Genius Group mengumumkan pelantikan Encik Adrian Reese sebagai Ketua Pegawai Kewangan

(SeaPRwire) –   SINGAPURA, 26 Mac 2024 — (NYSE American: GNS) (“Kumpulan Genius” atau “Syarikat”) pengumuman pelantikan Encik Adrian Reese sebagai Ketua Pegawai Kewangan (CFO)nya. Beliau telah dilantik ke jawatan ini berikutan rancangan pertumbuhan Genius Group yang diumumkan lebih awal, membawa pengalaman global yang luasnya ke Syarikat.

Encik Reese telah memegang jawatan pengurusan kewangan kanan di Morgan Stanley dari 2005 hingga 2021, termasuk peranan seperti CFO APAC Investment Banking dan Pengurusan Harta Antarabangsa, dan Ketua FP&A Pengurusan Pelaporan, Tadbir Urus dan Kawalan Korporat. Baru-baru ini, beliau berkhidmat sebagai Ketua Global FP&A dan CFO Pengurusan Aset di AlTi Tiedemann Global.

Berikutan pelantikannya, Adrian Reese berkata, “Saya gembira untuk menyertai Kumpulan Genius pada masa penting ini. Saya tidak sabar untuk bekerjasama dengan Roger dan pasukan pengurusan Genius ketika kita melaksanakan misi syarikat dalam pendidikan AI dan percepatan.”

Roger James Hamilton, Pengasas dan CEO Kumpulan Genius, berkata, “Lembaga pengarah, pengurusan dan pasukan global kami semua mengalu-alukan Adrian dengan hangat. Pengalamannya dalam industri perbankan pelaburan global, bersama kepakarannya dalam perancangan kewangan & analisis untuk memacu skala adalah tepat apa yang kami cari. Saya tidak sabar untuk membina masa depan bersama.”

Tentang Kumpulan Genius

Kumpulan Genius ialah pasaran pendidikan AI terkemuka di dunia, dengan misi untuk mengubah suai model pendidikan semasa dengan ekosistem pembelajaran sepanjang hayat berpusatkan pelajar yang menyediakan kerajaan, perniagaan, entrepreneur dan pelajar dengan kemahiran kepimpinan, keusahawanan dan hidup untuk membina ekonomi berkembang pesat masa depan. Kumpulan mempunyai asas pengguna seramai 5.4 juta pengguna di 200 buah negara, daripada usia awal hingga 100 tahun.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati

Hubungan Media

Pelabur AS:
Dave Gentry
RedChip Companies Inc
1-800-RED-CHIP

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.