Brilliant Acquisition Corporation Menjangka Tempoh Penyelesaian Diperluas Sehingga 23 Disember 2023

(SeaPRwire) –   New York, 22 November 2023 — Brilliant Acquisition Corporation (“Brilliant”) mengumumkan hari ini bahawa ia telah memanjangkan tempoh untuk menyelesaikan penggabungan perniagaan awalnya selama satu bulan lagi, sehingga 23 Disember 2023. Berhubung dengan pemanjangan itu, Penaja Brilliant, Nisun Investment Holding Limited, dan Nukkleus Inc. (“Nukkleus”) meletakkan agregat $32,300 dalam akaun amanah Brilliant, mewakili $0.08 setiap saham biasa awam Brilliant yang terkini tersenarai, sebagai faedah tambahan ke atas hasil dalam akaun amanah. Pemanjangan ini diluluskan oleh pemegang saham Brilliant pada 20 Julai 2023.

Tujuan pemanjangan ini adalah untuk memberikan masa yang mencukupi untuk Brilliant untuk menyelesaikan penggabungan perniagaan yang dicadangkan sebelumnya dengan Nukkleus. Untuk ringkasan terma-terma penting penggabungan perniagaan yang dicadangkan, sila lihat Laporan Kini Brilliant pada Borang 8-K yang difailkan pada 26 Jun 2023 dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat (SEC) dan Penyata Pendaftaran Brilliant pada Borang S-4 yang difailkan awal dengan SEC pada 25 Julai 2023 (sebagaimana diubah suai sehingga kini).

Tentang Brilliant Acquisition Corp.

Brilliant (Nasdaq: BRLI) ialah syarikat cek kosong yang diatur untuk tujuan melaksanakan penggabungan, pertukaran saham, pengambilalihan aset, atau penggabungan perniagaan yang serupa dengan satu atau lebih perniagaan atau entiti.

Maklumat Tambahan dan Di Mana Untuk Mendapatkannya

Kenyataan akhbar ini berkaitan dengan transaksi penggabungan perniagaan yang dicadangkan antara Nukkleus dan Brilliant di mana Nukkleus akan menjadi syarikat induk Brilliant selepas penutupan transaksi. Berhubung dengan penggabungan perniagaan yang dicadangkan, Brilliant telah memfailkan dengan SEC Penyata Pendaftaran Borang S-4, termasuk surat pekeliling pemilih (surat pekeliling pemilih). Surat pekeliling pemilih yang definitif telah atau akan disampaikan kepada pemegang saham Nukkleus dan Brilliant. Masing-masing Nukkleus dan Brilliant juga mungkin memfailkan dokumen berkaitan lain dengan penggabungan perniagaan yang dicadangkan dengan SEC.

SEBELUM MEMBUAT APA-APA KEPUTUSAN MENGENAI PENGUNDIAN ATAU PELABURAN, PELABUR DAN PEMEGANG SAHAM NUKKLEUS DAN BRILLIANT DINASIHATKAN MEMBACA PENYATA PENDAFTARAN, SURAT PEKELILING PEMILIH DAN SEMUA DOKUMEN BERKENAAN LAIN YANG DIFMAILKAN DENGAN SEC BERHUBUNG PENGGABUNGAN PERNIAGAAN YANG DICADANGKAN, TERMASUK APA-APA PENAMAN ATAU PELENGKAPAN KEPADA DOKUMEN-DOKUMEN INI, DENGAN HATI-HATI DAN SECARA KESELURUHANNYA KERANA MEREKA AKAN MENGANDUNGI MAKLUMAT PENTING MENGENAI PENGGABUNGAN PERNIAGAAN YANG DICADANGKAN.

Pelabur dan pemegang saham boleh mendapatkan salinan percuma penyata pendaftaran dan dokumen lain yang difailkan atau akan difailkan dengan SEC oleh Nukkleus atau Brilliant melalui laman web yang dikendalikan oleh SEC di . Pemegang saham Nukkleus juga berupaya mendapatkan salinan surat pekeliling pemilih yang definitif, tanpa caj dengan mengarahkan permintaan kepada: Nukkleus, Inc., 525 Washington Boulevard, Jersey City, New Jersey 07310. Pemegang saham Brilliant juga berupaya mendapatkan salinan surat pekeliling pemilih yang definitif, tanpa caj dengan mengarahkan permintaan kepada: Brilliant Acquisition Corporation, 99 Dan Ba Road, C-9, Putuo District, Shanghai, Rakyat China.

Peserta dalam Perundingan

Nukkleus dan pengarah serta pegawai eksekutifnya ialah peserta dalam perundingan proksi daripada pemegang saham Nukkleus berhubung penggabungan perniagaan yang dicadangkan. Maklumat mengenai pengarah dan pegawai eksekutif Nukkleus serta pemilikan saham biasa Nukkleus mereka dinyatakan dalam Laporan Tahunan Nukkleus Borang 10-K untuk tahun berakhir 30 September 2022, difailkan dengan SEC pada 10 April 2023. Maklumat lain mengenai peserta dalam perundingan proksi dan penjelasan kepentingan langsung dan tidak langsung mereka, sama ada melalui pegangan sekuriti atau selain itu, terkandung dalam surat pekeliling proksi/prospektus dan bahan berkaitan lain yang mungkin difailkan dengan SEC berhubung penggabungan perniagaan yang dicadangkan apabila tersedia. Anda boleh mendapatkan salinan percuma dokumen-dokumen ini seperti yang dinyatakan dalam perenggan sebelumnya.

Brilliant dan pengarah serta pegawai eksekutifnya ialah peserta dalam perundingan proksi daripada pemegang saham Brilliant berhubung penggabungan perniagaan yang dicadangkan. Maklumat mengenai pengarah dan pegawai eksekutif Brilliant serta pemilikan saham biasa Brilliant mereka dinyatakan dalam Laporan Tahunan Brilliant Borang 10-K untuk tahun berakhir 31 Disember 2022, difailkan dengan SEC pada 10 Mac 2023. Maklumat lain mengenai peserta dalam perundingan proksi dan penjelasan kepentingan langsung dan tidak langsung mereka, sama ada melalui pegangan sekuriti atau selain itu, terkandung dalam surat pekeliling proksi/prospektus dan bahan berkaitan lain yang akan difailkan dengan SEC berhubung penggabungan perniagaan yang dicadangkan apabila tersedia. Anda boleh mendapatkan salinan percuma dokumen-dokumen ini seperti yang dinyatakan di atas.

Kenyataan Prospektif

Kenyataan akhbar ini memasukkan kenyataan prospektif yang melibatkan risiko dan ketidakpastian. Kenyataan prospektif ialah kenyataan-kenyataan yang bukan berdasarkan fakta sejarah. Risiko dan ketidakpastian sebegini boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza daripada kenyataan prospektif. Brilliant dengan ini menafikan sebarang kewajipan atau tanggungjawab untuk menerbitkan sebarang kemaskini atau pindaan kepada sebarang kenyataan prospektif yang terkandung di sini untuk memperakui sebarang perubahan dalam jangkaan Brilliant atau sebarang perubahan dalam peristiwa, keadaan atau keadaan di mana mana-mana kenyataan itu berdasarkan.

Hubungan:

Dr. Peng Jiang
Ketua Pegawai Eksekutif
Brilliant Acquisition Corporation
+ (86) 021-80125497

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa (Hong Kong: HKChacha , BuzzHongKong ; Singapore: SingdaoPR , TodayinSG , AsiaFeatured ; Thailand: THNewson , ThailandLatest ; Indonesia: SEATribune , IndonesiaFolk ; Philippines: PHNewLook , EventPH , PHBizNews ; Malaysia: BeritaPagi , SEANewswire ; Vietnam: VNFeatured , SEANewsDesk ; Arab: DubaiLite , ArabicDir , HunaTimes ; Taiwan: TWZip , TaipeiCool ; Germany: NachMedia , dePresseNow )