e.GO Umum Pengumuman Nyahpenyenaraian Nasdaq

(SeaPRwire) –   AACHEN, Jerman, 26 Mac 2024 — Next.e.GO N.V. (NASDAQ: EGOX) (“e.GO”) hari ini mengumumkan bahawa pada 25 Mac 2024, Syarikat telah menerima surat penentuan staf (surat) dari Bahagian Kelayakan Senarai Pasaran Saham Nasdaq LLC (“Nasdaq”) memberitahu Syarikat tentang penentuan staf untuk menghapuskan sekuriti Syarikat kerana sekuriti Syarikat telah mempunyai harga tawaran tertutup di bawah $0.10 untuk sepuluh hari perdagangan berturut-turut, yang memicu notis penghapusan senarai berdasarkan Peraturan Senarai Nasdaq 5810(c)(3)(A)(iii) (Peraturan Saham Berharga Rendah).

Selain notis penghapusan senarai berdasarkan Peraturan $0.10, Syarikat juga masih gagal memenuhi keperluan bahawa harga tawaran tertutup sekuritinya kekal pada $1.00 atau lebih tinggi seperti yang diperlukan oleh Peraturan Senarai Nasdaq 5810(c)(3)(A) (Peraturan Harga Tawaran Minimum). Syarikat telah menerima tempoh 180 hari kalendar untuk pulih kepada pematuhan dengan Peraturan Harga Tawaran Minimum, tempoh pematuhan yang akan tamat pada 10 Jun 2024. Sekiranya sekuriti Syarikat gagal pulih kepada pematuhan dengan Peraturan Harga Tawaran Minimum, Nasdaq akan mempunyai asas tambahan untuk menghapuskan sekuriti.

Menurut surat, kecuali Syarikat meminta rayuan terhadap surat, perdagangan saham Syarikat akan ditangguhkan pada pembukaan perniagaan pada 3 April 2024, dan Borang 25-NSE akan difailkan dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Pertukaran (SEC), yang akan menghapuskan sekuriti Syarikat daripada senarai dan pendaftaran di Pasaran Saham Nasdaq.

Syarikat kini merancang untuk merayu keputusan Staf kepada Panel Pendengaran (Panel). Permohonan mendengar akan menangguhkan penangguhan sekuriti Syarikat dan penyediaan Borang 25-NSE sehingga keputusan Panel.

Syarikat berniat untuk memantau harga tawaran tertutup saham biasa dan mungkin, jika sesuai, mempertimbangkan pelaksanaan pilihan yang tersedia untuk pulih kepada keperluan harga tawaran minimum di bawah Peraturan Senarai Nasdaq untuk terus disenaraikan di Nasdaq.

Mengenai e.GO

Beribu pejabat di Aachen, Jerman, e.GO mereka bentuk dan mengeluarkan kenderaan elektrik untuk persekitaran bandar, dengan fokus kepada kemudahan, kebolehpercayaan dan kemampuan mampu. e.GO telah membangunkan penyelesaian yang mengganggu untuk mengeluarkan kenderaan elektriknya menggunakan teknologi eksklusif dan Kilang Mikro kos rendah, dan kenderaan sudah ada di jalan hari ini. e.GO membantu bandar dan penduduknya meningkatkan cara mereka bergerak dan membuat mobiliti bandar yang bersih dan mudah dicapai menjadi realiti. Lawati https://www.e-go-mobile.com/ untuk maklumat lanjut.

Kenyataan Pandangan Ke Depan

Kenyataan akhbar ini termasuk “kenyataan pandangan ke depan”. Keputusan sebenar Syarikat mungkin berbeza daripada jangkaan, anggaran dan ramalannya dan oleh itu, anda tidak boleh bergantung kepada kenyataan pandangan ke depan ini sebagai ramalan peristiwa akan datang. Perkataan seperti “menjangka”, “anggar”, “projek”, “belanjawan”, “ramalan”, “mengira”, “berhasrat”, “mungkin”, “akan”, “boleh”, “harus”, “ramal”, “potensi”, “terus”, “tujuan” dan ungkapan serupa bertujuan mengenal pasti kenyataan pandangan ke depan sedemikian. Kenyataan pandangan ke depan ini termasuk, tanpa had, jangkaan, harapan, kepercayaan, niat Syarikat untuk masa depan, termasuk yang berkaitan dengan harga saham dan kedudukan baik Syarikat dengan Nasdaq. Kenyataan pandangan ke depan ini melibatkan risiko dan ketidakpastian yang signifikan yang boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada keputusan yang dijangka. Anda harus mempertimbangkan risiko dan ketidakpastian yang diterangkan dalam dokumen yang difailkan Syarikat dari semasa ke semasa dengan SEC. Penyataan ini mengenal pasti dan menangani risiko dan ketidakpastian penting lain yang boleh menyebabkan peristiwa sebenar dan keputusan berbeza secara material daripada kenyataan pandangan ke depan. Kebanyakan faktor ini berada di luar kawalan Syarikat dan sukar diramal. Syarikat memberi amaran untuk tidak bergantung berlebihan kepada mana-mana kenyataan pandangan ke depan, termasuk ramalan, yang hanya berlaku pada tarikh dibuat. Syarikat tidak menanggung atau menerima sebarang kewajiban untuk menerbitkan secara awam sebarang kemaskini atau pindaan kepada mana-mana kenyataan pandangan ke depan untuk menggambarkan sebarang perubahan dalam jangkaannya atau sebarang perubahan dalam peristiwa, keadaan, atau keadaan yang mana-mana kenyataan itu berdasarkan.

e.GO Hubungan

Untuk Pelabur:
Timo Wamig
ir@e-go-mobile.com

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.