BMW memperkenalkan The BMW XM Mystique Allure, kenderaan mewah unik yang diilhamkan oleh supermodel ikonik, Naomi Campbell, di Festival Filem Cannes ke-77

BMW

(SeaPRwire) –   MUNICH, Jerman dan CANNES, Perancis, 16 Mei 2024 — Hari ini, BMW membuat kenyataan visual yang berani tentang kemewahan progresif kontemporari dengan melancarkan BMW XM Mystique Allure — kenderaan BMW pertama yang diubah suai dengan bahan fesyen mewah, diilhamkan oleh supermodel asal, Naomi Campbell, ditonjolkan dengan bunyi-bunyi istimewa dari penggubah filem Hollywood, Hans Zimmer.

Kolaborasi ini menandakan puncak kerjasama jangka panjang BMW dengan Campbell. Campbell, yang muncul dalam kempen BMW XM 2023 “Berani Menjadi Diri Sendiri”, satu penghormatan kepada kepercayaan diri, menerima BMW XM khas yang direka khas untuknya.

BMW XM Mystique Allure telah didedahkan di salah satu acara tahunan yang paling glamor, Festival Filem Antarabangsa Cannes, di mana BMW mengulangi peranannya sebagai rakan rasmi untuk tahun ketiga berturut-turut. Campbell melangkai karpet merah Cannes untuk mendedahkan rasmi kenderaan pameran BMW XM berkonsep fesyen tinggi yang unik, mempersembahkan reka bentuk berani dan pra-terdahulu yang diilhamkan oleh haute couture.

“Menyajikan BMW XM Mystique Allure di Festival Filem Cannes 2024 menandakan visi berterusan BMW dalam kemewahan kontemporari yang progresif,” kata Stefan Ponikva, Naib Presiden Pengalaman Jenama BMW. “Diilhamkan oleh supermodel legendaris Naomi Campbell, ini adalah BMW pertama yang diubah suai dengan bahan fesyen mewah.”

Diilhamkan oleh warna kegemaran Naomi, eksterior kenderaan menampilkan warna Ultramarine yang sangat pekat, ditonjolkan oleh kesan matte bercahaya. Terjemahan kontemporari bahan-bahan fesyen mewah dari pengilang tekstil mewah, reka bentuk menyatukan dalaman dengan luaran dengan licin, menampilkan velvet kaya dan butiran berkilauan Frozen Metallic melemparkan warna daripada ungu intens ke ultramarine dalam.

“Melihat visi BMW untuk BMW XM Mystique Allure menjadi nyata benar-benar luar biasa,” kata Naomi Campbell. “Saya merasa amat terhormat telah mencetuskan inspirasi untuk kenderaan pameran berkonsep fesyen pertama mereka, yang berdiri sebagai karya seni unik dalam setiap aspek.”

Inovasi tidak terhad kepada estetika semata-mata. Pengalaman bunyi ciptaan Hans Zimmer, diilhamkan oleh Naomi Campbell, meningkatkan kemewahan progresif BMW XM Mystique Allure. BMW dan Hans Zimmer telah bekerja sama untuk membangunkan bunyi pemanduan berperasaan untuk model BMW bertenaga elektrik sejak 2021. Dengan kenderaan BMW XM yang benar-benar unik ini, skor bunyi bertujuan untuk melengkapkan reka bentuk avant-garde yang diilhamkan oleh supermodel asal Campbell. Berani dan berani, bunyi-bunyi ini mencabar konvensyen biasa dan mentakrifkan semula idea kemewahan progresif.

Menggambarkan kemewahan dan kreativiti yang sinonim dengan BMW dan Naomi, BMW XM Mystique Allure meningkatkan reka bentuk dan kemahiran yang terkenal dengan BMW ke tahap yang belum pernah terjadi sebelum ini, memperlihatkan intipati gaya hidup mewah BMW.

Nota kepada editor:

Sekiranya terdapat pertanyaan sila hubungi:

Jenna Rose, Naib Presiden UEG

Komunikasi Korporat
Cypselus von Frankenberg, Komunikasi Produk BMW Automobil
Telefon: +49-89-382-30641
E-mel:

Alexandra Landers, Ketua Produk, Komunikasi Jenama BMW
Telefon: +49-89-382-30871
E-Mail:

Internet: E-mail:

Kumpulan BMW
Dengan empat jenama utamanya, BMW, MINI, Rolls-Royce dan BMW Motorrad, Kumpulan BMW adalah pengeluar premium terkemuka di dunia untuk kereta dan motosikal serta menyediakan perkhidmatan kewangan dan mobiliti premium. Rangkaian pengeluaran BMW Group merangkumi lebih 30 tapak pengeluaran di seluruh dunia; syarikat itu mempunyai rangkaian jualan global di lebih 140 negara.

Pada tahun 2022, Kumpulan BMW menjual hampir 2.4 juta kenderaan penumpang dan lebih daripada 202,000 motosikal di seluruh dunia. Keuntungan sebelum cukai pada tahun kewangan 2022 ialah € 23.5 bilion atas hasil sebanyak € 142.6 bilion. Pada 31 Disember 2022, Kumpulan BMW mempunyai tenaga kerja seramai 149,475 orang.

Kejayaan Kumpulan BMW sentiasa berdasarkan pemikiran jangka panjang dan tindakan bertanggungjawab. Syarikat menetapkan arah masa depan pada awal lagi dan secara konsisten menjadikan kelestarian dan pengurusan sumber yang cekap sebagai tumpuan strategik utama, daripada rantaian bekalan melalui pengeluaran sehingga fasa penggunaan semua produk.

Facebook:
Twitter:
YouTube:
Instagram:
LinkedIn:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.