalah salah satu pengeluar bromin terbesar di China. Bromin unsur digunakan untuk menghasilkan pelbagai sebatian yang digunakan dalam industri dan pertanian. Melalui SYCI, Syarikat menghasilkan produk kimia yang digunakan dalam pelbagai aplikasi, termasuk eksplorasi lapangan minyak dan gas serta agen pembuatan kertas kimia, dan bahan untuk antibiotik manusia dan haiwan. Melalui SHSI, Syarikat mengeluarkan dan menjual garam mentah. DCHC ditubuhkan untuk terus meneliti dan membangunkan sumber gas asli dan air masin (termasuk bromin dan garam mentah) di China. Untuk maklumat lanjut, lawati .

Kenyataan Prospektif

Beberapa kenyataan dalam kenyataan akhbar ini mengandungi maklumat prospektif tentang Gulf Resources dan anak syarikatnya perniagaan dan produk menurut Peraturan 175 di bawah Akta Sekuriti 1933 dan Peraturan 3b-6 di bawah Akta Pertukaran Sekuriti 1934, dan tertakluk kepada perlindungan yang dicipta oleh peraturan itu. Keputusan sebenar mungkin berbeza secara material bergantung kepada beberapa faktor risiko termasuk tetapi tidak terhad kepada keadaan ekonomi dan perniagaan umum di China, keupayaan produk masa depan dan pengeluaran, penghantaran kepada pelanggan akhir, penerimaan pasaran untuk produk baharu dan sedia ada, saingan tambahan daripada pesaing baharu dan sedia ada untuk bromin dan bahan kimia lain untuk medan minyak dan pengeluaran kuasa, perubahan dalam teknologi, keupayaan untuk membuat pembelian aset bromin masa depan, dan pelbagai faktor lain di luar kawalannya. Semua kenyataan prospektif secara jelas layak dalam keseluruhan oleh kenyataan ini dan faktor-faktor risiko terperinci dalam laporan syarikat yang diedarkan kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Pertukaran. Gulf Resources tidak berkewajipan untuk menyemak atau mengemaskini sebarang kenyataan prospektif untuk mencerminkan peristiwa atau keadaan selepas tarikh penerbitan ini.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

HUBUNGI: HUBUNGI: Gulf Resources, Inc.
Laman Web: http://www.gulfresourcesinc.com
Pengarah Hubungan Pelabur
Helen Xu