BitFuFu Completes Business Combination with Arisz Acquisition Corp

(SeaPRwire) –   NEW YORK dan SINGAPURA, 29 Februari 2024 — Finfront Holding Company, penyedia perkhidmatan penambangan aset digital dan perkhidmatan penambangan awan terkemuka di dunia (“BitFuFu” atau “Syarikat”), dan Arisz Acquisition Corp. (“ARIZ”), syarikat pemerolehan tujuan khas yang disenaraikan, hari ini mengumumkan bahawa mereka telah menyelesaikan penggabungan perniagaan (“Penggabungan Perniagaan”) yang diumumkan sebelumnya.

Sejak penubuhannya pada Disember 2020, BitFuFu telah membuat kemajuan yang signifikan untuk menjadi penyedia perkhidmatan penambangan awan terkemuka untuk pelanggan institusi dan peminat aset digital. Syarikat ini telah menunjukkan pertumbuhan yang menakjubkan, dengan pendapatan meningkat daripada sedikit lebih $100,000 dalam tempoh 2020 kepada $198.2 juta pada 2022, dan terus meningkat kepada $134.2 juta dalam separuh pertama 2023. Dengan infrastruktur yang kukuh terdiri daripada kira-kira 131,000 penambang di bawah pengurusan dan jumlah kapasiti penambangan sebanyak 15.2 EH/s di 17 kemudahan di pelbagai negara setakat 30 Jun 2023, BitFuFu telah mengukuhkan kedudukannya dalam industri penambangan aset digital dengan menyediakan campuran perkhidmatan penambangan awan dan penginapan penambang, seraya mengimbangkan penggunaan penambang milik sendiri dan disewa untuk perkhidmatan awan dan penambangan sendiri untuk mengoptimumkan strategi perniagaan dan meminimumkan risiko.

Berhubung dengan Penggabungan Perniagaan, BitFuFu memperoleh komitmen pembiayaan ekuiti awam swasta (“PIPE”) sebanyak US$74 juta daripada pemegang saham dan rakan kongsi strategik sedia ada, termasuk Bitmain dan AntPool.

Pasukan pengurusan BitFuFu, dipimpin oleh pengasasnya Leo Lu, akan terus menjalankan Syarikat berikutan transaksi tersebut.

Ucapan Pengurusan

Leo Lu, Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif BitFufu berkata, “Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada semua pemegang saham kami, pekerja, rakan kongsi dan pemangku kepentingan yang telah menjadi penting dalam pencapaian tonggak penting dalam perjalanan kami. Penyenaraian BitFuFu di NASDAQ menandakan bab baru yang akan membolehkan kami terus mempercepatkan trajektori pertumbuhan yang pesat dan meluaskan jangkauan global kami dalam industri aset digital. Sebagai penyedia perkhidmatan penambangan aset digital dan penambangan awan terkemuka di dunia, kami membolehkan pelanggan institusi dan peminat aset digital untuk menambang dengan lebih cekap. Hasil daripada transaksi ini akan membiayai pengembangan tawaran kami, yang merangkumi penambangan awan, penambangan sendiri dan penginapan penambang. Apabila kami beralih kepada syarikat awam, kami komited untuk memelihara piawaian tadbir urus dan ketelusan korporat tertinggi, dan kini berada dalam kedudukan yang lebih kuat berbanding sebelumnya untuk melaksanakan visi kami menjadi pemimpin dunia dalam penambangan aset digital.”

Echo Hindle-Yang, Pengerusi dan Ketua Pegawai Eksekutif Arisz Acquisition Corp. berkomentar, “BitFuFu telah berada di garis hadapan dalam industri yang sedang berkembang pesat dan berubah, dan kami bangga membawa syarikat ini ke pasaran awam melalui penggabungan perniagaan yang berjaya ini. Kami telah bekerja dengan rapat Leo dan pasukan BitFuFu selama dua tahun, dan yakin dengan keupayaan mereka untuk menambah nilai sebagai syarikat yang disenaraikan. Kami terus mempercayai strategi pertumbuhan, perkongsian industri dan keupayaan pelaksanaan BitFuFu, dan kami berharap untuk terus menyokong mereka ketika terus menjana nilai berterusan jangka panjang kepada pemegang saham.”

Penasihat Undang-Undang

Wilson Sonsini Goodrich & Rosati dan Harney Westwood & Riegels bertindak sebagai penasihat undang-undang kepada Finfront Holding Company. Loeb & Loeb LLP bertindak sebagai penasihat undang-undang kepada ARIZ.

Mengenai BitFuFu Inc.

BitFuFu ialah penyedia perkhidmatan penambangan aset digital dan penambangan awan terkemuka di dunia. BitFuFu menerima pelaburan awal daripada Bitmain, pembuat perkakasan penambangan aset digital terkemuka di dunia, dan kekal sebagai rakan strategik tunggal Bitmain dalam ruang penambangan awan.

BitFuFu komited untuk memupuk infrastruktur blok rantai yang selamat, mematuhi undang-undang dan telus, dengan menyediakan pelbagai penyelesaian penambangan aset digital yang stabil dan cerdas kepada pelanggan global. Dengan memanfaatkan rangkaian kemudahan penambangan globalnya yang semakin meluas dan perkongsian strategik dengan Bitmain, BitFuFu membolehkan pelanggan institusi dan peminat aset digital menambang aset digital dengan cekap. Dengan model perniagaan yang merangkumi penambangan awan, penginapan penambang dan penambangan sendiri, BitFuFu berada dalam kedudukan yang baik untuk menangani ketidaktentuan pasaran dan memudahkan integrasi menegak industri penambangan aset digital global.

Mengenai Arisz Acquisition Corp.

ARIZ ialah syarikat pemerolehan tujuan khas yang ditubuhkan untuk melaksanakan penggabungan perniagaan, pertukaran saham, pengambilalihan aset, pembelian saham, penyusunan semula atau gabungan perniagaan yang serupa dengan satu atau lebih perniagaan.

Kenyataan Prospektif

Kenyataan media ini termasuk “kenyataan prospektif” dalam konteks “perlindungan selamat” di bawah Akta Pembaharuan Litigasi Sekuriti Swasta Amerika Syarikat 1995. Kenyataan prospektif mungkin dikenal pasti dengan penggunaan perkataan seperti “anggaran”, “rancangan”, “projek”, “ramalan”, “berniat”, “bakal”, “menjangka”, “percaya”, “sasaran” atau perkataan lain yang serupa yang meramalkan atau menunjukkan peristiwa atau trend masa depan atau yang bukan kenyataan perkara sejarah.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.