China Green Agriculture, Inc. Terokai Sektor Mata Wang Kripto dan Tenaga dengan Pengambilalihan Lonestar Dream Inc.

(SeaPRwire) –   XI’AN, CHINA, 20 Mac 2024 — China Green Agriculture, Inc. (NYSE: CGA) (“China Green Agriculture” atau “Syarikat”) , sebuah syarikat yang terutamanya menghasilkan dan mengedar baja berkompaun asid humik, pelbagai jenis baja berkompaun dan produk pertanian melalui anak syarikatnya di China, hari ini memberi keterangan perniagaan mengenai pengambilalihan terkini Lonestar Dream Inc., sebuah syarikat Delaware (”Lonestar Dream”), yang memberi tumpuan kepada sektor mata wang kripto, terutamanya penambangan bitcoin. Encik Zhibiao Pan ialah Ketua Pegawai Eksekutif Bersama Syarikat dan merupakan pemegang saham tunggal Lonestar Dream. Syarikat merangka strategi pembangunan perniagaan ganda pada tahun 2021, bertujuan untuk meluaskan ke dalam industri mata wang kripto. Selepas itu, Syarikat dengan teliti melaksanakan strategi tersebut, berakhir dengan pengambilalihan penting ini.

CGA sebelum ini mengumumkan pada 27 Disember 2023 bahawa ia telah menandatangani perjanjian pembelian saham untuk mengambilalih Lonestar Dream dengan harga pembelian keseluruhan sebanyak $49 juta. Pembiayaan untuk pengambilalihan ini dibayar dalam tiga ansuran, tertakluk kepada syarat penutupan biasa. Saham Lonestar Dream yang dimiliki oleh Zhibiao Pan telah dipindahkan dan didaftarkan atas nama CGA. Untuk butiran lanjut mengenai urus niaga, sila rujuk Laporan Form 8-K Syarikat yang difailkan dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa (“SEC”).

Lonestar Dream, yang ditubuhkan pada September 2021, telah berkembang dengan pesat dalam bidang mata wang kripto. Selepas memasuki perjanjian kuasa kunci pada September 2021, memastikan 600 Megawatt (“MW”) di dua tapak, Lonestar Dream telah menghidupkan fasa pertama sebanyak 100 MW pada Ogos 2022. Dengan rancangan untuk menghantar tambahan 500 MW menjelang 2026, Lonestar Dream telah mempelbagaikan operasinya untuk merangkumi usaha penambangan sendiri dan perkhidmatan menjadi tuan rumah kepada pelanggan, memanfaatkan teknologi penambangan terkini seperti penyejukan udara, penyejukan hidro dan sistem penyejukan penyelaman miliknya. Sistem penyejukan penyelaman Lonestar Dream yang dibangunkan secara dalaman dan dengan paten tertunggak di Amerika Syarikat menggambarkan komitmennya terhadap kecekapan dan inovasi dalam sektor penambangan mata wang kripto.

Selain daripada usahanya dalam mata wang kripto, Lonestar Dream telah menetapkan matlamat untuk meluaskan industri pada masa hadapan, menyedari peranan penting tenaga dalam menggerakkan teknologi masa depan seperti kecerdasan buatan. Dengan rancangan untuk melaksanakan lebih infrastruktur tenaga, termasuk penubuhan Taman Perindustrian Tenaga pertamanya menjelang akhir 2024, Lonestar Dream bersedia meletakkan asas untuk pertumbuhan mata wang kripto dan kecerdasan buatan. Pendekatan proaktif Lonestar Dream jelas dalam penyelesaian lebih 30 lawatan tapak dan penyelidikan awal yang mendalam di Texas. Dengan meletakkan kedudukan strategik di kawasan utama dan terlibat secara aktif dalam penyelidikan dan pembangunan, Lonestar Dream menunjukkan komitmennya terhadap inovasi dan kesiapannya untuk memimpin cabaran dalam membentuk masa depan tenaga dan teknologi.

Dalam membangunkan Taman Perindustrian Tenaga, Lonestar Dream merintis pelaksanaan pasaran perkhidmatan tambahan kuasa, meliputi penjualan tenaga, pengawalseliaan dan lindung nilai. Dengan menyepadukan pasaran perkhidmatan tambahan kuasa secara licin dengan operasi penambangan mata wang kripto, ia memastikan kecekapan dan sinergi antara kedua-dua sektor.

Menyedari kepentingan sektor tenaga boleh diperbaharui, Lonestar Dream telah menyertakannya secara strategik dalam rancangan perkembangannya. Ia telah memulakan usaha awal dalam penyimpanan tenaga bateri (BESS) dan tenaga suria, meletakkan asas untuk pembangunan masa hadapan dalam bidang yang menjanjikan ini.

Secara keseluruhannya, visi berani Lonestar Dream untuk perkembangan perindustrian, inisiatif strategiknya dalam infrastruktur tenaga, penyepaduan tenaga boleh diperbaharui, dan komitmennya terhadap inovasi meletakkannya sebagai kuasa peneraju dalam penyatuan tenaga dan teknologi.

Encik Zhibiao Pan, Ketua Pegawai Eksekutif Bersama CGA, menyatakan rasa gembira mengenai lompatan strategik ini, dengan berkata: “Pengambilalihan Lonestar Dream mewakili tonggak strategik penting bagi China Green Agriculture, Inc. apabila kami memulakan perjalanan ke dalam sektor mata wang kripto dan tenaga yang sedang berkembang pesat. Dengan memanfaatkan kepakaran dan infrastruktur Lonestar Dream, kami bersedia untuk memanfaatkan peluang yang dibawa oleh landskap digital yang berubah. Dengan komitmen teguh terhadap inovasi dan kelestarian, kami bertujuan untuk menghasilkan nilai jangka panjang kepada pemangku kepentingan kami sambil menyumbang kepada pembangunan industri mata wang kripto dan tenaga.”

Encik Zhuoyu Li, Pengerusi dan Ketua Pegawai Eksekutif CGA, menekankan kepentingan strategik pengambilalihan ini, dengan menyoroti pasukan pengurusan berpengalaman Lonestar Dream, saluran produk yang meluas dan pelanggan besar sebagai aset utama yang akan melonjakkan perkembangan CGA dalam industri mata wang kripto. Beliau berkata: “Pengambilalihan Lonestar Dream mewakili langkah penting bagi perkembangan perniagaan CGA. Kami sedang bekerja dengan teliti untuk menyempurnakannya dan akan memberi maklum balas tepat waktu kepada pemegang saham dan masyarakat umum mengenai kemajuan inisiatif strategik yang menarik ini. Saya dengan tidak sabar menantikan peluang pertumbuhan yang dibawa bab baru menarik ini untuk Syarikat kami.”

Mengenai China Green Agriculture, Inc.

Syarikat menghasilkan dan mengedar baja berkompaun asid humik, pelbagai jenis baja berkompaun dan produk pertanian melalui anak syarikatnya secara penuh, iaitu: Shaanxi TechTeam Jinong Humic Acid Product Co., Ltd. (“Jinong”), Beijing Gufeng Chemical Products Co., Ltd (“Gufeng”) dan entiti kepentingan berubah. Pada tahun 2023, Syarikat memulakan pembelian mesin penambangan aset digital dan menubuhkan Antaeus Tech Inc. (“Antaeus”) di Negeri Delaware dan menambang aset digital bitcoin di Negeri Texas. Untuk maklumat lanjut, lawati . Syarikat secara rutin memuat naik maklumat penting di laman webnya.

Kenyataan Selamat

Kenyataan media ini mengandungi kenyataan prospektif mengenai perniagaan, produk dan keputusan kewangan Syarikat. Keputusan sebenar Syarikat mungkin berbeza secara material daripada yang dijangka dalam kenyataan prospektif bergantung kepada beberapa faktor risiko termasuk, tetapi tidak terhad kepada, yang berikut: keadaan ekonomi, perniagaan dan alam sekitar am; pembangunan, penghantaran, penerimaan pasaran, persaingan tambahan daripada pesaing baharu dan sedia ada; kadar faedah dan pertukaran mata wang; impak wabak global baru coronavirus (COVID-19); kemajuan teknologi, produk baharu diperolehi pesaing; cabaran yang terkandung dalam pembangunan produk baharu; keupayaan syarikat untuk meramal pasaran masa depan dengan tepat; kesukaran atau penangguhan pengeluaran; ketidakstabilan ekonomi dan risiko berdaulat; ketergantungan keberkesanan perlindungan syarikat terhadap produk inovatif; pendedahan kepada tindakan guaman dan/atau tindakan penguatkuasaan, dan pelbagai faktor lain di luar kawalan Syarikat. Semua kenyataan prospektif secara khususnya dikecualikan oleh Kenyataan Selamat ini dan faktor risiko terperinci dalam laporan Syarikat yang difailkan dengan SEC. China Green Agriculture tidak berkewajipan untuk merevisi atau mengemas kini sebarang kenyataan prospektif untuk mencerminkan peristiwa atau keadaan selepas tarikh penerbitan ini, kecuali diperlukan oleh undang-undang atau peraturan yang berkuat kuasa.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:

China Green Agriculture, Inc.
Tel: +86-29-88266383
E-mel:

SUMBER: China Green Agriculture, Inc.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.