Bitdeer Umumkan Kemaskini Operasi Januari 2024

(SeaPRwire) –   SINGAPURA, 06 Feb. 2024 — Bitdeer Technologies Group (NASDAQ: BTDR) (“Bitdeer” atau “Syarikat“), sebuah syarikat teknologi terkemuka dunia untuk blockchain dan pengkomputeran berprestasi tinggi, hari ini mengumumkan kemas kini perlombongan dan operasi yang tidak diaudit untuk Januari 2024.

Linghui Kong, Ketua Pegawai Eksekutif Bitdeer, mengulas, “Sepanjang bulan Januari, kami membuat kemajuan penting ke arah membina untuk masa depan sambil memberikan keputusan yang kukuh dalam perniagaan teras kami. Kami telah melombong sejumlah 330 Bitcoin pada bulan Januari, peningkatan sebanyak 123.0% berbanding tempoh yang sama tahun lalu. Pada masa yang sama, pengeluaran bulan ke bulan kami merosot sebagai akibat daripada yuran transaksi purata yang lebih rendah dan pemotongan di pusat data Gedu kami di Bhutan disebabkan oleh kos elektrik yang lebih tinggi secara bermusim, yang mungkin berterusan sepanjang baki suku pertama. Kami sedang aktif meneroka strategi untuk meminimumkan pemotongan pada masa hadapan dan kami telahpun mendapatkan elektrik tetap-harga dan bebas karbon untuk pusat data Gedu bermula bulan April sehingga akhir tahun ini. Pada bulan Januari, kami meneruskan usaha untuk mempelbagaikan dan meluaskan infrastruktur kami. Kami menjangka akan memulakan persiapan tanah untuk pembinaan pusat data 221MW kami di Ohio, Amerika Syarikat pada bulan Februari. Tapak ini akan menjadi komponen utama inisiatif pengembangan berterusan kami dan dijangka siap pada tahun 2025. Kami juga terus meningkatkan pembinaan pusat data penyejukan rendaman 175MW kami di kemudahan perlombongan Tydal kami di Norway, yang dijadualkan siap menjelang pertengahan 2025.”

“Sementara itu, kami terus mencapai batu penanda ketara bagi rancangan pertumbuhan jangka panjang kami. Pada bahagian depan perkhidmatan awan AI, SuperPOD dikuasakan oleh NVIDIA DGX H100 kami sedang menjalani persediaan dan pengesahan dengan NVIDIA dan firma teknologi digital PTC. Kami kekal mengikut jadual dan menjangka akan melancarkan platform perkhidmatan awan berprestasi tinggi berasaskan SuperPOD kami sepanjang suku pertama 2024. Pandangan ke hadapan, kami akan kekal fokus pada mencipta nilai mampan untuk pemegang saham kami dan meneroka peluang-peluang pertumbuhan strategik yang baru muncul.”

Syarikat ini terutamanya mengendalikan tiga kategori perniagaan yang berbeza:

  • Perlombongan sendiri merujuk kepada perlombongan mata wang kripto untuk akaun syarikat itu sendiri, yang membolehkannya secara langsung menangkap potensi apresiasi yang tinggi bagi mata wang kripto.
  • Perkongsian Kadar Hash semasa ini terutamanya merangkumi Kadar Hash Awan, di mana Syarikat menawarkan pelan langganan kadar hash dan berkongsi pendapatan perlombongan bersama pelanggan di bawah pengaturan tertentu.
  • Penganjuran meliputi semua penyelesaian penganjuran mesin perlombongan termasuk perkhidmatan penyebaran, penyelenggaraan dan pengurusan untuk perlombongan mata wang kripto yang cekap.

Kemas Kini Operasi

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

Metrik Januari 2024 Disember 2023 Januari 2023
Jumlah kadar hash di bawah pengurusan1 (EH/s) 21.0 21.0 16.2
– Kadar hash proprietari2 8.4 8.4 4.1
• Perlombongan sendiri 6.7