Genius Group 2024 Panduan Kewangan: Pertumbuhan 110% kepada $56m – $60m Pendapatan dengan EBITDA Positif

(SeaPRwire) –   SINGAPURA, 22 Januari 2024 — Genius Group Limited (NYSE American: GNS) (“Genius Group” atau “Syarikat”) mengumumkan panduan kewangan bagi tahun kewangan berakhir 31 Disember 2024.

Panduan kewangan Genius Group untuk pertumbuhan pendapatan sebanyak 110% dengan EBITDA positif pada 2024 adalah berdasarkan pertumbuhan kuat berterusan dalam platform EdTech berpandu AI dan portfolio kursus pendidikan keusahawanan. Ini mengikuti panduan Syarikat yang telah disemak semula untuk tahun 2023 yang dijangka menjadi tahun keuntungan pada pertumbuhan pendapatan antara 43% hingga 60%.

Panduan Kewangan 2024:

  • Jangkaan pendapatan tahunan antara $58 juta – $60 juta, peningkatan sebanyak 110% daripada $27 juta – $29 juta yang merupakan panduan 2023 kami
  • Bilangan pelajar (dan pengguna) 9.5 juta – 10 juta, peningkatan sebanyak 67% daripada 5.7 juta – 6.0 juta panduan 2023
  • EBITDA terselaras antara $2.5 juta – $3.0 juta

Roger Hamilton, CEO Genius Group, berkata: “Kami terus melihat permintaan tinggi daripada komuniti global pelajar dan tenaga pengajar kami untuk penyelesaian pembelajaran berpandu AI dan Web3, daripada Genie AI kami dan Genius Metaversity hingga Portal Rakan Kongsi berpandu AI.”

“Kami percaya tahun 2024 akan menjadi tahun yang sangat penting bagi teknologi dan pendidikan, dengan trend berterusan ke arah kursus berfokus masa depan untuk mempersiapkan pelajar, usahawan dan pekerja untuk dunia di mana AI dan teknologi eksponen akan memainkan peranan semakin penting.”

“Kami percaya Genius Group berada dalam kedudukan yang baik untuk melayani syarikat-syarikat dan bakat yang mencari untuk belajar dan mendapat pendapatan dalam Zaman AI, menggunakan Genie AI kami untuk menyediakan laluan pembelajaran peribadi untuk pemimpin masa depan. Selain itu, ekonomi unit kami yang meningkat kami percaya akan membolehkan kami menggabungkan pertumbuhan tinggi dengan EBITDA terselaras positif pada 2024.”

Tentang Genius Group

Genius Group adalah kumpulan pendidikan keusahawanan Edtech terkemuka di dunia, dengan misi untuk mengubah suai model pendidikan semasa dengan kurikulum pembelajaran sepanjang hayat berfokus pelajar yang mempersiapkan pelajar dengan kemahiran kepimpinan, keusahawanan dan hidup untuk berjaya di pasaran semasa. Kumpulan ini mempunyai asas pengguna seramai 5.4 juta pengguna di 200 buah negara, daripada usia awal hingga 100 tahun.

Ukuran Kewangan Bukan-IFRS

Syarikat telah memasukkan beberapa ukuran kewangan bukan-IFRS dalam kenyataan berita ini termasuk EBITDA Terselaras kerana ia merupakan ukuran utama yang digunakan oleh pengurusan dan lembaga pengarah kami untuk memahami dan menilai prestasi inti kami dan trend, untuk menyediakan dan meluluskan bajet tahunan kami dan untuk membangunkan rancangan operasi jangka pendek dan panjang. Khususnya, pengecualian beberapa perbelanjaan dalam menghitung EBITDA Terselaras boleh memberikan ukuran berguna untuk perbandingan tempoh ke tempoh perniagaan inti kami. Ukuran kewangan bukan-IFRS bukan pengganti ukuran kewangan IFRS.

Kami menghitung EBITDA Terselaras sebagai Kerugian bersih bagi tempoh ditambah cukai pendapatan ditambah/dikurangkan keputusan kewangan bersih ditambah penyusutan dan pelaburan ditambah/dikurangkan perbelanjaan pemberian saham ditambah peruntukan hutang buruk. Perbelanjaan pemberian saham dan peruntukan hutang buruk dimasukkan dalam Perbelanjaan Pentadbiran dan Am di dalam Penyata Pendapatan Konsolidasi. Pengukuran EBITDA Terselaras bertujuan untuk memberikan maklumat tambahan kepada pelabur dan tidak seharusnya dipertimbangkan secara berasingan atau sebagai pengganti ukuran prestasi yang disediakan mengikut IFRS.

Rekonsiliasi ukuran bukan-IFRS seperti EBITDA Terselaras kepada ukuran IFRS yang paling sepadan dan justifikasi pengurusan untuk menggunakannya termasuk dalam kenyataan berita Genius Group bertarikh 29 September 2023, yang boleh didapati di bahagian hubungan pelabur laman web Syarikat di ir.geniusgroup.net. Pelabur digalakkan membaca pendedahan dan rekonsiliasi kewangan terperinci ini.

Kenyataan Prospektif

Kenyataan berita ini mengandungi beberapa kenyataan prospektif mengikut undang-undang sekuriti Amerika Syarikat, termasuk (tanpa had) kenyataan mengenai harapan, impian, kepercayaan atau strategi kami atau pengurusan kami untuk masa depan dan kenyataan lain selain kenyataan fakta sejarah. Selain itu, sebarang kenyataan yang merujuk kepada ramalan, anggaran atau ciri-ciri lain bagi peristiwa atau keadaan masa depan, termasuk sebarang anggapan asas, adalah kenyataan prospektif. Kenyataan prospektif biasanya dikenal pasti oleh perkataan “percaya”, “projek”, “jangka”, “menganggarkan”, “berniat”, “strategi”, “peluang”, “rancangan”, “mungkin”, “hendaklah”, “akan”, “akan terus”, “kemungkinan akan” dan ungkapan serupa, tetapi ketiadaan perkataan-perkataan ini tidak bermakna bahawa kenyataan itu bukan prospektif. Kenyataan prospektif merupakan ramalan, anggaran dan kenyataan lain mengenai peristiwa masa depan yang berasaskan jangkaan dan anggapan semasa, dan oleh itu tertakluk kepada risiko dan ketidakpastian dan tidak seharusnya diandalkan dan bukan jaminan prestasi.

Banyak faktor mungkin menyebabkan peristiwa masa depan sebenar berbeza secara material daripada kenyataan prospektif dalam kenyataan berita ini, termasuk tetapi tidak terhad kepada: matlamat dan strategi Syarikat; pembangunan perniagaan masa depan Syarikat; perubahan permintaan untuk pembelajaran dalam talian; perubahan dalam teknologi; fluktuasi dalam keadaan ekonomi; pertumbuhan industri pembelajaran dalam talian di Amerika Syarikat dan pasaran lain yang disasarkan atau dirancang untuk disasarkan oleh Syarikat; reputasi dan jenama; impak persaingan dan penentuan harga; peraturan kerajaan; dan anggapan di sebalik atau berkaitan dengan mana-mana yang tersebut di atas dan risiko lain yang dinyatakan dalam laporan yang difailkan oleh Syarikat dengan Suruhanjaya Sekuriti (SEC). Oleh itu, pelabur dinasihatkan untuk tidak mengambil keputusan berdasarkan kenyataan prospektif dalam kenyataan berita ini.

Hubungan Media
Dave Gentry
RedChip Companies Inc
1-800-RED-CHIP

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.