ESGL Holdings Limited (NASDAQ: ESGL) Mengumumkan Perjanjian Pembekalan Bahan Mentah Berkitar Multi-Tahun Baru dengan Sentosa Clay Products

(SeaPRwire) –   SINGAPURA, 23 Januari 2024 — ESGL Holdings Limited (NASDAQ: ESGL) (“ESGL” atau “Syarikat”), sebuah syarikat terkemuka dalam bidang teknologi hijau dan pembuatan produk kitar semula, mengumumkan penutupan perjanjian berjangka panjang berjaya dengan Sentosa Clay Products Sdn Bhd (“SCP”) untuk bersama-sama menghasilkan bata lestari untuk industri pembinaan.

Perjanjian tandatangan antara ESGL dan SCP akan melihat pengeluaran bahan bangunan lestari menggunakan produk kitar semula, NEWSPAR. NEWSPAR ialah produk eksklusif dari ESGL yang menawarkan manfaat praktikal dan alam sekitar. Komitmen kontraktual meliputi tempoh sehingga 31 Disember 2025.

“Usaha penyelidikan dan pembangunan (R&D) bersama SCP selama beberapa bulan lepas telah membantu menjelajahi potensi NEWSPAR sebagai bahan pengganti dalam pembuatan bata. Di bawah kontrak ini, SCP menjangkakan pengeluaran tahunan lebih 10 juta batu lestari, setaraf dengan pembinaan kira-kira 1,000 rumah dua tingkat,” kata Encik Tan Kuang Yoa, Ketua Pegawai Eksekutif Sentosa Clay Products Sdn Bhd.

“Kontrak ini memberi impak ganda, kerana ia tidak sahaja menggalakkan penyelesaian pembinaan lestari, malahan menyediakan sumber pendapatan alternatif bagi pengeluaran NEWSPAR. Dengan NEWSPAR, kami menyumbang ke arah pengurangan karbon dalam sektor pembinaan. Kerjasama ini merupakan contoh sebenar ekonomi kitar, yang dimungkinkan melalui kerjasama kuat dengan entiti seperti SCP serta sokongan berterusan pelanggan ESGL,” kata Pengerusi dan Ketua Pegawai Eksekutif ESGL, Encik Quek Leng Chuang.

Mengenai NEWSPAR
NEWSPAR merupakan produk kitar inovatif yang dijana semula oleh ESGL, daripada sisa lumpur asal kilang pengeluaran. Pengeluarannya bergantung sepenuhnya kepada tenaga boleh diperbaharui, membezakannya sebagai pilihan alternatif yang lebih lestari berbanding bahan-bahan diekstrak melalui proses perlombongan.

Mengenai ESGL Holdings Limited
ESGL Holdings Limited (“ESGL”) ialah syarikat pegangan yang diperbadankan sebagai syarikat terkecuali di bawah undang-undang Kepulauan Cayman. ESGL menjalankan semua operasinya melalui entiti beroperasi di Singapura, Environmental Solutions (Asia) Pte. Ltd. Untuk maklumat lanjut, termasuk penyataan pendaftaran Syarikat dengan SEC, sila layari .

Mengenai Sentosa Clay Products Sdn Bhd
Sentosa Clay Products Sdn Bhd (“SCP”) ialah Syarikat Pembuatan Bata Malaysia, menggunakan gabungan kemahiran tukang bata tradisional dengan teknologi terkini, menghasilkan bata dan paip berkualiti tinggi untuk industri pembinaan.

Kenyataan Prospektif
Beberapa pernyataan dalam kenyataan akhbar ini mungkin dianggap mengandungi “kenyataan prospektif” tertentu dalam makna “perlindungan selamat” di bawah Akta Pembaharuan Litigasi Sekuriti Persendirian 1995. Kenyataan prospektif boleh dikenal pasti dengan perkataan seperti: “sasaran,” “percaya,” “jangka,” “akan,” “meletakkan,” “masa depan,” “ramalan,” “berniat,” “merancang,” “projek” dan ungkapan lain yang meramalkan atau menunjukkan peristiwa atau trend masa depan atau yang bukan pernyataan mengenai perkara-perkara sejarah. Contoh kenyataan prospektif termasuk, antara lain, pernyataan yang dibuat dalam kenyataan akhbar ini mengenai prestasi dan keputusan kewangan dan operasi masa depan yang dijangka, termasuk anggaran pertumbuhan, margin kasar, EBITDA yang disesuaikan, potensi ekspansi wilayah, pembangunan produk baru, perkongsian, hubungan pelanggan, permintaan pemprosesan sisa, dan jualan produk kitar semula. Kenyataan prospektif bukanlah fakta sejarah atau jaminan prestasi masa depan. Sebaliknya, ia hanya berdasarkan kepercayaan, jangkaan dan anggapan terkini pihak pengurusan ESGL sahaja. Oleh kerana kenyataan prospektif berkaitan dengan masa depan, ia tertakluk kepada ketidakpastian semula jadi, risiko dan perubahan keadaan yang sukar diramal dan kebanyakannya di luar kawalan kami.

Hubungan Pelabur
Crocker Coulson, Ketua Pegawai Eksekutif, AUM Media
+1 (646) 652-7185

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.