GRAVITY LAPORKAN KEMUNGKINAN KEPUTUSAN TIDAK DIAUDIT UNTUK SUKU KE-4 2023 DAN KEMAS KINI PERNIAGAAN

(SeaPRwire) –   Seoul, Feb. 14, 2024 — GRAVITY Co., Ltd. (NasdaqGM: GRVY) (“Gravity” atau “Syarikat”), pembangun dan penerbit permainan talian dan mudah alih berasaskan Korea Selatan, hari ini mengumumkan keputusan kewangan sementara tidak diaudit untuk suku keempat berakhir 31 Disember 2023, yang disediakan mengikut Piawaian Pelaporan Kewangan Antarabangsa seperti yang dikeluarkan oleh Lembaga Piawaian Perakaunan Antarabangsa dan kemaskini perniagaan.

KEPUTUSAN KEWANGAN SUKU KEEMPAT 2023 YANG BELUM DIAUDIT

Pendapatan konsolidasi sementara untuk suku keempat 2023 adalah KRW 146 bilion, dan keuntungan operasi konsolidasi sementara adalah KRW 26 bilion.

Keputusan suku keempat 2023 sementara terutamanya disebabkan oleh penurunan pendapatan daripada Ragnarok Origin di Asia Tenggara. Pendapatan konsolidasi sementara untuk suku keempat 2023 mewakili penurunan 17.1% dalam QoQ dan penurunan 17.1% dalam YoY.

Pendapatan konsolidasi tidak diaudit sementara untuk 2023 adalah KRW 726 bilion, dan keuntungan operasi adalah KRW 160 bilion.

Angka-angka sementara 2023 belum diaudit dan tertakluk kepada semakan. Keputusan akhir untuk suku keempat dan tahun berakhir 31 Disember 2023 akan diberikan melalui laporan tahunan untuk tahun kewangan berakhir 31 Disember 2023 pada Form 20-F.

Kekayaan

Baki tunai dan setara tunai dan instrumen kewangan jangka pendek adalah KRW 461,313 juta pada 31 Disember 2023.

Permainan berasaskan IP Ragnarok Online

  • Ragnarok X: Next Generation, permainan MMORPG mudah alih dan PC

Ragnarok X: Next Generation secara rasmi menerima kod ISBN daripada kerajaan China pada 22 Disember 2023, dan sedang bersedia untuk dilancarkan di China. Penerbit permainan adalah Beihai Leyou Technology Co. Ltd, sebuah syarikat bersekutu ZLONGAME.

  • Ragnarok Origin, permainan MMORPG mudah alih dan PC

Ragnarok Origin akan dilancarkan di China pada separuh pertama 2024. Juga, versi global bersepadu permainan ini akan dilancarkan di Utara, Amerika Tengah, Amerika Selatan pada suku pertama 2024.

  • Ragnarok Idle Adventure, permainan Idle RPG mudah alih

Ragnarok Idle Adventure dilancarkan di Thailand pada 18 Januari 2024. Permainan ini menduduki tangga pertama dalam carta kasar teratas Apple App Store dan keenam dalam carta kasar teratas Google Play selepas pelancarannya. Juga, ia sedang bersedia untuk dilancarkan di Taiwan, Hong Kong dan Makau pada separuh pertama 2024.

  • Ragnarok Begins, permainan MMORPG side-scrolling tindakan mudah alih dan PC

Ragnarok Begins dilancarkan di Korea Selatan pada 7 Disember 2023.

  • Ragnarok V: Returns, permainan MMORPG 3D mudah alih dan PC

Ragnarok V: Returns akan membuka CBT keduanya di Korea Selatan dan CBT pertamanya di Asia Tenggara pada suku pertama 2024.

Permainan Blockchain Berasaskan IP Ragnarok Online

  • Ragnarok Poring Merge NFT, permainan RPG blockchain mudah alih berkesan masa

Ragnarok Poring Merge NFT sedang disediakan untuk dilancarkan secara lembut di Global pada 2024.

Acara Langsung Berasaskan IP Ragnarok Online

  • Pengalaman Dunia Sebenar Ragnarok, Pameran Grafik AR (Pertambahan Realiti)

Pengalaman Dunia Sebenar Ragnarok ialah pameran grafik AR dengan dunia permainan IP Ragnarok, dan sedang dibuka untuk tempoh terhad dari 6 Januari 2024 hingga 21 April 2024 di Central World di Bangkok, Thailand.

Permainan berasaskan IP lain

  • KAMiBAKO, permainan RPG Dunia Kraft PC dan konsol

KAMiBAKO sedang bersedia untuk dilancarkan secara global pada separuh pertama 2024. Permainan ini dibangunkan oleh Gravity Game Arise, anak syarikat milik penuh Gravity di Jepun, dan akan diterbitkan di Jepun oleh Gravity Game Arise. Dan Gravity akan menerbitkan permainan di kawasan-kawasan global lain selain Jepun.

  • TOKYO PSYCHODEMIC, permainan pengembaraan profil ciri-ciri 2D PC dan konsol

TOKYO PSYCHODEMIC akan dilancarkan secara global pada 30 Mei 2024. Permainan ini dibangunkan oleh Gravity Game Arise, anak syarikat milik penuh Gravity di Jepun, dan akan diterbitkan di Jepun oleh Gravity Game Arise. Dan Gravity akan menerbitkan permainan di kawasan-kawasan global lain selain Jepun.

Pelancaran Maklumat Pelabur

Gravity telah mengeluarkan pelancaran maklumat pelabur. Pelancaran mengandungi kemaskini perniagaan terkini Syarikat, keputusan suku keempat 2023 dan rancangan perniagaan Gravity. Pelancaran boleh didapati di laman web Syarikat di bawah bahagian Arkib IR di http://www.gravity.co.kr/en/ir/pds/list.asp. Versi Bahasa Korea dan Jepun pelancaran juga disediakan di laman web.

Mengenai GRAVITY Co., Ltd. —————————————————
Gravity adalah pembangun dan penerbit permainan talian dan mudah alih. Produk utama Gravity, Ragnarok Online, adalah permainan talian popular di banyak pasaran, termasuk Jepun dan Taiwan, dan kini ditawarkan secara komersial di 91 pasaran. Untuk maklumat lanjut mengenai Gravity, sila lawati http://www.gravity.co.kr.

Kenyataan Masa Depan:

Beberapa kenyataan dalam kenyataan akhbar ini mungkin termasuk, selain maklumat sejarah, “kenyataan masa depan” dalam maksud “perlindungan selamat” Seksyen 27E Akta Securities Amerika Syarikat 1995. Kenyataan masa depan biasanya boleh dikenal pasti dengan menggunakan istilah masa depan seperti “mungkin”, “akan”, “dijangka”, “bertujuan”, “anggaran”, “percaya”, “projek” atau “terus” atau negatifnya atau kata-kata serupa lain, walaupun bukan semua kenyataan masa depan mengandungi perkataan-perkataan ini. Pelabur perlu mempertimbangkan maklumat yang terkandung dalam penyampaian dan fail kami kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat (SEC), termasuk laporan tahunan kami untuk tahun kewangan berakhir 31 Disember 2023 pada Form 20-F, bersama-sama dengan dokumen lain yang mungkin kami hantar atau fail dengan SEC dari semasa ke semasa, pada Form 6-K. Kenyataan masa depan hanya membincangkan isu pada tarikh kenyataan akhbar ini dan kami menganggap tiada tugas untuk mengemaskini mereka untuk mencerminkan peristiwa atau keadaan baru, berubah atau tidak dijangka.

Hubungan:

Encik Heung Gon Kim
Ketua Pegawai Kewangan
Gravity Co., Ltd.
E-mel: kheung@gravity.co.kr

Cik Jin Lee
Pengurus Hubungan Pelabur
Gravity Co., Ltd.
E-mel: ir@gravity.co.kr
Telefon: +82-2-2132-7800

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.