FLJ Group Limited Menerima Notis Ketidakpatuhan NASDAQ

(SeaPRwire) –   SHANGHAI, China, Feb. 21, 2024 — FLJ Group Limited (NASDAQ: FLJ) (syarikat “Kami”), hari ini mengumumkan bahawa ia telah menerima notis dari Pasaran Saham Nasdaq LLC (“Nasdaq”) bertarikh 20 Februari 2024 menyatakan bahawa Syarikat tidak mematuhi beberapa Peraturan Nasdaq untuk senarai berterusan di Pasaran Global Nasdaq.

Notis Nasdaq menyatakan bahawa Syarikat tidak mematuhi keperluan aset keseluruhan AS$50 juta dan jumlah pendapatan untuk tahun kewangan yang baru sahaja berakhir atau dua daripada tiga tahun kewangan yang baru sahaja berakhir paling terkini dan tidak mematuhi keperluan alternatif Peraturan Senarai Nasdaq 5450(b). Syarikat telah melepaskan dan mengasingkan beberapa anak syarikat pada bulan Oktober 2023 dan berkuat kuasa ke tahun kewangan terdahulu jumlah aset dan jumlah pendapatan keseluruhan. Syarikat juga tidak lagi memenuhi keperluan Nilai Pasaran Saham Awam yang Diperdagangkan (“MVPHS”) minimum di bawah Peraturan Senarai Nasdaq.

Notis Nasdaq tidak mempunyai kesan segera terhadap senarai Syarikat atau perdagangan ADS Syarikat.

Seperti yang dinyatakan dalam Peraturan Senarai Nasdaq, Syarikat mempunyai 45 hari kalendar (atau sehingga 5 April 2024) untuk menyampaikan pelan untuk memulihkan pematuhan dengan piawaian senarai berterusan. Sekiranya pelan pematuhan itu diterima oleh Nasdaq, Syarikat mungkin diberi tempoh pematuhan sehingga 180 hari kalendar dari 20 Februari 2024 untuk membuktikan pematuhan.

Menurut Peraturan Senarai Nasdaq 5810(c)(3)(D), Syarikat mempunyai tempoh pematuhan 180 hari kalendar (atau sehingga 19 Ogos 2024) untuk memulihkan pematuhan keperluan MVPHS. Sekiranya pada bila-bila masa semasa tempoh pematuhan ini MVPHS Syarikat ditutup pada AS$15 juta atau lebih untuk sepuluh hari perniagaan berturut-turut, Nasdaq akan memaklumkan Syarikat bahawa ia telah mencapai pematuhan dengan keperluan MVPHS.

Sekiranya Syarikat tidak memulihkan pematuhan sebelum tamat tempoh pematuhan, ia akan menerima pemberitahuan bertulis bahawa sekuritinya tertakluk kepada penyingkiran senarai. Pada masa itu, Syarikat boleh merayu keputusan penyingkiran senarai ke Panel Pendengaran Nasdaq. Sebagai alternatif, Syarikat boleh mempertimbangkan memohon untuk memindahkan sekuritinya ke Pasaran Modal Nasdaq.

Syarikat bercadang untuk menyampaikan pelan pematuhan pada atau sebelum 5 April 2024. Pengumuman ini dibuat memandukan Peraturan Senarai Nasdaq 5810(b), yang memerlukan pendedahan segera penerimaan notifikasi kekurangan.

Mengenai Kumpulan FLJ Terhad

Kumpulan FLJ Terhad, melalui anak syarikat dan entiti kepentingan berubahnya, mengendalikan perniagaan agensi insurans dan teknologi insurans. Agensi insurans adalah berlesen PRC dan beroperasi di seluruh negara di PRC dengan pelbagai produk insurans di bawah pengendalian syarikat insurans terkemuka dan/atau milik negara bagi harta dan liabiliti serta beberapa syarikat harta dan liabiliti serantau di China. Perniagaan teknologi insurans memberi tumpuan kepada pengendalian dan pembangunan teknologi insurans di PRC, termasuk membangunkan platform SaaS untuk menyambung pengguna dan sokongan pengendalian.

Kenyataan Prospektif

Kenyataan media ini mengandungi kenyataan prospektif. Kenyataan prospektif termasuk kenyataan mengenai rancangan, objektif, sasaran, strategi, peristiwa masa depan atau prestasi, dan andaian asas dan kenyataan lain selain kenyataan fakta sejarah. Kenyataan ini termasuk, antara lain, kenyataan mengenai rancangan Syarikat untuk memulihkan pematuhan dengan Peraturan Nasdaq untuk senarai berterusan. Keputusan sebenar Syarikat mungkin berbeza secara material daripada apa yang dinyatakan dalam mana-mana kenyataan prospektif disebabkan pelbagai faktor dan ketidakpastian. Laporan yang difailkan Syarikat dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa membincangkan faktor dan risiko penting lain yang boleh mempengaruhi perniagaan, keputusan operasi dan keadaan kewangan Syarikat. Oleh itu, pelabur dinasihatkan untuk tidak menaruh kepercayaan berlebihan terhadap mana-mana kenyataan prospektif dalam kenyataan media ini. Syarikat tidak menanggung sebarang kewajipan untuk secara awam memperbaiki kenyataan prospektif ini untuk memenuhi peristiwa atau keadaan yang timbul selepas tarikh ini.

Untuk pertanyaan pelabur dan media, sila hubungi:

Kumpulan FLJ Terhad
E-mel:

Christensen

Di China
Encik Rene Vanguestaine
Telefon: +86-10-5900-1548
E-mel:

Di Amerika Syarikat
Puan Linda Bergkamp
Telefon: +1-480-614-3004
E-mel:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.