Earlyworks Co., Ltd. Mengumumkan Penerimaan Penentuan Penyingkiran Daripada Nasdaq dan Rancangan untuk Meminta Suatu Pendengaran sebelum Panel Pendengaran Nasdaq

(SeaPRwire) –   TOKOH, 06 Mei 2024 – Earlyworks Co., Ltd. (Nasdaq: ELWS) (“Syarikat” atau “Earlyworks”), sebuah syarikat Jepun yang mengendalikan teknologi blockchain persendirian Grid Ledger System (“GLS”) miliknya, hari ini mengumumkan bahawa Syarikat telah menerima surat penentuan staf ( “Surat”), pada 1 Mei 2024, daripada Bahagian Kelayakan Senarai The Nasdaq Stock Market LLC (“Nasdaq”) memberitahu Syarikat bahawa, disebabkan kegagalan Syarikat untuk memulihkan pematuhan dengan harga tawaran minimum $1.00 setiap saham keperluan untuk senarai berterusan pada Pasaran Modal Nasdaq, seperti yang ditetapkan dalam Peraturan Senarai Nasdaq 5550 (a) (2) (“Keperluan Harga Tawaran Minimum”), Nasdaq telah menentukan (“Penentuan”) bahawa sekuriti syarikat akan dijadualkan untuk penyingkiran daripada Nasdaq kecuali Syarikat meminta rayuan Penentuan kepada Panel Mendengar ( “Panel”).

Pada 30 Oktober 2023, Syarikat menerima surat daripada Nasdaq (“Notis”), memberitahu Syarikat bahawa berdasarkan harga tawaran penutup sekuriti untuk 30 hari perniagaan berturut-turut sebelum Notis, Syarikat tidak mematuhi Keperluan Harga Tawaran Minimum.

Menurut Peraturan Senarai 5810 (c) (3) (A), Notis memberikan Syarikat tempoh 180 hari kalendar daripada tarikh Notis, atau sehingga 29 April 2024, untuk memulihkan pematuhan dengan Keperluan Harga Tawaran Minimum. Menurut Surat, Syarikat tidak memulihkan pematuhan dengan Keperluan Harga Tawaran Minimum pada 29 April 2024, dan tidak layak untuk tempoh kedua 180 hari.

Khususnya, Syarikat tidak mematuhi keperluan senarai awal $5,000,000 ekuiti pemegang saham untuk Pasaran Modal Nasdaq, seperti yang difikirkan untuk tempoh kedua 180 hari.

Kecuali Syarikat meminta rayuan Penentuan sebelum 8 Mei 2024, sekuriti Syarikat akan ditangguhkan pada pembukaan perniagaan pada 10 Mei 2024, dan Borang 25-NSE akan difailkan dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat, yang akan mengeluarkan sekuriti Syarikat daripada senarai dan pendaftaran di Nasdaq.

Syarikat merancang untuk merayu Penentuan kepada Panel pada masa yang sesuai. Permohonan mendengar akan menangguhkan penangguhan sekuriti Syarikat dan penyediaan Borang 25-NSE sementara menunggu keputusan Panel. Syarikat sedang mempertimbangkan semua pilihan yang tersedia, termasuk pecah saham terbalik, dan akan memberikan pemegang sahamnya dengan maklumat terkini apabila tersedia.

Tentang Earlyworks Co., Ltd.
Earlyworks Co., Ltd. adalah syarikat Jepun yang mengendalikan teknologi blockchain persendirian Grid Ledger System (“GLS”) miliknya untuk memanfaatkan teknologi blockchain dalam pelbagai aplikasi dalam pelbagai industri. GLS adalah blockchain hibrid yang menggabungkan kelebihan teknikal blockchain dan teknologi pangkalan data. Ciri-ciri GLS termasuk pemprosesan kelajuan tinggi yang boleh mencapai 0.016 saat setiap transaksi, kebal terhadap penipuan, keselamatan, tiada masa tidak berfungsi pelayan, dan aplikasi yang pelbagai. Kepentingan GLS disahkan dalam pelbagai domain termasuk hartanah, pengiklanan, telekomunikasi, metaverse, dan perkhidmatan kewangan. Misi Syarikat adalah untuk terus mengemaskini GLS dan membuatnya infrastruktur dalam masyarakat data Web3/metaverse yang akan datang. Untuk maklumat lanjut, sila lawati laman web Syarikat: .

Untuk maklumat lanjut, sila lawati laman web Syarikat: https://ir.e-arly.works/.

Untuk pertanyaan mengenai penerbitan ini, sila hubungi:

Earlyworks Co., Ltd.

Hubungi E-MAIL: ew-ir@e-arly.works

Kenyataan Prospektif
Beberapa kenyataan dalam pengumuman ini adalah kenyataan prospektif. Kenyataan prospektif ini melibatkan risiko dan ketidakpastian yang diketahui dan tidak diketahui dan berdasarkan jangkaan dan projeksi masa depan Syarikat tentang peristiwa yang Syarikat percaya boleh mempengaruhi keadaan kewangannya, keputusan operasinya, strategi perniagaannya dan keperluan kewangannya. Pelabur boleh menemui banyak (tetapi bukan semua) kenyataan ini dengan menggunakan perkataan seperti “anggaran”, “percaya”, “harap”, “jangka”, “ramal”, “anggarkan”, “merancang”, “akan”, “sepatutnya”, “boleh”, atau ungkapan serupa. Syarikat tidak menanggung kewajipan untuk mengemas kini atau menyemak kenyataan prospektif untuk mencerminkan peristiwa atau keadaan semasa atau masa depan, atau perubahan dalam jangkaannya, kecuali diperlukan oleh undang-undang. Walaupun Syarikat percaya bahawa jangkaan yang dinyatakan dalam kenyataan prospektif ini adalah munasabah, ia tidak dapat menjamin kepada anda bahawa jangkaan tersebut akan menjadi benar, dan Syarikat memberi amaran kepada pelabur bahawa keputusan sebenar mungkin berbeza secara material daripada yang dijangka dan menggalakkan pelabur untuk mengkaji faktor-faktor lain yang mungkin mempengaruhi keputusan masa depannya dan menggalakkan pelabur untuk mengkaji faktor-faktor lain yang mungkin mempengaruhi keputusan masa depannya dan menggalakkan pelabur untuk mengkaji penyataan pendaftaran dan fail-fail lain dengan SEC.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.