Gorilla Technology dan Thames Freeport Umumkan Jalinan Strategik, Memajukan Inovasi Bandar Pintar dan Memupuk Perkongsian Perdagangan

(SeaPRwire) –   LONDON, April 10, 2024 — Gorilla Technology Group Inc. (“Gorilla”) (NASDAQ: GRRR), pemimpin global dalam Teknologi Intelijen Keselamatan, Intelijen Rangkaian, Intelijen Perniagaan, dan teknologi IoT hari ini mengumumkan mereka telah menandatangani Memorandum Persefahaman (MoU) dengan Thames Freeport, hab penting untuk perdagangan dan logistik di United Kingdom. Kerjasama strategik ini dijangka akan merevolusikan kawasan Thames Freeport, menyelaraskan program Strategi Bandar Pintar yang berambisi dan memanfaatkan Dana Pelaburan Thames Freeport untuk memacu inovasi dan pertumbuhan mampan.

Di bawah kerjasama ini, Gorilla Technology akan memimpin pembangunan rangka kerja teknologi maju dalam infrastruktur Thames Freeport, dengan fokus meningkatkan kecekapan, keselamatan dan kemampanan. Kerjasama ini merupakan titik perubahan penting dalam perjalanan Thames Freeport menjadi bandar pintar yang sepenuhnya bersepadu, menetapkan piawaian baru untuk industri dan mewakili lompatan penting ke arah mendefinisi semula sektor industri utama dengan menetapkan piawaian untuk kecekapan, keselamatan dan pembangunan mampan.

Objektif Utama Kerjasama:

  • Perkongsian Perdagangan: Memudahkan pertukaran barangan dan perkhidmatan antara kawasan Thames Freeport dengan Mesir dan Taiwan.
  • Integrasi Teknologi: Menilai penyelesaian maju Gorilla Technology untuk mengoptimumkan operasi, meningkatkan langkah keselamatan, dan meningkatkan kecekapan logistik.
  • Pembangunan Strategi Bandar Pintar: Berkolaborasi dalam pembangunan strategi bandar pintar yang menyeluruh yang menyokong pertumbuhan mampan dan inovasi dalam Thames Freeport.
  • Pelaburan dalam Inovasi: Menggunakan Dana Pelaburan Thames Freeport untuk menyokong kemajuan teknologi dan penambahbaikan infrastruktur, memupuk persekitaran yang kondusif untuk perniagaan dan pemangku kepentingan.

Martin Whiteley, CEO Thames Freeport, berkata, “Kluster perindustrian kelas dunia sedang berkembang di tepi Sungai Thames. Thames Freeport, diperkukuh oleh perkongsian perdagangan kelas dunia, muncul sebagai simbol untuk teknologi tenaga bersih, pembuatan bernilai tambah, dan logistik maju, dengan sambungan global tanpa tandingan ke lebih 130 pelabuhan di lebih 65 negara. Kerjasama kami dengan Gorilla Technology mewakili titik perubahan penting dalam misi kami untuk menjadi bandar pintar terkemuka. Selain itu, kolaborasi dengan rakan perdagangan antarabangsa yang terkemuka meningkatkan komitmen kami untuk mengintegrasikan teknologi dan penyelesaian inovatif kelas dunia. Bersama, kami menetapkan piawaian baharu untuk kecekapan, keselamatan dan kemampanan dalam sektor logistik, selanjutnya mengukuhkan kedudukan kami di garis hadapan perdagangan dan inovasi global.”

Jay Chandan, Pengerusi & Ketua Eksekutif Gorilla Technology, menyatakan, “Kami gembira mengumumkan kerjasama ini dengan Thames Freeport, menandakan titik perubahan penting dalam perjalanan kami untuk mendefinisi semula masa depan perdagangan dan logistik. Kolaborasi kami berakar umbi dalam visi bersama inovasi dan kemampanan, prinsip-prinsip yang berdiri di inti misi kami. Kerjasama ini bukan sahaja menjadi bukti komitmen bersama kecemerlangan tetapi juga obor perubahan dalam industri. Bersama, kami ditetapkan untuk mencabar status quo, maju dengan momentum tanpa tandingan untuk mewujudkan peluang yang pernah difikirkan mustahil. Ini lebih daripada kerjasama; ini revolusi dalam pembuatan. Kami tidak hanya menetapkan piawaian baharu; kami merangka semula apa yang mungkin dan mencipta warisan yang akan bergema melalui zaman.”

Tentang Gorilla Technology Group Inc.

“Memberdayakan Masa Depan Anda”

Gorilla, beribu pejabat di London, UK, adalah pembekal penyelesaian global dalam Intelijen Keselamatan, Intelijen Rangkaian, Intelijen Perniagaan dan teknologi IoT. Gorilla menawarkan pelbagai penyelesaian termasuk Bandar Pintar, Rangkaian, Video, Konvergensi Keselamatan dan IoT dalam sektor terpilih Kerajaan & Perkhidmatan Awam, Pembuatan, Telekom, Runcit, Pengangkutan & Logistik, Kesihatan dan Pendidikan.

Visi Syarikat adalah untuk memberdayakan masa depan yang terhubung melalui teknologi inovatif dan transformasi.

Untuk maklumat lanjut, sila layari .

Tentang Thames Freeport

Thames Freeport mewakili masa depan perdagangan Britain. Sebagai pintu masuk ke London, ia merupakan sambungan strategik vital untuk perdagangan global di pusat pasaran pengguna terbesar Eropah. Dengan 1,700 ekar tanah pembangunan di sepanjang Sungai Thames, Freeport menawarkan proposisi nilai yang unik dan menarik. Thames Freeport menyediakan kapasiti pelabuhan utama dengan peluasan pelabuhan yang signifikan yang dirancang, sambungan penghantaran global dan ekosistem sokongan dan rantai bekalan yang menyokong. Ia juga menyediakan sambungan pengangkutan luas melalui jalan raya, sungai dan rel ke pusat penduduk utama.

Kenyataan Pandangan Masa Depan

Kenyataan media ini mengandungi kenyataan pandangan masa depan yang berdasarkan anggaran, anggapan dan jangkaan. Keputusan sebenar dan prestasi mungkin berbeza secara material dan tidak menggalakkan daripada kenyataan pandangan masa depan. Gorilla tidak menanggung sebarang kewajipan untuk mengemas kini sebarang kenyataan pandangan masa depan, kecuali yang diperlukan oleh undang-undang.

Hubungan Pelabur:
Cody Fletcher
The Blueshirt Group untuk Gorilla
+1 (434) 251-7165

Hubungan Media:
James McCusker
Kumpulan Canaan Parish Inc.
+1 (203) 585-4750

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.