GigaCloud Technology Inc Membangun Kepelbagaian Pembekal, Memperkenalkan Tiga Pasaran Baharu ke Pasaran Dagang Elektronik B2Bnya

(SeaPRwire) –   Pembekal global baru akan menawarkan pilihan tambahan julat perabot dan produk rumah kepada Pasaran E-dagang B2B GigaCloud

EL MONTE, Calif., 27 Februari 2024 — GigaCloud Technology Inc (Nasdaq: GCT) (“GigaCloud” atau “Syarikat”), pembuka jalan penyelesaian e-dagang B2B global ujung ke ujung untuk barang besar, hari ini mengumumkan bahawa pembekal dari asal produk baharu di Colombia, Mexico, dan Turki telah menyertai platform e-dagangnya, Pasaran GigaCloud. Ini selanjutnya memberi pelbagai produk tawarannya dan mengoptimumkan pengurusan rantaian bekalan global.

Tiga pembekal global telah menyertai Pasaran GigaCloud sebagai penjual 3P baharu, meluaskan asas penjual di pasaran baharu dan memperkenalkan SKU baharu ke platform itu. Plasticos MQ berpangkalan di Colombia akan memperkenalkan pelbagai produk rumah dan perabot luar, Krill International Furniture dari Mexico akan menyediakan koleksi eksklusif untuk dijual di Pasaran GigaCloud, dan Naar Rug, dengan sejarah 45 tahun membuat karpet di Turki, akan menambah pilihan karpet berkualiti di bawah nama kedai DECART RUG di platform itu.

Bagi 12 bulan berakhir 30 September 2023, Pasaran GigaCloud mempunyai 741 penjual 3P aktif dan 4,602 pembeli aktif. GMV Pasaran GigaCloud adalah $684.8 juta bagi 12 bulan berakhir 30 September 2023.

“Kami gembira menyertai Pasaran GigaCloud,” kata Halliby Garzon, pengurus akaun utama antarabangsa Plasticos MQ, “Platform ini menyediakan titik masuk yang licin bagi penjual luar negara, menubuhkan kehadiran negara kami dengan mudah. Ini meletakkan kami dalam kedudukan untuk menangkap pasaran lebih besar dan dengan licin disatukan ke dalam rangkaian perniagaan lebih luas. Dengan produk kami segera akan tersedia di platform ini, kami berharap untuk memanfaatkan hubungan ini untuk meningkatkan jangkauan dan impak kami dalam landskap e-dagang perniagaan global.”

“Dengan perubahan yang berlaku dalam rantaian bekalan global yang sedang berkembang menyediakan cabaran tambahan bagi penjual grosir, yang merupakan pembeli di pasaran kami, meluaskan asas penjual kami dan memasukkan produk dari pelbagai geografi tidak sahaja meningkatkan daya adaptasi platform kami tetapi ketahanan rantaian bekalan global kami,” kata Larry Wu, Pengasas, Pengerusi dan Ketua Pegawai Eksekutif GigaCloud. “Langkah strategik ini meletakkan GigaCloud sebagai pemain utama dalam perdagangan global, menawarkan penyelesaian rantaian bekalan global yang memberdayakan penjual grosir untuk menyumber produk secara global, disokong oleh perkhidmatan logistik dan pemenuhan komprehensif untuk mengoptimumkan kecekapan pembelian mereka dan prestasi rantaian bekalan keseluruhan – semuanya di hujung jari mereka.”

Tentang GigaCloud Technology Inc

GigaCloud Technology Inc merupakan perintis penyelesaian e-dagang B2B global ujung ke ujung untuk barang besar. Platform e-dagang syarikat ini, yang dirujuk sebagai “Pasaran GigaCloud”, mengintegrasikan segala-galanya dari penemuan, pembayaran dan alat logistik ke dalam satu platform mudah digunakan. Syarikat pasaran global ini secara licin menyambungkan pengilang, terutamanya di Asia, dengan penjual grosir, terutamanya di AS, Asia dan Eropah, untuk melaksanakan transaksi lintas sempadan dengan keyakinan, kelajuan dan kecekapan. Syarikat ini menawarkan penyelesaian benar-benar menyeluruh yang mengangkut produk dari gudang pengilang ke pintu pelanggan akhir, semuanya dengan harga tetap. Syarikat ini pertama kali melancarkan pasarannya pada Januari 2019 dengan memberi tumpuan kepada pasaran perabot global dan sejak itu telah meluaskan ke kategori tambahan seperti peralatan rumah dan peralatan kecergasan. Untuk maklumat lanjut, sila lawati laman web Syarikat: .

Kenyataan Selamat

Kenyataan akhbar ini mengandungi kenyataan yang mungkin merupakan “kenyataan prospektif” mengikut “selamat lembaran” di bawah Akta Pembaikpulihan Liabiliti Sivil Sekuriti Amerika Syarikat 1995. Kenyataan prospektif mencerminkan pandangan kami mengenai peristiwa masa depan. Kenyataan prospektif ini melibatkan risiko dan ketidakpastian yang diketahui dan tidak diketahui serta berdasarkan jangkaan Syarikat mengenai peristiwa masa depan yang Syarikat percaya boleh mempengaruhi keadaan kewangan, keputusan operasi, strategi perniagaan dan keperluan kewangan kami. Pelabur boleh mengenal pasti kenyataan prospektif ini melalui perkataan atau ungkapan seperti “mungkin”, “akan”, “boleh”, “dijangka”, “menganggarkan”, “berniat”, “merancang”, “percaya”, “kemungkinannya”, “cadangan”, “berpotensi”, “terus” atau ungkapan serupa. Syarikat tidak akan mengemas kini atau menyemak kenyataan prospektif untuk mencerminkan peristiwa atau keadaan akan datang, atau perubahan jangkaan kami, kecuali mungkin diperlukan oleh undang-undang. Walaupun Syarikat percaya bahawa jangkaan yang dinyatakan dalam kenyataan prospektif ini adalah munasabah, ia tidak dapat menjamin bahawa jangkaan tersebut akan menjadi kenyataan dan menggalakkan pelabur untuk melihat faktor lain yang mungkin mempengaruhi keputusan masa depan Syarikat dalam laporan tahunan dan penyataan lain kepada SEC.

Untuk pertanyaan media dan pelabur, sila hubungi:

GigaCloud Technology Inc
Email: ir@gigacloudtech.com

ICR
Email: GigacloudIR@icrinc.com

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.