CoinW Meningkatkan Keselamatan dengan Integrasi KYA

(SeaPRwire) –   UAE,DUBAI, Nov. 29, 2023 — CoinW, sebuah pertukaran mata wang kripto terkemuka, baru-baru ini telah melengkapkan pembaruan keselamatan untuk platformnya. Membina atas sistem Know Your Transaction (KYT) sedia ada, CoinW telah mengintegrasikan Know Your Address (KYA), bertujuan untuk meningkatkan keselamatan ke tahap baru.

Pembaruan terkini melibatkan pengintegrasian KYA ke CoinW, satu langkah bertujuan untuk meningkatkan langkah-langkah keselamatan. KYA, atau Know Your Address, memainkan peranan penting dalam mengenal pasti, menganalisis, menilai dan mengkategorikan risiko yang berkaitan dengan alamat tertentu di blockchain. Pengintegrasian ini bertujuan untuk meningkatkan penyelesaian keselamatan CoinW, menyediakan penyelesaian menyeluruh untuk melindungi aset pengguna.

KYT (Know Your Transaction) dan KYA bersama-sama mengukuhkan kedudukan CoinW sebagai pertukaran mata wang kripto yang paling selamat. KYT memberi fokus kepada pemantauan risiko transaksi, mengenal pasti alamat berbahaya, dan menjana amaran, memenuhi keperluan pematuhan dan pengurusan risiko untuk Pembekal Perkhidmatan Aset Digital (VASPs). KYA pula menilai risiko yang berkaitan dengan alamat tertentu, membantu siasatan aset digital dan penapisan risiko transaksi rantai blok.

Di CoinW, keselamatan pengguna adalah keutamaan. Platform ini mengakui tanggungjawab berterusan untuk memastikan integriti platformnya dan melindunginya daripada pelaku jahat. Dengan lebih 10 juta pengguna aktif berdagang di platform CoinW, syarikat mengambil langkah tambahan untuk memastikan platform kekal selamat, boleh dipercayai dan mematuhi undang-undang. Ini termasuklah memilih rakan kongsi. Sebagai pembekal perkhidmatan dompet MPC asas untuk CoinW, HyperBC telah menyediakan perkhidmatan dompet dengan selamat untuk jutaan alamat, memproses transaksi bernilai setara dengan 1.3 bilion USDT, semuanya sambil mengekalkan rekod keselamatan yang sempurna tanpa kejadian keselamatan.

Ketua Bahagian Kawalan Risiko di CoinW menyatakan, “Perkhidmatan AML rantai kami memantau deposit dan pengeluaran rantai, serta risiko dagangan mencurigakan secara masa nyata. Ia memastikan keselamatan aset pengguna, dan memenuhi keperluan pematuhan dan kawalan risiko untuk Pembekal Perkhidmatan Aset Digital (VASP), mengurangkan pengubahan wang haram dan pembiayaan keganasan.”

Serentak, pengintegrasian ini selari dengan strategi pengembangan global CoinW, kerana KYT dan KYA tidak sahaja meningkatkan keselamatan tetapi juga memastikan pematuhan ketat dengan piawaian peraturan. Mengenal pasti keperluan AML yang ditetapkan oleh pelbagai negara, usaha CoinW untuk mendapatkan lesen peraturan di beberapa negara ditandai oleh komitmen untuk memenuhi piawaian ini.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

HUBUNGI: Icey di legend.tech