FC Barcelona dan EBC Financial Group Menjalin Kerjasama Valuta Asing Rasmi Selama 3.5 Tahun Akan Datang

(SeaPRwire) –   Berasal dari London, Kumpulan Kewangan EBC bertujuan untuk membina kepimpinan dalam kewangan melalui menjadi rakan pertukaran mata wang asing rasmi Kelab di seluruh Asia, Amerika Tengah dan Selatan, Timur Tengah, Afrika, dan Oceania.

BARCELONA, 11 April 2024 — FC Barcelona dan Kumpulan Kewangan EBC (EBC) dengan sukacitanya mengumumkan perkongsian mereka dalam sektor pertukaran mata wang di pelbagai wilayah untuk 3.5 tahun, bermula hari ini. Perkongsian ini menetapkan EBC sebagai Rakan Rasmi FC Barcelona dalam Pertukaran Mata Wang, dengan liputan yang menjangkau wilayah termasuk APAC, LATAM, Timur Tengah, dan Afrika.

EBC Financial Group - Proud Official Partner of FC Barcelona

Perkongsian ini menandakan titik perubahan penting bagi EBC, menyelaraskan jenama dengan warisan dan jangkauan global yang dihormati FC Barcelona. Di bawah perjanjian eksklusif ini, EBC diberi keistimewaan unik untuk terlibat dalam aktiviti perniagaan khusus dalam domain pertukaran mata wang. Perkongsian ini merangkumi pelbagai perkhidmatan, termasuk urus niaga pertukaran mata wang, perdagangan, perantaraan (termasuk CFD), dan perkhidmatan penasihat.

Melalui persekutuan ini, EBC dijangka untuk memperkenalkan inovasi dan inspirasi, menggunakan warisan budaya kelab yang kaya dan pangkalan peminat yang bersemangat untuk membangunkan penglibatan bermakna dan menubuhkan kehadiran berkekalan di kawasan utama dengan audiens baru, mengeratkan hubungan dengan komuniti global yang dinamik dan melintasi sempadan pasaran tradisional. Ia juga merupakan peluang tanpa seperti untuk membawa FC Barcelona lebih dekat kepada rakan kongsi, penyokong, dan Culers di wilayah ini, bersama-sama strategi ekspansi globalnya untuk tumbuh dan terus memimpin industri melalui menjelajah rakan kongsi yang betul dalam sektor yang berbeza.

Kumpulan Kewangan EBC, diasaskan di pusat kewangan yang dihormati London, adalah kumpulan perkhidmatan kewangan komprehensif yang terkenal dengan kepakarannya dalam perdagangan dalam talian, pengurusan aset dan perundingan pelaburan. Dengan pejabat yang strategik terletak di pusat kewangan terkemuka, seperti London, Hong Kong, Tokyo, Sydney, Kepulauan Cayman, Singapura, Bangkok, Limassol, dan lebih banyak lagi, EBC melayani pelanggan pelbagai daripada pelabur runcit, profesional dan institusi di seluruh dunia. Terkenal dengan persekitaran perdagangan taraf institusi, kumpulan ini menyediakan perkhidmatan broker kewangan, perdagangan, dan pelbagai penyelesaian pelaburan yang disesuaikan.

Satu majlis tandatangan untuk memperingati titik perubahan penting antara Kelab dan EBC akan diadakan di Spotify Camp Nou yang diperbaharui pada tarikh akan datang.

EBC Financial Group and FC Barcelona, alongside President Joan Laporta, celebrate the union of finance and football with a ceremonial jersey exchange.

Kenyataan oleh Samuel Hertz, Pengarah Operasi APAC di EBC Financial Group dan David Barrett, CEO EBC Financial Group (UK) Ltd:

“Walaupun EBC baru berusia empat tahun, kami hanya berkembang kerana kami menuntut yang terbaik daripada diri kami dan industri. Kami telah menyelami sejarah berprestij FC Barcelona, mempelajari budaya mentoran mereka di mana yang berpengalaman membimbing yang baru, dan yang baru memberi inspirasi kepada yang lebih muda, mencipta kontinum pertumbuhan dan kecemerlangan. Ini bukan sekadar perkongsian; ia adalah perjalanan bersama ke arah kehebatan, memperbadankan budaya di mana kejayaan tidak hanya tentang memenangi tetapi juga tentang membangunkan nilai, membesarkan bakat, dan memberi sumbangan positif kepada masyarakat. Kami diilhami oleh cara Barca melakukan perkara, budaya mereka di mana veteran membimbing pendatang baru, melepasi kebijaksanaan dan semangat. Pilihan kami terhadap FC Barcelona sebagai rakan kongsi adalah sengaja dan mendalam; ia adalah tentang mempelajari dari yang terbaik dan menanamkan etos mereka bekerjasama, menghormati, dan cita-cita ke dalam DNA kami,” ujar Samuel Hertz, Pengarah Operasi APAC di EBC Financial Group.

David Barrett, CEO EBC Financial Group (UK) Limited, anak syarikat UK EBC Financial Group menambah, “Dapat membentuk perkongsian dengan jenama yang kuat dan dihormati seperti FC Barcelona menunjukkan ambisi kumpulan untuk sentiasa mendorong diri kami ke tahap pencapaian tertinggi yang mungkin. EBC Financial Group mempunyai firma yang dikawalselia di UK oleh FCA, Australia oleh ASIC dan Cayman oleh CIMA – semuanya pusat kewangan global yang dihormati – perkongsian ini dengan FC Barcelona menggariskan usaha kami untuk bersekutu dan berpasangan dengan yang terbaik dalam semua aspek.”

Kenyataan oleh Juli Guiu, Naib Presiden Bidang Pemasaran di FC Barcelona:

“Perkongsian ini bertepatan dengan pelan ekspansi global FC Barcelona dalam tahun-tahun kebelakangan ini, saya yakin ini akan membantu Kelab membuka peluang kekayaan dalam sektor kewangan melalui 3.5 tahun perkongsian dengan Kumpulan Kewangan EBC yang dihormati. Dengan potensi tak terjelajahi yang kami lihat di rantau Asia Pasifik, serta ekonomi berkembang pesat di Amerika Selatan dan Tengah, Mexico, Afrika, dan Timur Tengah, kami bersemangat untuk membina lebih banyak sambungan dengan jenama, rakan kongsi, penyokong, dan Culers di wilayah ini.”

Tentang EBC Financial Group
Diasaskan di daerah kewangan yang dihormati London, Kumpulan Kewangan EBC (EBC) terkenal dengan pakej perkhidmatannya yang komprehensif termasuk broker kewangan, pengurusan aset, dan penyelesaian pelaburan yang menyeluruh. Dengan pejabat strategik terletak di pusat kewangan terkemuka seperti London, Sydney, Hong Kong, Tokyo, Singapura, Kepulauan Cayman, Bangkok, Limassol, dan lebih banyak lagi, EBC melayani pelanggan pelbagai daripada pelabur runcit, profesional dan institusi di seluruh dunia.

Diiktiraf oleh pelbagai anugerah, EBC bangga mematuhi tahap tertinggi piawaian etika dan peraturan antarabangsa. EBC Financial Group (UK) Limited dikawalselia oleh Lembaga Conduct Kewangan UK (FCA), EBC Financial Group (Australia) Pty Ltd dikawalselia oleh Suruhanjaya Sekuriti dan Pelaburan Australia (ASIC), dan EBC Financial Group (Cayman) Limited dikawalselia oleh Pihak Berkuasa Wang Cayman (CIMA).

Di inti Kumpulan EBC adalah para profesional berpengalaman dengan lebih 30 tahun pengalaman mendalam di institusi kewangan utama, telah dengan cekap menavigasi melalui kitaran ekonomi penting dari Persetujuan Plaza ke krisis franc Swiss 2015. EBC memperjuangkan budaya di mana integriti, menghormati, dan keselamatan aset pelanggan adalah utama, memastikan setiap penglibatan pelanggan dirawat dengan paling serius yang layak.

Tentang FC Barcelona
FC Barcelona diasaskan pada tahun 1899 dan kini dimiliki oleh lebih daripada 144,000 ahlinya. Ia dianggap sebagai kelab sukan berganda terbaik di dunia dan mempunyai sejarah 125 tahun. Walaupun berakar di bandar dan negaranya, Catalonia, pandangannya adalah global. Ia mempunyai pejabat rasmi di bandar-bandar di tiga benua yang berbeza: Barcelona, Hong Kong, dan New York.

Barça berusaha untuk mengubah dunia melalui kecemerlangan sukan. Ini juga termasuk dunia pengetahuan dan inovasi melalui Barça Innovation Hub (BIHUB). Kelab ini juga diiktiraf untuk komitmennya terhadap isu-isu sosial, yang disalurkan melalui Yayasan FC Barcelona, dan untuk kerjanya untuk mendidik kanak-kanak dalam nilai-nilai positif sukan. Pertumbuhan Barça dalam tahun-tahun kebelakangan ini telah membawa kepada lebih daripada 486 juta pengikut di media sosial.

Hubungan Media:
Douglas Chew

Gambar yang menyertai pengumuman ini boleh didapati di

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.