Elastos Melancar Bit Oracle Membolehkan Dormant Bitcoin Digunakan di Semua Blockchain

(SeaPRwire) –   BTC Oracle akan memajukan penggunaan Bitcoin Layer 2 dengan sokongan BeL2 Elastos yang berasaskan zk.

SINGAPURA, 22 Mac 2024 — Hari ini, perintis teknologi blockchain mengumumkan BTC Oracle, penyelesaian baharu yang radikal yang akan membolehkan setiap blockchain yang selaras dengan EVM menjadi Bitcoin Layer 2, mewakili penyelesaian paling menyeluruh untuk operabiliti lintas rantai yang membolehkan Bitcoin yang tidak digunakan digunakan pada semua Blockchains. BTC Oracle adalah sebahagian daripada Bitcoin Layer 2 (BeL2) Elastos, BeL2, Bitcoin Layer 2 pertama untuk membolehkan pembangunan dan pengurusan terus kontrak pintar berasaskan Bitcoin. BTC Oracle Elastos bertindak sebagai maklumat data yang memberikan bukti sifar pengetahuan (ZPK) maklumat Bitcoin secara masa nyata kepada kontrak pintar EVM. Mulai hari ini, prototaip tersedia untuk menggambarkan bagaimana anda boleh menyimpan ELA untuk mendapatkan ganjaran Bitcoin.

Token asli Elastos (ELA) telah digabungkan dengan Bitcoin sejak 2018. BeL2 adalah satu set teknologi yang terdiri daripada BTC Oracle yang memasukkan data berkaitan Bitcoin kepada kontrak EVM. Ini termasuk lapisan aplikasi; rangkaian relai yang dikuasakan oleh ELA yang lebih mendesentralisasikan proses dan mengurangkan bergantung kepada satu titik kegagalan tunggal; dan BTC Oracle yang menjana bukti pengetahuan sifar dan memindahkan acara dari BTC kepada kontrak EVM. Dalam bentuk yang paling mudah, BeL2 Oracle memberdayakan penyelesaian paling mudah tetapi paling menyeluruh untuk operabiliti lintas rantai yang melibatkan Bitcoin dan EVM.

Berucap mengenai pelancaran BTC Oracle, Sasha Mitchel Ketua Bitcoin Layer 2 di Elastos berkata, “BTC Oracle dan BeL2 memanfaatkan aspek kriptografi yang paling intuitif tetapi maju untuk memperluas utiliti Bitcoin dalam ruang DeFi dan seterusnya, semuanya sambil setia kepada akarnya untuk pendesentralisan dan privasi. Dengan BTC Oracle kami boleh membuka masa depan yang hebat untuk produk kewangan baharu dan kes gunaan bitcoin melalui aplikasi terdesentralisasi seperti peminjaman BTC, Pengindeksan BRC20, Penerbitan Mata Wang Stabil Algoritma, dan lebih lagi.”

“Dengan memberdayakan setiap blockchain yang selaras dengan EVM untuk menggunakan kontrak pintar yang dinyatakan dalam Bitcoin, industri boleh melonggarkan potensi inovatif dan ekonomi yang luar biasa untuk ekosistem kripto melalui penyimpanan ELA dan mendapat ganjaran Bitcoin,” kata Jonathan Hargreaves, Ketua Global Pembangunan Perniagaan & ESG di Elastos. “Dalam konteks itu, BTC Oracle melonggarkan peningkatan 7 kali ganda dalam potensi pasaran untuk membina pintar bitcoin.”

Tentang Elastos

adalah projek blockchain awam yang mengintegrasikan teknologi blockchain dengan satu set komponen platform yang direka semula untuk menghasilkan infrastruktur Internet moden yang memberikan perlindungan dalaman untuk privasi dan pemilikan aset digital. Misi adalah untuk membina perkhidmatan sumber terbuka yang boleh diakses untuk dunia, supaya pembangun boleh membina internet di mana individu memiliki dan mengawal data mereka.

Platform Pintar Web Elastos membolehkan organisasi untuk menyesuaikan semula bagaimana Internet bekerja untuk mereka untuk mengawal data mereka sendiri dengan lebih baik.

Pautan Sosial

X:

Facebook:

Discord:

YouTube:

Hubungan Media

Jenama: Elastos

Hubungi: Pasukan media

E-mel: support@elastos.info

Laman web:

SUMBER: Elastos

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.